Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σοκολατένιος κορμός με μόνο 4 υλικά!

Νόστιμος και οικονομικός!

11 Οκτωβρίου 2019 14:07
Σοκολατένιος κορμός με μόνο 4 υλικά!

Ο Σοκολατένιος κορμός του ”Πρέσβη” με μόνο 4 υλικά!

Κορμός με 3 υλικά, εγώ πρόσθεσα και σοκολατάκια Ferrero Rocher. Έτσι έφτιαξα τον κορμό του ”Πρέσβη”! Να σας θυμίσουμε άλλο ένα οικονομικό μπισκοτογλυκό ψυγείου!

Υλικά

250 γρ. κρέμα γάλακτος(κρύα από το ψυγείο)

1 βαζάκι(400 γρ.)μερέντα

1 και μισό πακέτο μπισκότα πτι-μπερ σπασμένα σε κομματάκια

3 σοκοφρέτες θρυμματισμένες

σοκολατάκια Φερέρο για το στόλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάω την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει λίγο και προσθέτω τη μερέντα λιωμένη.

Ρίχνω και ανακατεύω τα μπισκότα και τις σοκοφρέτες και αδειάζω το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα για κέικ στρωμένη με μεμβράνη.

Βάζω στην κατάψυξη να παγώσει 3-4 ωρίτσες,ξεφορμάρω και γαρνίρω με μερέντα ή λιωμένη σοκολάτα γάλακτος.

Κόβω στη μέση μερικά σοκολατάκια Ferrero Rocher και στολίζω την επιφάνεια!

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά!

Το απόλυτο, πανεύκολο γλυκό ψυγείο που κανένας δεν μπορεί να του αντισταθεί. Μια πανεύκολη συνταγή, για αρχάριους, που βρήκαμε, για ένα γλύκισμα με λευκή σοκολάτα, ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα όρεο. Απλά δοκιμάστε το!

Μερίδες: 24

Χρόνος: 15 λ + 12 λ μαγείρεμα

Δυσκολία: Εύκολη για αρχάριους

Υλικά συνταγής

400 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένο σε μικρά κομματάκια
397 γρ. (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
300 γρ. μπισκότα όρεο, χοντροσπασμένα


Εκτέλεση συνταγής


Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 20 εκ. και στρώνετε τη βάση και τις πλευρές του με χαρτί ψησίματος. Χοντροκόβετε τα μπισκότα όρεο και τα τοποθετείτε σε μπολ. Τα αφήνετε στην άκρη.
Σπάστε τη λευκή σοκολάτα σε κομματάκια και τη τοποθετείτε σε μια κατσαρολίτσα. Προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και το σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά, για 10-12 λ, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα 2/3 των σπασμένων όρεο και ανακατεύετε με μεγάλο μεταλλικό κουτάλι να ενσωματωθούν. Με γρήγορες κινήσεις ρίχνετε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και απλώνετε από πάνω τα υπόλοιπα 1/3 μπισκότα όρεο τα οποία πιέζετε ελαφρώς μέσα στο μείγμα.
Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 7-8 ώρες ή κατά προτίμηση για ένα ολόκληρο βράδυ για να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Το ξεφορμάρετε, το κόβετε σε 24 μικρά κομμάτια και σερβίρετε

Σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου με σύκα!

Μια πανεύκολη, για αρχάριους, συνταγή για ένα πεντανόστιμο γλύκισμα χωρίς ψήσιμο, με σοκολάτα, σύκα, μπισκότα και φιστίκια Αιγίνης. Μια συνταγή όσο απλή στη παρασκευή της για ένα γλύκισμα τόσο υπέροχο στη γεύση του. Επίσης σας έχουμε και μια εύκολη συνταγή για τούρτα παγωτό Oreo με 3 υλικά!

Υλικά συνταγής

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια
250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών (35-36%)
200 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ ή digestive, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
370 γρ. σύκα καθαρισμένα κομμένα στα 4 ή 5
170 γρ. σταφίδες ξανθές (ή αποξηραμένα φρούτα επιλογής σας ψιλοκομμένα)
130 γρ. φυστίκια Αιγίνης ανάλατα


Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τα σύκα τα κόβετε σε κομμάτια και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίζουν. Παίρνετε ένα ταψάκι με διάσταση βάσης 16 x 26 εκ. το βουτυρώνετε και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος φροντίζοντας το χαρτί να προεξέχει περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα.

Λιώνετε, σε μέτριο μπολ, σε μπεν μαρί τα κομμάτια κουβερτούρας μαζί με τη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφαιρείτε από το μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη για 10 λ περίπου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα να χλιαρύνει.

Μόλις χλιαρύνει προσθέτετε τα μπισκότα, τα σύκα, τις σταφίδες και τα φιστίκια και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν και κατανεμηθούν ισομερώς τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του με το πίσω μέρος ενός μεγάλου κουταλιού και το βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή μέχρι να παγώσει και σφίξει καλά. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά έτοιμο σε 10 λεπτά!

Αυτό το γλυκό ψυγείου θα το λατρέψετε χρειάζεται 3 υλικά και είναι έτοιμο σε 10 λεπτά...

Ένα εύκολο και γρήγορο καλοκαιρινό γλυκάκι που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια.

Υλικά συνταγής

1 λίτρο γάλα + 250 ml επιπλέον για τα μπισκότα
2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπέρ
3 κρέμες Άνθος Αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια (62 γρ. η μία) [*]

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τη σκόνη από τις κρέμες στιγμής με το 1 λίτρο γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τοποθετείτε τα 250 ml γάλα σε ένα μπολ. Βουτάτε στο γάλα (για πολύ λίγο για να μη μουλιάσουν) τα μπισκότα, ένα τη φορά, και τα τοποθετείτε σε μια στρώση στη βάση ενός, κατά προτίμηση, τετράγωνου ή ορθογώνιου ταψιού.

Φροντίστε να μην αφήνετε κενά ανάμεσα στα μπισκότα.

Απλώνετε από επάνω τη μισή κρέμα, συνεχίζετε με άλλη μια στρώση μπισκότων βουτηγμένων στο γάλα και από πάνω στρώνετε την υπόλοιπη κρέμα. Τρίβετε με τα χέρια σας τα μπισκότα που σας περίσσεψαν και τα πασπαλίζετε στην επιφάνεια του γλυκού σας.

Προαιρετικά κοσκινίστε και λίγη ζάχαρη άχνη πάνω από τα θρυμματισμένα μπισκότα ή περιχύστε τα με έτοιμο σιρόπι σοκολάτας ή φράουλας. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share