Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τυροπιτάκια με τρία υλικά φτιαγμένα από ζύμη με γιαούρτι!

Θα κολλήσετε!

17 Φεβρουαρίου 2020 15:11
Τυροπιτάκια με τρία υλικά φτιαγμένα από ζύμη με γιαούρτι!

Η ζύμη γιαουρτιού είναι η καλύτερη για να φτιάξετε τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια. Φτιάχνονται πανεύκολα και με μόλις τρία υλικά, που έχετε στην κουζίνα σας!

Φτιάχνονται πιο γρήγορα και από τα τυροπιτάκια που δεν χρειάζονται πλάστη, και είναι πεντανόστιμα. Δείτε την συνταγή παρακάτω:

– Μερίδες: 40 μικρά ή 20 μεγάλα πιτάκια
– Χρόνος προετοιμασίας: 10′
– Χρόνος μαγειρέματος: 0′
– Έτοιμο σε: 60′
– Χρόνος αναμονής: 1 ώρα

Υλικά για τη ζύμη:
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
8 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
440γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. γλυκού νερό για το ψήσιμο
Διαδικασία:
Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο και τρίβετε το μίγμα με τα δάκτυλα, μέχρι να ποτιστεί το αλεύρι με το βούτυρο.

Βήμα 2

Προσθέτετε το γιαούρτι και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα, πριν τη χρήση.

Βήμα 3

Για να ετοιμάσετε τα πιτάκια, χωρίζετε τη ζύμη σε 2 – 3 μέρη και τα πλάθετε σε μπάλες. Παίρνετε μία – μία τις μπάλες και πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, τις ανοίγετε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε φύλλα πάχους 1/4εκ.

Βήμα 4

Με το στόμιο ενός ποτηριού, ή με κουπ πατ διαμέτρου 7εκ. κόβετε στρογγυλούς δίσκους. Στο τέλος μαζεύετε τη ζύμη που μένει μετά το κόψιμο, την ξαναπλάθετε σε μπάλα και την ανοίγετε ξανά σε φύλλο, για να κόψετε και άλλους στρογγυλούς δίσκους.
Συνεχίζετε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Παίρνετε ένα-ένα τα κομμάτια της ζύμης και βάζετε από 1 κοφτό κουτ. γλυκού γέμιση στη μέση.
Ύστερα διπλώνετε τη ζύμη έτσι ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο και πιέζετε τις άκρες με πιρούνι βουτηγμένο σε νερό.
Αραδιάζετε τα πιτάκια σε λαδωμένο ταψί, µε ένα πινέλο τα αλείφετε με το µίγµα του αβγού και ακολουθείτε τις οδηγίες ψησίματος κάθε συνταγής.

Tip: Εκτός από πιτάκια, μπορείτε να χωρίσετε τη ζύμη στα 2 και την ανοίξετε δυο φύλλα, για να φτιάξετε μία μέτρια πίτα με την γέμιση της αρεσκείας σας.

Επίσης, εάν ανοίξετε όλη την ζύμη σε ένα φύλλο μπορείτε να κάνετε τάρτα ή ανοιχτή πίτα.άν ανοίξετε όλη την ζύμη σε ένα φύλλο μπορείτε να κάνετε τάρτα ή ανοιχτή πίτα.

Τυρόπιτα με πίτα σουβλάκι: Πεντανόστιμη χωρίς ζύμη, με 4 μόνο υλικά, που γίνονται στο άψε σβήσε

Μια ακόμα υπέροχη συνταγή για τυρόπιτα είναι και η σημερινή, είναι πεντανόστιμη χωρίς ζύμη, με 4 μόνο υλικά, που γίνονται στο άψε σβήσε!

Οι πίτες για σουβλάκια είναι οικονομικές και στα περισσότερα σπίτια υπάρχουν καθώς οι Έλληνες αγαπάμε τα σουβλάκια.

Εμείς, θα σας προτείνουμε μια διαφορετική εκδοχή του κλασσικού τοστ ή μιας συνταγής για τυροπιτάκια (όπως θέλετε το βαπτίζετε) που θα ξετρελαθούν όσοι αγαπούν τα τυριά.

Υλικά

1 πίτα αφράτη για σουβλάκι. Η καλή ποιότητας της πίτας θα αναδείξει τα τυροπιτάκια σας.
1 μικρό μπολάκι με φέτα και κίτρινα τυριά της επιλογής σας
Ξερή ρίγανηΗλιέλαιο

Εκτέλεση

Χαράσσουμε πολύ ελαφριά την πίτα στη μέση, χωρίς να κοπεί προκειμένου να μπορεί να διπλωθεί.
Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι την πίτα γυρίζοντάς την και από τις 2 πλευρές να ροδίσει.
Στη συνέχεια βάζουμε στη μια πλευρά ξερή ρίγανη και το μείγμα τυριών με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
Ψήνουμε την μια πλευρά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο και από την άλλη μεριά για να ροδίσει.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τυρόπιτα ρολό με φύλλο κρούστας!

Εύκολη τυρόπιτα με αλλαντικά!

Τυρόπιτα με δύο κινήσεις!

Διαβάστε περισσότερα θέματα για γεύση & συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share