Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

3+1 πανεύκολα γλυκά με 2 μόλις υλικά!

Πεντονόστιμα!

2 Αυγούστου 2019 11:48
3+1 πανεύκολα γλυκά με 2 μόλις υλικά!

Η ζαχαροπλαστική είναι ιδιαιτέρως απαιτητική όμως όταν μας πιάνει η όρεξη για κάτι γλυκό δεν έχουμε υπομονή...

Υπάρχουν λοιπόν 4 πανεύκολα γλυκά που μπορείτε να τα φτιάξετε με μόλις 2 υλικά. Είναι ιδανική λύση όμως και το τέλειο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότο!


ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Υλικά

200 γραμμάρια κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
350ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βάζετε τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα μπολ και τα 150ml της κρέμας γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρολάκι να πάρει βράση. Περιχύνετε με την καυτή κρέμα τη σοκολάτα στο μπολ και μετά από λίγο ανακατεύετε για να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά. Στο μεταξύ χτυπάτε τα υπόλοιπα 200ml της κρέμας γάλακτος σε σαντιγί.
Ανακατεύετε την σαντιγί με το μείγμα της σοκολάτας και αφήνετε τη μους στο ψυγείο να πήξει γιατί σε αυτή τη φάση είναι αραιή. Αφού σφίξει η μους τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και ύστερα τη μοιράζετε σε ποτήρια.


ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υλικά

450 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια ή σταγόνες
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα 400 γραμμαρίων

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα .Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα .Ρίχνουμε το μείγμα σε πυράντοχο σκεύος στρωμένο με λαδόκολλα. Βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη για 30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.


ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΚΑΡΥΔΑΣ


Υλικά:

1½ φλιτζ. γάλα ζαχαρούχο

3 φλιτζ. ινδοκάρυδο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C. Επενδύουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αναμειγνύουμε καλά τα δύο υλικά. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ακουμπάμε στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε τα μπισκότα στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά ή ώσπου να χρυσίσουν. Τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα όσο είναι ακόμα ζεστά. Τα σερβίρουμε μόλις κρυώσουν.


PALMIERS

Υλικά:

1/2 κούπα ζάχαρη

1 πακέτο σφολιάτα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ρίξτε στον πάγκο 1 κουταλιά ζάχαρης, πάρτε ένα φύλο σφολιάτας και τοποθετήστε το πάνω στη ζάχαρη. Στρίψτε το σε ρολό και σταματήστε όταν φτάσετε στο μέσον του. Κάντε το ίδιο με την άλλη άκρη του μέχρι οι δύο άκρες που ρολάρετε να συναντηθούν. Πάρτε το μαχαίρι και κόψετ την τυλιγμένη ζύμη σου σε λεπτά palmiers. Απλώστε τα σε ταψί που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίστε τα με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ψήστε τα για 20 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο με 5 υλικά! (Video)

Λαχταριστό, ανάλαφρο και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με βάση σαβαγιάρ και γέμιση κρέμας ινδοκάρυδου. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα γλύκισμα-πάστα που θα το απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας σε όλες τι περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

1 πακέτο σαβαγιάρ
100 γρ. ινδοκάρυδο (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
3 φακελάκια κρέμα Άνθος Αραβοσίτου” στιγμής με γεύση βανίλια
1 λίτρο φρέσκο γάλα για τις κρέμες + επιπλέον γάλα για τα σαβαγιάρ
400 γρ. φυτική σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

Βουτάτε σε γάλα τα σαβαγιάρ, ένα τη φορά, στιγμιαία για να μη μουλιάσουν, τα στρώνετε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί 20×30 εκ. και από πάνω τα πασπαλίζετε με λίγο από το τριμμένο ινδοκάρυδο.
Ρίχνετε σε ένα μπολ τις 3 κρέμες Άνθος Αραβοσίτου” μαζί με το 1 λίτρο γάλα και τα χτυπάτε με σύρμα για 2 λ. Αδειάζετε τη κρέμα στο ταψί πάνω από τα σαβαγιάρ και την απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζετε από πάνω άλλο λίγο ινδοκάρυδο και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 20 λ.
Στη συνέχεια φτιάχνετε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τη στρώνετε πάνω από τη κρύα και σταθερή πλέον κρέμα βανίλιας. Πασπαλίζετε από πάνω το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και το γλυκό σας είναι έτοιμο. Αν δεν το σερβίρετε αμέσως ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share