Σας βρήκαμε μια πανεύκολη τυρόπιτα! Φτιάξτε λαχταριστή κρεμώδη πίτα με τυριά σε 3 κινήσεις έτοιμη για το φούρνο. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή.
ελαιόλαδο ή βιτάμ λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε το πυρέξ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μοτσαρέλα, τη φέτα, το γιαούρτι, τα αβγά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αν η φέτα είναι αλμυρή, δεν βάζουμε καθόλου αλάτι, διαφορετικά προσθέτουμε λίγο.
Στρώνουμε τα μισά φύλλα ένα ένα λαδωμένα στο πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω όλη τη γέμιση και τη απλώνουμε ομοιόμορφα.
Καλύπτουμε την επιφάνεια της γέμισης με ένα φύλλο, σπρώχνουμε με το χέρι μας προς τα κάτω τις άκρες γύρω γύρω και το λαδώνουμε από πάνω. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. Λαδώνουμε και την επιφάνεια του τελευταίου φύλλου και χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα.
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων και του ταψιού
400 γρ. φέτα θρυμματισμένη
200 γρ. ανθότυρο
2 αυγά
πιπέρι,ρίγανη
σουσάμι για το τέλος
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη φέτα,το ανθότυρο,τα αυγά,ρίγανη και πιπέρι.
Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. λάδι και ανακατεύουμε καλά{μπορούμε να βάλουμε ένα γιαούρτι στραγγιστό μαζί}.
Με ένα πινέλο αλείφουμε το ταψί μας,στρώνουμε με 3 φύλλα τσαλακωμένα σε μια στρώση το ένα πλαι στο άλλο, φροντίζοντας να εξέχουν οι άκρες τους έξω από το ταψί μας.
Τα ραντίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο,ρίχνουμε την γέμιση φέτας-ανθότυρου,στρώνουμε να πάει παντού.
Τσαλακώνουμε 2 φύλλα και τα σπάμε σε μικρά κομματάκια,τα βάζουμε πάνω από την γέμιση και τα λαδώνουμε καλά.
Τέλος βάζουμε 3 φύλλα κρούστας τσαλακωμένα,ραντίζουμε με λάδι και γυρίζουμε τις άκρες που εξέχουν προς τα μέσα κλείνοντας καλά την γέμιση.
Ψήνουμε την πίτα στο μεσαίο ράφι του φούρνου μας 30 -40 λεπτά να ροδίσει.