Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Ξεπλένετε τα μακαρόνια πριν τα βράσετε; Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε!

Σίγουρα το κάνετε!

3 Φεβρουαρίου 2020 15:25
Ξεπλένετε τα μακαρόνια πριν τα βράσετε; Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε!

Θέλετε να κάνετε την μακαρονάδα των ονείρων σας, αλλά πάντα κάτι πάει στραβά; Ένα μεγάλο λάθος, εκτός από το να αφήνετε τα μακαρόνια να βράζουν και να αλλάζετε δωμάτιο, είναι και το να τα ξεπλένετε!

Τα μακαρόνια με αυτόν τον τρόπο μπορούν να χάσουν την γεύση τους, και το αποτέλεσμα να είναι άκρως απογοητευτικό. Μην ξεχνάμε κιόλας ότι είναι συσκευασμένα!

μακαρόνια

Βέβαια, δεν είναι μόνο αυτό που μπορεί να καατστρέψει το ξέπλυμά τους. Όταν το κάνετε ουσιαστικά απομακρύνετε το άμυλο το οποίο και χρειάζεται στη διατροφή μας αλλά και βοηθάει να δέσουν καλύτερα με τη σάλτσα.

Με αυτό το κόλπο μπορείτε να βάζετε τα μακαρόνια στο πιάτο σαν... επαγγελματίας Ιταλός σεφ!

Ο Ιταλός σεφ Αντρέα Τρανκέρο μας φανερώνει το πιο απλό κόλπο για να τοποθετείτε τα μακαρόνια στο πιάτο σαν επαγγελματίας σεφ. Μάλιστα είναι πολύ πιο εύκολο από ότι φαίνεται. Δείτε τον τρόπο στο Athensmagazine.gr!

Ο μάστερ των μακαρονιών, μίλησε στο Αυστραλιανό Όπεν στην Μελβούρνη, και μας υπέδειξε τον εύκολο τρόπο για να βάζετε τα μακαρόνια στιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο. Έτσι θα τα σερβίρετε με τον καλύτερο τρόπο και θα κάνετε εντύπωση. Μπορείτε να το εφαρμόσετε σε αυτή την εξαιρετική συνταγή μακαρονιών με τυρί!

Ο Τρανκέρο,που έχει δουλέψει σε εστιατόρια σε όλο τον κόσμο με αστέρια Μισελέν, είπε ότι το μόνο που χρειάζεστε είναι δύο κουζινικά σκεύη - μια κουτάλα και μια πιρούνα κρέατος.

Αρχίζει περιστρέφοντας μια μερίδα σπαγγέτι με το πιρούνι μέσα στην κουτάλα.

«Απλά παίρνετε ένα πιρούνι, και την σωστή ποσότητα σπαγγέτι. Μη βάζετε πάρα πολλά επειδή θα πέσει κάτω », εξήγησε.

Συνέχισε να περιστρέφει τα ζυμαρικά μέσα στην κουτάλα, λέγοντας «στρίβετε, γυρίστε, γυρίστε» μέχρι να δημιουργήσετε ένα μικρό πύργο ντομάτας.

Με αυτό το κόλπο μπορείτε να βάζετε τα μακαρόνια στο πιάτο σαν... επαγγελματίας Ιταλός σεφ!

Πρέπει να κρατήσετε το πιρούνι με την περιστρεφόμενη φωλιά μέσα στην κουτάλα μέχρι να είναι έτοιμη.

Ο κ. Τρανκέρο στη συνέχεια σπρώχνει τα μακαρόνια από την κουτάλα απαλά και πάνω στο πιάτο μαζί με το πιρούνι.

Τέλος, περιστρέφει ελαφρά το πιρούνι προς την κατεύθυνση της περιστροφής, πριν το απομακρύνει αργά, έτσι ώστε το ζυμαρικό να παραμένει σε έναν τέλειο πύργο.

«Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι», είπε.

Η μέθοδος σταματά επίσης τη σάλτσα από το να χυθεί παντού κατά την τοποθέτηση.

Αφήνετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και φεύγετε; Σταματήστε να το κάνετε γιατί καταστρέφετε...

Οι περισσότεροι από εμάς πεθαίνουν από μακαρόνια, και γιατί είναι απίστευτα γευστικά, αλλά και γιατί θεωρούνται εύκολα σχετικά στην παραγωγή. Είναι το πιάτο του φοιτητή αποδεδειγμένα. Ποια είναι τα λάθη που κάνουμε συχνά και μπορούν να χαλάσουν όμως αυτό το λατρεμένο πιάτο, τα μακαρόνια;

Όσο κι αν φαίνεται απλή η παρασκευή ζυμαρικών, δεν είναι και τόσο. Για να κάνετε τη διαφορά, αποφύγετε ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε και αν αλλάξτε τακτική, θα γίνουν τέλεια. Αφού μάθαμε ότι το σουρωτήρι έιναι εχθρός για τα μακαρόνια, έχουμε βρει ένα ακόμα λαθάκι!

Πολλοί από εμάς ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και απομακρυνόμστε από τον χώρο, νομίζωντας ότι θα γίνουν μόνα τους. Μέγα λάθος! Πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να τα ανακατεύετε για να μην κολλήσουν και να βράσουν σωστά.

Αφήνετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και φεύγετε; Σταματήστε να το κάνετε γιατί καταστρέφετε...

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share