Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Λαχταριστή νηστίσιμη τυρόπιτα με τραχανά έτοιμη μέσα σε 15 μόλις λεπτά!

Πεντανόστιμη!

1 Μαρτίου 2020 12:34
Λαχταριστή νηστίσιμη τυρόπιτα με τραχανά έτοιμη μέσα σε 15 μόλις λεπτά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς την τέλεια συνταγή για λαχταριστή νηστίσιμη τυρόπιτα με τραχανά που θα λατρέψετε.

Καθαρά Δευτέρα αύριο και ξεκινάει η περίοδος της νηστείας γι' αυτό λοιπόν επειδή το Athensmagazine.gr φροντίζει για εσάς έψαξε και βρήκε μια πιο "ιδιαίτερη" τυρόπιτα που θα τη λατρέψετε καθώς μπορείτε να την καταναλώνετε άφοβα εν μέσω νηστείας και φυσικά έχει ελάχιστες θερμίδες. Αν πάλι ανήκετε στην κατηγορία αυτών που δεν νηστεύουν παρά μόνο τη μεγάλη βδομάδα δείτε εδώ την συνταγή για την πιο γρήγορη τυρόπιτα με γιαούρτι.

Υλικά:

1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο
150 γρ. βούτυρο φυτικό
100 γρ. τραχανάς, ξινός vegan
150 ml φρέσκο γάλα αμυγδάλου ή σόγιας
800 γρ. απομίμηση φέτας
2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη ή θυμάρι (προαιρετικά)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε τον τραχανά, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι ο τραχανάς να ξανθύνει ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γάλα, τη φέτα, ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι (αλάτι όχι, γιατί το τυρί είναι αλμυρό) και το μυρωδικό και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C. Βουτυρώνουμε το ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα, έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα, βουτυρωμένα καλά, το καθένα χωριστά. Απλώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, καλά βουτυρωμένα. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν και τις τυλίγουμε προς τα μέσα. Χαράζουμε την πίτα σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια και την ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και να ψηθεί και η πίτα από κάτω.

Πηγή

Λαχταριστή ταραμοσαλάτα με πατάτα!

Η Καθαρά Δευτέρα είναι προ των πυλών και όπως είναι αναμενόμενο το οικογενειακό τραπέζι θα είναι γεμάτο και πλούσιο από νηστίσιμα εδέσματα, τι πιο κλασσικό λοιπόν από μια ταραμοσαλάτα;

Η ταραμοσαλάτα έχει πολλούς τρόπους παρασκευής αλλά εμείς είπαμε να μείνουμε πιστοί στις παραδόσεις. Γι' αυτό το Athensmagazine.gr έρχεται να σας δείξει μια απλή και ταυτόχρονα πεντανόστιμη συνταγή για κλασσική ταραμοσαλάτα με πατάτα. Αφού λοιπόν βρίσκεσαι σε πυρετώδεις διαδικασίες προετοιμασίες τραπεζιού, ρίξε μια ματιά στη συνταγή για νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών!

Η συνταγή για την τέλεια ταραμοσαλάτα:

Υλικά

  • 150γρμ Ταραμά λευκό
  • 4 Πατάτες μέτριο μέγεθος
  • 500ml ηλιέλαιο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 Κρεμμύδι ξερό μέτριο μέγεθος

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις πατάτες μας και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό για μισή να βράσουν.
  • Πριν τις βγάλουμε δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχουν μαλακώσει μέχρι το κέντρο τότε είναι έτοιμες.
  • Με ένα multi χειρός πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε μέσα σε ένα ποτήρι νερό για να φύγει η οξύτητα του και αμέσως μετά το στραγγίζουμε καλά.
  • Παίρνουμε τις πατάτες μας τις οποίες έχουμε αφήσει να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε με το multi χειρός.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας συνέχεια, τον Λευκό ταραμά, το πολτοποιημένο κρεμμύδι, το ηλιέλαιο και τελευταίο το χυμό λεμόνι και είμαστε έτοιμη.
  • Σερβίρεται με ελαιόλαδο και ελιές, καλή σας όρεξη.

Πηγή

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share