Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Το αγαπημένο μπισκοτογλυκό ψυγείου της γιαγιάς! Έχει μόνο 4 υλικά!

Θέλει μόνο 7 λεπτά!

17 Φεβρουαρίου 2020 21:01
Το αγαπημένο μπισκοτογλυκό ψυγείου της γιαγιάς! Έχει  μόνο 4 υλικά!

Ένα πανεύκολο, χωρίς ψήσιμο δροσερό και ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση όρεο και αφράτη γέμιση με σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλο. Μια συνταγή εύκολη για αρχάριους για ένα γλύκισμα που σίγουρα θα απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας.

Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε ψίχουλο μπισκότα Oreo (216 γρ./20 oreo περίπου)
1/4 φλ. τσαγιού (56 γρ.) βούτυρο λιωμένο + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού

Για τη γέμιση:

340 γρ. έτοιμη ή σπιτική σαντιγί
210 γρ. σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα, ψιλοκομμένη [*]

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Αναμιγνύετε καλά τα θρυμματισμένα σκόνη, στο multi, μπισκότα oreo μαζί με το λιωμένο βούτυρο και τα ρίχνετε σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψάκι φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και το απλώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το με τα χέρια σας στη βάση και τα τοιχώματά του σε ύψος 2,5-3 εκ. περίπου. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση.

Για τη γέμιση: Ρίχνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα σε πυρίμαχο μπολ και τη λιώνετε σε μπεν μαρί, σε νερό που σιγοβράζει χωρίς να ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει καλά. Την αφαιρείτε από το μπεν μαρί και την αφήνετε στην άκρη για 2 λ περίπου να χλιαρύνει ελαφρώς.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη σαντιγί ρίχνετε σταδιακά και τη λιωμένη σοκολάτα με τα αμύγδαλα και με μια μαρίζ ανακατεύετε πολύ απαλά, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Στρώνετε ομοιόμορφα το αφράτο μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση όρεο. Σκεπάζετε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ολόκληρο βράδυ για να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά.

[*] Προαιρετικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα με σοκολάτα γάλακτος με φουντούκια ή με σκέτη σοκολάτα γάλακτος χωρίς ξηρούς καρπούς

Παίρνει κιμά, βάζει ένα ποτήρι στη μέση του και φτιάχνει κουλουράκια! Ο λόγος; Θα σας εκπλήξει!

Η πιο περίεργη συνταγή για μπιφτέκια και μπέργκερ, είναι αυτή εδώ. Μοιάζει με ντόνατ, και μπορείτε να βάλετε γέμιση στο κέντρο, με ό, τι υλικά θέλετε. Πλάστε τον κιμά σε σχήμα κουλουριού και..έτοιμο!

Τα μπιφτέκια είναι το αγαπημένο φαγητό όλων, και υπάρχουν πολλές συνταγές για να επιλέξεις. Άλλη μια που κάνει πάταγο είναι ζουμερά και πεντανόστιμα μπιφτέκια με ανάμεικτο κιμά. Θα την λατρέψετε επίσης!

Όσον αφορά τα κουλουρομπιφτέκια...το μυστικό για να κάνετε την τρύπα στο κέντρο είναι με ένα άδειο βάζο ή ένα ποτήρι. Αφού έχετε πλάσει τον κιμά σε μπάλα, πιέστε στο κέντρο του ένα αναποδογυρισμένο ποτήρι, και με μια σπάτουλα τοποθετήστε το στο γκριλ ή στο τηγάνι για να μη χάσει το σχήμα του.

Ενώ ψήνετε τα μπιφτέκια, μπορείτε να προσθέσετε τυρί, αυγό ή ό, τι άλλα υλικά της επιλογής σας, και είστε έτοιμοι να το προσθέσετε στο ψωμάκι σας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share