Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορμός κατσαρόλας με ζαχαρούχο γάλα!

Θα ξετρελαθείτε!

31 Ιανουαρίου 2020 10:36
Κορμός κατσαρόλας με ζαχαρούχο γάλα!

Μετά τον σοκολατένιο κορμό με 4 υλικά, ανακαλύψαμε μια διαφορετική συνταγή για κορμό κατσαρόλας με ζαχαρούχο γάλα! Ναι, καλά διαβάσατε!

Πάμε να δούμε τα υλικά γι αυτό το εύκολο γλυκό!

Υλικά
1 ζαχαρούχο των 400γρ (397 γράφει επάνω)
600 νερό
6 κ.σ. ζάχαρη καστανή
8 κ.σ. κορν φλάουρ
250 κουβερτούρα
250 βούτυρο φρέσκο ή βιτάμ
1 πακέτο πτι μπερ (225 γρ)

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει μέτρια προς αρκετά.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε σπασμένα τα μπισκότα.
Τοποθετούμε το μίγμα σε φόρμα ή πυρέξ ή άλλο σκεύος που θα μπει στο ψυγείο.
Γαρνίρουμε με σαντιγύ και τρούφα ή το αφήνουμε σκέτο!
* μπορείτε αντί για ζαχαρούχο και νερό, απλά να βάλετε 1 λίτρο γάλα.. Επειδή δεν είχα ζαχαρούχο και καστανή ζάχαρη έβαλα 1 λίτρο γάλα και 14 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη…

Λαχταριστός κορμός μόνο με 4 υλικά!

Μια πανεύκολη συνταγή με λίγα υλικά, για ένα λαχταριστό πλούσιο σε γεύση κορμό με Νουτέλα γαρνιρισμένο με χοντροκομμένα φουντούκια.

Ένα γλύκισμα χωρίς ψήσιμο, έτοιμο για το ψυγείο σε 20 λεπτά. Aκόμα όμως μια πεντανόστιμη συνταγή είναι το μωσαϊκό με γέμιση παγωτού!

Υλικά συνταγής
600 γρ. Nutella
400 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
200 γρ. μπισκότα πτι μπερ
60 γρ. φουντούκια χοντροαλεσμένα στο μούλτι

Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε τη nutella μαζί με τη σοκολάτα σε ένα κατσαρόλι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε παράλληλα με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα δύο υλικά.
Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ κατά προτίμηση σιλικόνης ή διαφορετικά βουτυρώνουμε τη μακρόστενη φόρμα και τη στρώνουμε καλά με λαδόκολλα.
Απλώνουμε μια στρώση μπισκότα και κατόπιν τα σκεπάζουμε ρίχνοντας κουταλιές από το σοκολατένιο μείγμα. Συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο (στρώσεις μπισκότα-σοκολατένιο μείγμα) μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του κορμού με τα φουντούκια και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Γλυκό σαντουιτσάκι ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα!

Υπέροχο παγωτό σαντουιτσακι με μπισκότα πτι μπερ, ζαχαρούχο γάλα και ακόμη τρία υλικά!

Εάν δεν θέλετε να κάνετε ακόμα κάτι τόσο παγωμένο και "καλοκαιρινό", δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το κέικ μπαρμπέ. Πάμε να δούμε την συνταγή για το παγωτό σάντουιτς!

Υλικά

μπισκοτα πτι μπερ
Για το παγωτο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ 410 gr (κατά προτίμηση όχι light)
1 σαντιγί μορφάτ (τενεκεδάκι)
2-3 κουταλιές της σούπας κονιάκ/μπράντι/λικέρ (προαιρετικά)

Βάζουμε το τενεκεδάκι της μορφάτ στη συντήρηση για 1 ώρα πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

2) Τοποθετούμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για περίπου 1.5 ώρα.
3) Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη μορφάτ με το μίξερ για τουλάχιστον 10 λεπτά. Είναι ΠΟΛΥ σημαντικό η σαντιγί να χτυπηθεί πάρα πολύ καλά προκειμένου το παγωτό να βγει μαλακό.
4) Ρίχνουμε στο μπολ και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για ακόμη 1 λεπτό.
5) Βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε και το κονιάκ και xτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για άλλα 10 λεπτά.

Σε ένα μπολ τετράγωνο στρώνουμε τα μπισκότα και από πάνω προσθέτουμε το μείγμα του παγωτού. Πάνω του στρώνουμε με μπισκοτά.
Κλείνουμε το μπόλ και το βάζουμε στη κατάψυξη.
Λίγο πριν παγώσει τελείως κόβουμε σε κομμάτια και το ξαναβάζουμε κατάψυξη!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share