Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τραγανά μπισκότα κανέλας!

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

19 Μαρτίου 2020 15:47
Τραγανά μπισκότα κανέλας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μπισκότα κανέλας είναι ο, τι πιο γευστικό και αρωματικό μπορείς να φτιάξεις! Είναι το ιδανικό πρωινό για να συνοδεύσεις τον καφέ σου και τα παιδιά το γάλα τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα μοσχοβολήσει το σπίτι και εσύ θα γλείφεις τα δάχτυλά σου. Πάμε να δούμε τα υλικά την εκτέλεση της συνταγής.

Υλικά:

  • 3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη λευκή ή καστανή
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες σε σκόνη
  • 2 αυγά
  • 1 μυτιά αλάτι
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • ½ φλιτζ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • λίγη επιπλέον ζάχαρη κρυσταλλική και κανέλα σε σκόνη για το πασπάλισμα


Εκτέλεση:

  • Βγάζουμε στον πάγκο δύο μεσαία μπολ και χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Στο ένα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το μαλακωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός μέχρι να ενωθούν. Στο διπλανό ρίχνουμε τα ασπράδια και, αφού τα ανακατέψουμε κάμποσο και αφρατέψουν, προσθέτουμε και τους κρόκους. Ένα λεπτό μετά ενώνουμε τα δύο μίγματα σε ένα μπολ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και σταδιακά ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το κοσκινισμένο αλεύρι. Στο τέλος αλάτι και βανίλια.
  • Αφού το μίξερ κάνει τη δύσκολη δουλειά, το αφήνουμε στην άκρη και ζυμώνουμε και με το χέρι για να βεβαιωθούμε πως τα υλικά έχουν ενσωματωθεί. Βάζουμε το μπολ όπως έχει για 15 με 20 λεπτά στο ψυγείο, για να σφίξει η ζύμη. Αλευρώνουμε τον πάγκο της κουζίνας και απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη ή με τα χέρια μας, ώσπου να φτάσει σε πάχος το μισό εκατοστό.
  • Σε ένα ρηχό πιάτο αδειάζουμε ζάχαρη κρυσταλλική και μπόλικη κανέλα, ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνουμε μία σχάρα ή ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Με κουπ-πατ σχηματίζουμε στη ζύμη τα μπισκότα και τα περνάμε από το πιάτο με τη ζάχαρη-κανέλα πριν τα απλώσουμε στη λαδόκολα. Με αυτά τα υλικά προκύπτουν περίπου 50 μπισκότα, που σημαίνει πως θα χρειαστούν δύο φουρνιές για να ψηθούν. Φουρνίζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν.

Αν πάλι προτιμάς τα αλμυρά, ρίξε μια ματιά σε αυτή την πεντανόστιμη τσαλακωτή τυρόπιτα!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share