Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Λαχταριστά κουλουράκια σοκολάτας με 5 υλικά έτοιμα σε μόλις 10 λεπτά!

Αφράτα και πεντανόστιμα!

2 Φεβρουαρίου 2020 17:00
Λαχταριστά κουλουράκια σοκολάτας με 5 υλικά έτοιμα σε μόλις 10 λεπτά!

Υπέροχα, λαχταριστά κουλουράκια με Nutella. Μια εύκολη συνταγή με 5 μόνο υλικά έτοιμα σε 10 λεπτά για το φούρνο για να απολαύσετε λαχταριστά κουλουράκια με το πρωϊνό γάλα τα παιδιά και το καφέ οι μεγάλοι.

Υλικά συνταγής

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό
110 γρ. ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι Nutella
2 κ.σ. βούτυρο [φυτική μαργαρίνη]

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C και στρώστε στο ταψί του φούρνο μια λαδόκολλα.

Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν . Προσθέστε σταδιακά και το αλεύρι και συνεχίζετε να χτυπάτε με το “γάντζο” του μίξερ για 2-3′ ακόμα.

Επειδή η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολώδης, βρέξτε τα χέρια σας και πλάστε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα πιέζετε ελαφρά και τα τοποθετείτε στη λαδόκολα στο ταψί με 2,5 εκ. διάστημα μεταξύ τους.

Ψήστε για 10-12 λεπτά. Βγάζετε από φούρνο τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στο ταψί για 5′, μετά τα βγάζετε και τα απολαμβάνετε.


Λαχταριστά κουλουράκια Nutella’s με 5 υλικά σε 10′

Αφράτο μπισκοτογλυκό με nutella! Έχει μόνο 5 υλικά!

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, μπισκοτογλυκό με Nutella, χωρίς ψήσιμο. Μετά το αφράτο κέικ με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 4 υλικά, βρήκαμε την τέλεια συνταγή!

Μπισκοτογλυκό με nutella με πέντε μονο υλικα! Λαχταριστο πανεύκολο και δροσερό!

Τι χρειαζόμαστε:

2 πακέτα μπισκότα πτιμπέρ
800 ml κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια κουβερτούρα
400 γραμμάρια Nutella
1 ποτήρι γάλα κρύο
Πώς το κάνουμε:

Τοποθετούμε το βάζο της Nutella σε ζεστό μέρος για να ρευστοποιηθεί το εσωτερικό της.
Σε μια γαλατιέρα ρίχνουμε 200 ml κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε να ζεσταθεί καλά. Μετά ρίχνουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε δυνατά, έως ότου λιώσει τελείως η κουβερτούρα.

Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα 600 ml κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε όλη τη Nutella και χτυπάμε με το μίξερ. Έπειτα ρίχνουμε το μίγμα της κουβερτούρας και συνεχίζουμε το χτύπημα, έως ότου ενωθούν όλα τα υλικά και αφρατέψει η κρέμα μας. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να σφίξει.
Βρέχουμε τα 22 μπισκότα στο γάλα και τα στρώνουμε σε ένα σκέυος διαμέτρου 32Χ42εκ. Περιχύνουμε με το 1/4 της κρέμας, την οποία απλώνουμε με ένα κουτάλι. Συνολικά κάνουμε τρεις στρώσεις μπισκότου και τρεις στρώσεις κρέμας. Η περισσότερη κρέμα μπαίνει επάνω.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε κομμάτια. Μπορούμε να το γαρνίρουμε με Nutella, τρούφα, ξηρούς καρπούς, σαντιγί ή ότι άλλο μας αρέσει.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share