Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020

Η τέλεια συνταγή της γιαγιάς: Aφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού!

Θα τα λατρέψετε!

4 Δεκεμβρίου 2019 23:52
Η τέλεια συνταγή της γιαγιάς: Aφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού!

Τα αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι η συνταγή της γιαγιάς. Δείτε επίσης μία λαχταριστή συνταγή, κουλουράκια κανέλας με ελαιόλαδο!

Τα υλικά μας:

  • 1 δόση βγαίνουν περίπου 55 κομμάτια
  • 1 ποτήρι νερού λάδι
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερού χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1/2 κουταλάκι αμμωνία
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κιλό αλεύρι περίπου

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ για 5-6 λεπτά. Κατόπιν διαλύουμε τη σόδα και την αμμωνία στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε στον κάδο. Προσθέτουμε και την κανέλα. Αλλάζουμε τα χτυπητήρια στο μίξερ και βάζουμε αυτά που είναι για ζύμες. Το αλεύρι το έχουμε κοσκινίσει και έχουμε μέσα ανακατώσει το μπέικιν πάουντερ.
  2. Ενώ συνεχίζει να κτυπά το μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά έως ότου πήξει λίγο. Σταματάμε να χτυπάμε με το μίξερ και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, ενώ συνεχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
  3. Όταν αρχίσει και γίνεται ζύμη, ανακατεύουμε πλέον με τα χέρια, φέρνοντας τη ζύμη προς τα μέσα, χωρίς να ζυμώνουμε. Σταματάμε όταν η ζύμη γίνει εύπλαστη και μαλακή τόσο, όσο που να μην κολλά στα χέρια. Αφήνουμε να σταθεί πάνω από μία ώρα και τη σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας.
  4. Απλώνουμε στα ταψιά λαδόκολλα και την αλείφουμε ελαφρά με λάδι. Πλάθουμε κυλινδρικά σε μέγεθος μελομακάρονου, ή σε κουλουράκια και τα τοποθετούμε στο ταψί. Όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο, γιατί φουσκώνουν και απλώνουν.
    Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά.
  5. Πρέπει να ροδίσουν καλά. Κανονικά, όταν έχουν ροδίσει επάνω, έχουν αντίστοιχα ροδίσει και από κάτω. Για να σιγουρευτούμε, ανασηκώνουμε ένα κουλουράκι με ένα πιρούνι και ελέγχουμε. Αν είναι άψητο αποκάτω, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε για λίγο το ψήσιμο.

Αλμυρά κουλουράκια με ζύμη γιαουρτιού! (Video)

undefined

Αλμυρά πεντανόστιμα και αφράτα κουλουράκια! Τόσο λαχταριστά που θα τα ξανακάνετε αμέσως!

Tα πιο νόστιμα κριτσίνια με τυρί!

Υλικα:

500 γρ αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
200 γρ γιαούρτι
150 ml ελαιόλαδο
150 ml νερό
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση:

Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 24 μπαλάκια.
Τα ανοίγουμε κορδόνια σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Με την βοήθεια από ένα ξυλάκι τους δίνουμε σχήμα.
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Ψητά λαχανικά με βίδες και φέτα! Η πιο γρήγορη επιλογή!

Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε την πιο νόστιμη συνταγή για βίδες με ψητά λαχανικά και φέτα! Είναι ιδανικό γεύμα για το γραφείο! Μην ψάχνετε τι θα παίρνετε μαζί σας!

Λαχταριστά μπιφτέκια φούρνου γεμιστά με φέτα!

Υλικά:

250γρ. βίδες

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1 μελιτζάνα σε κυβάκια

Συνταγή βίδες φέτα

2 κολυκυθάκια σε ροδέλες

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 πιπεριά κίτρινη

2 ντομάτες ώριμες

5-6 κλωναράκια μαιντανού

150 γρ. φέτα

αλάτι και πιπέρι

Σοκολατένια brownies έτοιμα σε πέντε λεπτά! Το πιο νόστιμο γλυκό! (Video)

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις βίδες σε άφθονο νερό! Προσθέτουμε λίγο αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες.

Ζεσταίνουμε και σοτάρουμε την μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές με το αλάτι τους, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν!

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της σος:

6 ελιές ψιλοκομμένες (χωρίς το κουκούτσι)

1/2 φλ. ελαιόλαδο

2κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

αλάτι και πιπέρι

Στο τέλος ανακατεύουμε τις βίδες, τα λαχανικά που περάσαμε από το τηγάνι, την ντομάτα, τον μαιντανό και την φέτα σε κομματάκια! Περιχύνουμε και την σος και είναι έτοιμο το γεύμα μας!

Καλή επιτυχία!

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share