Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Γεμίστε αυτές τις πατάτες σπανάκι και φέτα! Το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό!

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

5 Φεβρουαρίου 2020 17:14
Γεμίστε αυτές τις πατάτες σπανάκι και φέτα! Το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό!

Ψάχνετε μια όμορφη και διαφορετική συνταγή, χρησιμοποιώντας την πατάτα; Το Athensmagazine.gr είναι εδώ, για να σας παρουσιάσει αυτό το φαγητό, γεμίζοντας τις πατάτες με σπανάκι και φέτα, ενώ μετά μπορείτε να σερβίρετε τα πιο ρομαντικά μπισκότα για του Αγίου Βαλεντίνου.

Μια πολύ διαφορετική συνταγή, η οποία θα γίνει ανάρπαστη από εσάς και τους φίλους σας μόλις τη δοκιμάσετε! Και τα βήματα είναι πολύ απλά!

Υλικά

4 μέτριες πατάτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
4 φλ. ψιλοκομμένο σπανάκι
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
1/2 φλ. κρέμα τυρί με χαμηλά λιπαρά
3/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 φλ. τριμμένη φέτα

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τρυπάμε τις πατάτες σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε μια σχάρα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, 50 με 60 λεπτά. Τις αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν αρκετά για να τις πιάσουμε με τα χέρια.

2. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σπανάκι, το σκόρδο και τη ρίγανη. Βάζουμε και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, 2 με 4 λεπτά. Ύστερα, αφαιρούμε από τη φωτιά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 140 με 150 βαθμούς.

3. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και σκάβουμε το εσωτερικό, το βγάζουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ. Τοποθετούμε τις υπόλοιπες “βάρκες» σε ένα ταψάκι. Προσθέτουμε την κρέμα τυριού, το πιπέρι και το αλάτι στο μπολ. Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός ή λιώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει απαλό.

4. Ρίχνουμε, ανακατεύοντας το μείγμα σπανακιού και ½ φλιτζάνι φέτα. Γεμίζουμε κάθε πατάτα με περίπου τα ¾ της γέμισης. Καλύπτουμε την κάθε μία με 1 κουταλιά της σούπας από τη φέτα που μας έμεινε. Ψήνουμε μέχρι η φέτα να πάρει μια λίγο καφέ απόχρωση, για 25 με 35 λεπτά.

Το μυστικό για να φτιάξετε νόστιμο λεμονάτο μοσχαράκι! (Video)

Το μυστικό για να φτιάξουμε νόστιμο λεμονάτο μοσχαράκι έδειξε ο Λάμπρος Βακιάρος, με τον σεφ να μας έχει αποκαλύψει και το μυστικό για υπέροχα μακαρόνια με κιμά!

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι (κομμένο σε κύβους)
  • 3 κ.σ. + 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
  • 1 κούπα κονιάκ
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 3 κούπες ζωμό κοτόπουλου
  • Ξύσμα και χυμό από 1-2 λεμόνια
  • 7 – 8 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Παράλληλα, με τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο λαδώνουμε το κρέας και προσθέτουμε
αλάτι και πιπέρι.

2. Τσιγαρίζουμε το κρέας χωρίς να προσθέσουμε έξτρα ελαιόλαδο στην κατσαρόλα ιδανικά σε δύο δόσεις, για να μην ρίξουμε τη θερμοκρασία και το κρέας βράσει. (Σε αυτό το σημείο θέλουμε το κρέας να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα περιμετρικά.)

3. Αφαιρούμε προσωρινά το κρέας από την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και προσθέτουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 4 – 5 λεπτά, επαναφέρουμε το κρέας και προσθέτουμε το αλεύρι και τους κόκκους πιπεριού. Ανακατεύουμε καλά
μέχρι να μην βλέπουμε άσπρα σημεία από το αλεύρι στην κατσαρόλα. Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία σε υψηλή.

4. Σβήνουμε με το κονιάκ και το αφήνουμε σχεδόν να εξατμιστεί, για περίπου 2 λεπτά.

5. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το ζωμό κοτόπουλου, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και δίνουμε μια βράση. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά με μιάμιση ώρες, ανακατεύοντας περιστασιακά.

6. Μόλις το κρέας είναι αρκετά μαλακό, το αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε χυμό λεμονιού (αναλόγως με το πόσο όξινο το θέλουμε) και το θυμάρι ψιλοκομμένο. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με ρύζι ή ζυμαρικά.

Μοσχαρίσιο καρέ με baby πατάτες jacket και γρήγορη σάλτσα μυρωδικών! (Video)

Μοσχαρίσιο καρέ με baby πατάτες jacket και γρήγορη σάλτσα μυρωδικών έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος! Δείτε επίσης μία παραδοσιακή συνταγή, γιουβέτσι με τρυφερά κομμάτια μοσχάρι!

Υλικά:

  • 2 – 2.5 κλ μοσχαρίσιο καρέ γάλακτος
  • 45 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. βαλσάμικο ξύδι
  • Αρκετά φρέσκα μυρωδικά (Δενδρολίβανο, Θυμάρι, Ρίγανη)
  • 1 ρόδι
  • 1 κ.γ. κόκκους πιπεριού
  • 1 – 1.5 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • Corn Flour για το δέσιμο της σάλτσας

Εκτέλεση:

Μοσχάρι με χόρτα και αυγολέμονο με σκόρδο από τον Γιώργο Πορφύρη! (Video)

Ο Γιώργος Πορφύρης μαγειρεύει μοσχάρι με χόρτα και αυγολέμονο με σκόρδο. Η συνταγή είναι καταπληκτική και αξίζει να την δοκιμάσετε! Δείτε ακόμα: Το παραδοσιακό Ζακυνθινό μαντολάτο!

Υλικά:

500 γρ. μοσχάρι,

500γρ. χόρτα εποχής,

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

2 μεγάλα φρέσκα κρεμμύδια,

½ ποτήρι λευκό κρασί,

1 ζωμό βοδινό,

νερό.

Υλικά για το αυγολέμονο:

2 κρόκους χυμό από 2 λεμόνια,

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share