Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ανάλαφρο γευστικότατο αρωματικό με πολύ ωραία κρέμα σε 10 λεπτά!

Απολαύστε το!

3 Σεπτεμβρίου 2019 14:02
Ανάλαφρο γευστικότατο αρωματικό με πολύ ωραία κρέμα σε 10 λεπτά!

Αυτό το γλυκό θα γίνει το αγαπημένο σας, ανάλαφρο γευστικότατο αρωματικό με πολύ ωραία κρέμα σε 10 λεπτά...

Φυσικά μιλάμε για μια πρωτότυπη συνταγή για ραβανί!

Υλικά

Για την βάση


•2 1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
•1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
•250ml φρέσκο γάλα
•1/2 κ.σ μπέικιν
•1 κ.γ μαγειρική σόδα
•1/2 κ.γ μαστίχα κοπανισμένη

Για το σιρόπι


•2 1/2 φλ/ τσαγιού ζάχαρη
•2 φλ/ τσαγιού νερό

Για την κρέμα

•1 φακελάκι κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ
•600ml γάλα


Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι,την ζάχαρη,την μαστίχα,το μπέικιν και το γάλα με την σόδα αφού τα ανακατέψουμε πρώτα μαζί
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι περίπου 32εκ ή 25χ33 εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα,στους 180 βαθμούς,για 30 λεπτά περίπου,βγάζουμε απο τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 8 λεπτά και έτσι καυτό όπως θα είναι σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι λίγο λίγο όλη την επιφάνεια του γλυκού.Το αφήνουμε να κρυώσει καλά

Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου με τα 600ml γάλα και με την βοήθεια μιας σπάτουλας την απλώνουμε πάνω απο ρεβανί
Πασπαλίζουμε με κανέλα αν μας αρέσει, -εγώ έβαλα ψημένα αμύγδαλα αλεσμένα -και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε

Μπορούμε αντί για κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε άλλη κρέμα της αρεσκείας μας...

Εύκολο γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ!

Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια και θα λατρέψετε την συγκεκριμένη συνταγή! Να σας θυμίσουμε το μπισκοτογλυκό ψυγείου εύκολο και οικονομικό!

Υλικά συνταγής

1 λίτρο γάλα + 250 ml επιπλέον για τα μπισκότα
2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπέρ
3 κρέμες Άνθος Αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια (62 γρ. η μία) [*]

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τη σκόνη από τις κρέμες στιγμής με το 1 λίτρο γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τοποθετείτε τα 250 ml γάλα σε ένα μπολ. Βουτάτε στο γάλα (για πολύ λίγο για να μη μουλιάσουν) τα μπισκότα, ένα τη φορά, και τα τοποθετείτε σε μια στρώση στη βάση ενός, κατά προτίμηση, τετράγωνου ή ορθογώνιου ταψιού.

Φροντίστε να μην αφήνετε κενά ανάμεσα στα μπισκότα.

Απλώνετε από επάνω τη μισή κρέμα, συνεχίζετε με άλλη μια στρώση μπισκότων βουτηγμένων στο γάλα και από πάνω στρώνετε την υπόλοιπη κρέμα. Τρίβετε με τα χέρια σας τα μπισκότα που σας περίσσεψαν και τα πασπαλίζετε στην επιφάνεια του γλυκού σας.

Προαιρετικά κοσκινίστε και λίγη ζάχαρη άχνη πάνω από τα θρυμματισμένα μπισκότα ή περιχύστε τα με έτοιμο σιρόπι σοκολάτας ή φράουλας. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη κρέμα στιγμής βανίλια με κρέμα στιγμής σοκολάτας ή φράουλας ή άλλης γεύσης επιλογής σας.

3+1 γλυκά ψυγείου που χρειάζονται μόνο 4 υλικά!

Μπορούμε με λίγα υλικά να φτιάξουμε τα νοστιμότερα γλυκά είναι οι τέσσερις δροσερές και κολασμένες συνταγές που ακολουθούν.

Σοκολάτα, μπισκότο, λεμόνι και δροσερό ζελέ βρίσκονται στις υπηρεσίες σας κι είναι η λύση που ψάχνετε στις καλοκαιρινές λιγουρίτσες. Δείτε και τα 3+1 πανεύκολα γλυκά με 2 μόλις υλικά!

Γλυκό ψυγείου με ζελέ και γιαούρτι


Τι θα χρειαστείτε

1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ.)

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

4 φακελάκια ζελέ φρούτων (ό,τι γεύση θέλετε)*

Ζεστό και κρύο νερό

*μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερες από μία γεύσεις.

Τι πρέπει να κάνετε

Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι «χοντροσπάστε» τα μπισκότα.

Ετοιμάζετε συμφώνα με τις οδηγίες τις συσκευάσεις το ζελέ. Συνήθως χρειάζονται 250 ml ζεστό νερό και 250 ml κρύο για ένα φακελάκι -εδώ θα χρειαστείτε 2 φακελάκια από την ιδία γεύση.

Μόλις είναι έτοιμο ρίξτε το πάνω απ’ τα μπισκότα και βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.

Στην συνέχεια ετοιμάστε ένα φακελάκι ζελέ (250 ml ζεστό νερό και 250 ml κρύο νερό) και περιχύστε το πάνω από την πρώτη στρώση. Περιμένετε πάλι να σφίξει.

Στο τελευταίο στάδιο, κάνετε ακριβώς ότι και πριν, απλά αντί για το κρύο νερό βάζετε το γιαούρτι και χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να «αφρατέψει».

Βάλτε το στην κατάψυξη για να πήξει και είναι έτοιμο για κατανάλωση.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share