Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Θεϊκό μπισκοτογλυκό με 5 υλικά! Αν το φας δεν θα αλλάζεις συνταγή!

Έτοιμο σε 15 λεπτά!

3 Φεβρουαρίου 2020 21:39
Θεϊκό μπισκοτογλυκό με 5 υλικά! Αν το φας δεν θα αλλάζεις συνταγή!

Μπισκοτογλυκό με 5 υλικά! Αν το φας δεν θα αλλάζεις συνταγή!

Μια πολύ εύκολη, για αρχάριους και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο γλυκό με 5 υλικά σε 10 λεπτά! που δεν απαιτεί ψήσιμο.

Ένα γλυκό με στρώσεις μπισκότων και ανάλαφρη γευστικότατη πλούσια κρέμα τυριού, σοκολάτας και σαντιγί που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένης σας συνήθεια. Μια γευστική απόλαυση για μικρούς και μεγάλους, για όλες τις περιστάσεις, που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

1 1/2 πακέτο μπισκότα σοκολάτας πτι μπερ (όσα πάρει)
440 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
3 φλ. τσαγιού γάλα
4 φακελάκια (78 γρ. το ένα) Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση σοκολάτα


220 γρ. έτοιμη σαντιγί

Στρώνετε (1 στρώση) μπισκότα σε ένα πυρέξ διαστάσεων 23 x 33 περίπου, φροντίζοντας το ένα να καλύπτει το επόμενο στην άκρη του, ώστε να μην αφήνουν κενά μεταξύ τους. Αν υπάρχουν κενά, κόβετε μπισκότα στο μέγεθος που απαιτείται για να χωρέσουν στα σημεία που θέλετε να καλύψετε και τα στρώνετε καλά για να καλυφθεί πλήρως η βάση.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός πολύ καλά μέχρι να γίνει κρεμώδες και να αφρατέψει. Ρίχνετε σταδιακά το 1 φλ. γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Στη συνέχεια, μειώνετε στη χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτετε τη σκόνη κρέμας αραβοσίτου από τα φακελάκια, ρίχνετε σταδιακά και τα υπόλοιπα 2 φλ. γάλα χτυπώντας να ενσωματωθούν πλήρως.

Αφήνετε το μίξερ και προσθέτετε μέσα στη κρέμα τυριού-σοκολάτας τη σαντιγί, σε 2 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά μετά από κάθε προσθήκη, με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Απλώνετε το μισό σοκολατένιο μείγμα στο πυρέξ, πάνω από τη στρώση μπισκότων και το στρώνετε ισομερώς με τη μαρίζ. Από πάνω καλύπτετε όλη την επιφάνεια με άλλη μια στρώση μπισκότων, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία της 1ης παραγράφου, ώστε να μην μείνουν κενά μεταξύ τους.

Τελειώνετε στρώνοντας το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα από πάνω, ισιώνετε την επιφάνεια, σκεπάζετε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα. Στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε σκέτο ή γαρνιρισμένο με φρούτα εποχής ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με αφράτη κρέμα - Έτοιμο σε 10 λεπτά!

Ένα λαχταριστό και αφράτο μπισκοτογλυκό ψυγείου, με 2 ειδών μπισκότα και αφράτη κρέμα τυριού με σαντιγί και καφέ μόκα λάτε. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο γλύκισμα με άρωμα καφέ για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας και όχι μόνο.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής σε φωτογραφίες βήμα βήμα

Υλικά συνταγής
225 μαλακό τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού καφέ φίλτρου μόκα με γάλα, παγωμένο [*]
3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
450 γρ. έτοιμη ή σπιτική σαντιγί
4 κ.σ. σκόνη κακάου
1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ
30-35 mini cookies σοκολάτας
1 φλ. τσαγιού mini σταγόνες σοκολάτας (ή τρούφα ή ξύσμα σοκολάτας) για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το μαλακό τυρί και το χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε το παγωμένο καφέ μόκα λάτε και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν.
Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μπολ και τη σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ με απαλές, κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Μεταφέρετε το μισό έτοιμο μείγμα τυριού σε άλλο μπολ. Προσθέτετε στο 1 μπολ (με το μισό μείγμα) το κακάο σε σκόνη και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Παίρνετε ένα ταψί/φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. περίπου και στρώνετε στη βάση μια στρώση με μπισκότα πτι μπερ , φροντίζοντας να κόψετε κάποια από αυτά σε κομμάτια για να καλύψετε τα κενά μεταξύ τους. Πάνω από τα μπισκότα απλώνετε το μισό άσπρο μείγμα τυριού-λάτε.
Πάνω από το άσπρο μείγμα τυριού-λάτε στρώνετε ομοιόμορφα 15-17 mini cookies πάνω από τη στρώση cookies απλώνετε το μισό μείγμα σοκολατένιο μείγμα κακάου τυριού. Από πάνω επαναλαμβάνετε τις στρώσεις με πτι μπερ, το υπόλοιπο άσπρο μείγμα τυριού-λάτε, τα υπόλοιπα 15-17 mini cookies σοκολάτας και τέλος με το υπόλοιπο μισό σοκολατένιο μείγμα τυριού-λατε-κακάο.
Καλύπτετε το ταψάκι/φόρμα με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 ολόκληρο βράδυ να σταθεροποιηθεί καλά. Πριν το σερβίρετε “περνάτε” ένα μεγάλο μαχαίρι περιμετρικά ανάμεσα στις άκρες του γλυκού και τα τοιχώματα του ταψιού και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Πασπαλίζετε όλη την επιφάνειά του γλυκού σας με τις mini σταγόνες σοκολάτας (αν δεν βρείτε εύκολα τις μικρές /mini σταγόνες σοκολάτας πασπαλίστε με τρούφα ή φλούδα σοκολάτας), το κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε.

[*] Φτιάχνετε καφέ φίλτρου μόκα και γεμίζετε 1/2 φλ. ή 2/3 φλιτζανιού του καφέ (αν το προτιμάτε την έντονη γεύση καφέ). Γεμίζετε το υπόλοιπο φλιτζάνι (1/2 ή 1/3 φλ.) με γάλα ανακατεύετε και το βάζετε στη κατάψυξη για 8-10 λ για να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share