Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σπιτική τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά

Λαχταριστή!

6 Μαρτίου 2020 11:12
Σπιτική τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχουμε μια λαχταριστή συνταγή για μια πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10΄με 2 κινήσεις. Φτιάξτε την με την πρώτη ευκαιρία.

Υλικά συνταγής

  • 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1 αβγό
  • 1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ] 120 ml γάλα
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

  • Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανοίγετε μια τρύπα στη μέση και σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.
  • Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
  • Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

Σε περίπτωση, όμως, που νηστεύετε, δείτε εδώ την λαχταριστή νηστίσιμη τυρόπιτα με τραχανά έτοιμη μέσα σε 15 μόλις λεπτά!

Τρομερό σνακ: Τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με υπέροχη συνταγή για τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μετά την τρομερή ζαμπονοτυρόπιτα που σας παρουσιάσαμε χτες!

Πάμε να δούμε αναλυτικά την συνταγή παρακάτω:

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
½ κιλό φέτα θρυμματισμένη
½ κιλό κασέρι τριμμένο
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά
½ κ.σ. μπέικινπάουντερ
250γρ μαργαρίνη, λιωμένη
½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γιαούρτι και τη μαργαρίνη και τα ανακατεύετε καλά με ένα αυγοδάρτη.
  • Προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχετε ανακατεύσει το μπέικινπάουντερ, και δουλεύετε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Προσθέτετε την φέτα, το κασέρι, τον μαϊντανό και την πάπρικα και ανακατεύετε καλά.
  • Βουτυρώνετε ελαφρά ένα μικρό ταψί ή μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε την τυρόπιτα στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε την πίτα να κρυώσει.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share