Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

H τυρόπιτα της τεμπέλας

Θέλει μόνο 3 λεπτά προετοιμασία!

21 Μαρτίου 2020 09:00
 H τυρόπιτα της τεμπέλας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πιο εύκολη τυρόπιτα που υπάρχει! Μέσα σε 3 λεπτά την ετοιμάζεις, την ψήνεις και απολαμβάνεις το τραγανό αέρινο φύλλο της πίτας. Κι επειδή, μπορεί να έχεις δοκιμάσει αυτή τη συνταγή, δες εδώ την τσαλακωτή τυρόπιτα.

Υλικά Συνταγής

  • 2 φύλλα (λαδωμένα και τσαλακωμένα)
  • 500 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 4 κ.σ γάλα
  • λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Βγάζουμε τη συσκευασία με τα φύλλα για την εύκολη τυρόπιτα από την κατάψυξη και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα.
  • Σε ένα μπoλ, βάζουμε τη φέτα θρυμματισμένη, τα τυριά τριμμένα και λίγο πιπέρι. Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο με το γάλα, τρίβουμε πιπέρι κι ανακατεύουμε.
  • Ανασηκώνουμε το 1 φύλλο. Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε μια στρώση. Καλύπτουμε με το δεύτερο τσαλακωμένο φύλλο. Ραντίζουμε με τα δάχτυλα λίγες σταγόνες νερό.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά το φύλλο.

Η πιο νόστιμη τυρόπιτα με σιμιγδαλόκρεμα

Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για να σας περιγράψω την νοστιμιά αυτής της τυρόπιτας. Η γλύκα της σιμιγδαλόκρεμας με την αλμύρα των τυριών μας δίνει μια κορυφαία γεύση και αναδεικνύει την πίτα όποια ζύμη και να χρησιμοποιήσετε.

Υλικά:

Μπορείτε να επιλέξτε μία από τις παρακάτω ζύμες:

  • 1 δόση από την ζύμη με 30 φύλλα
  • 1 δόση από ζύμη για χωριάτικο φύλλο
    1 δόση από την ζύμη για σπιτική σφολιάτα
  • Για την σιμιγδαλόκρεμα
  • 3 φλ. γάλα
  • 3 κ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 6 κ. σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 3 αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι

Για την γέμιση

  • 250 γρ. φέτα
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε την ζύμη της επιλογής μας.

Για την σιμιγδαλόκρεμα

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταίνεται και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το βούτυρο. Χτυπάμε λίγο τα αυγά και τα ρίχνουμε κι αυτά στο γάλα ανακατεύοντας.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει βράση και αρχίσει να κοχλάζει το αποσύρουμε από την εστία και το αφήνουμε να κρυώσει. Καθώς θα κρυώνει, θα φουσκώνει το σιμιγδάλι και θα πήζει η κρέμα.
  • Όταν έχει κρυώσει ρίχνουμε την φέτα θρυμματισμένη.

Συναρμολόγηση

  • Ανοίγουμε το κάτω μέρος της ζύμης σύμφωνα με τις οδηγίες της ζύμης που επιλέξαμε και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
  • Αδειάζουμε το μείγμα της σιμιγδαλόκρεμας, το απλώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα.
  • Ανοίγουμε το πάνω μέρος της ζύμης, το απλώνουμε πάνω από την σιμιγδαλόκρεμα και κλείνουμε την πίτα. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε την πίτα μέχρι να ροδοκοκκινήσει σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνω για κάθε ζύμη χωριστά.

Κι επειδή είναι περίοδος νηστείας, δείτε εδώ την στριφτή νηστίσιμη τυρόπιτα της γιαγιάς. Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share