1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι , ή λίγο ξηρό θυμάρι
3 φλιτζάνια noodles
λίγο χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:
Αλείψτε το κοτόπουλο με λίγο πιπέρι και αλάτι.
Βάλτε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει βάλτε το κοτόπουλο. Ψήστε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη φωτιά και αφαιρέστε το δέρμα.
Κρατήστε δύο κουταλιές της σούπας από τα λίπη που έχει αφήσει το κοτόπουλο στο τηγάνι.
Προσθέστε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε μετά από 4 με 5 λεπτά το σκόρδο και μαγειρέψτε για ένα λεπτό.
Προσθέστε το ζωμό και αφήστε μέχρι να έρθει σε βρασμό.
Αφού βράσει, βάλτε μέσα το κοτόπουλο, το σέλινο, τα καρότα, τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσει για 25 με 30 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
Αφαιρέστε το κοτόπουλο και βάλτε το σε ένα πιάτο.
Αφαιρέστε τη σούπα από τη φωτιά και προσθέστε τα noodles. Αφήστε τα για 20 με 22 λεπτά να μαλακώσουν.
Μόλις κρυώσει το κοτόπουλο ξεκοκαλίστε το, κόψτε το κομματάκια και βάλτε το πάλι στην σούπα.
Προσθέστε ακόμη μαϊντανό και το χυμό λεμόνι. Αν θέλετε βάλτε και λίγο έξτρα πιπέρι.
Τεμαχίζεις τα μανιτάρια στα δύο, αν είναι μεγάλα. Τα πλένεις ή τα στραγγίζεις από το χυμό τους. Αν χρησιμοποιήσεις μανιτάρια κονσέρβα, τοποθέτησέ τα στην κατσαρόλα με το λάδι. Σοτάρεις πολύ καλά, ώσπου να μείνουν τα μισά και να βγάλουν όλο το νερό τους.
Κατόπιν προσθέτεις αν θέλεις, λίγο σπανάκι και μαρούλι, τα κρεμμυδάκια και ανακατεύεις.
Προσθέτεις το νερό και ανάλογο αλάτι και τ' αφήνεις να βράσουν.
Λίγο πριν βράσουν τελείως, προσθέτεις τον άνηθο, ανακατεύεις και αποσύρεις από την φωτιά.
Αφήνεις τη σούπα να κρυώσει καλά και σ' ένα μπολ έχεις το ταχίνι.
Ρίχνεις σιγά σιγά το χυμό των λεμονιών και το χτυπάς στο χέρι ή τοποθετείς το μείγμα στο μπλέντερ.
Συνεχίζεις να χτυπάς προσθέτοντας λίγο από το ζωμό της σούπας.
Όταν ασπρίσει το ταχίνι, το ρίχνεις στο περιεχόμενο της κατσαρόλας, ανακατεύεις καλά και σερβίρεις.
Σημειώσεις:
Αν θες να ξαναζεστάνεις τη σούπα, να ανάψεις πολύ χαμηλή φωτιά, γιατί το ταχίνι κόβει.