Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μωσαϊκό με γέμιση παγωτού!

Γρήγορο και πεντανόστιμο!

21 Ιουνίου 2019 19:25
Μωσαϊκό με γέμιση παγωτού!

Ένα απλό,εύκολο γλυκό που θα λατρέψετε! Μωσαϊκό με γέμιση παγωτού!

Ακολουθείστε την παρακάτω συνταγή...

Υλικά (για 1 μωσαϊκό)

  • 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  • 5 κουτ. σούπας κακάο
  • 250 γρ. βούτυρο (1 1/2 φλιτζ.)
  • 1⅓ πακέτο μπισκότα πτι μπερ, χοντροσπασμένα
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
  • 300 γρ. έτοιμο παγωτό βανίλια

Διαδικασία

Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο σε ένα μπολ. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο, προσέχοντας να μην καεί.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μπολ με τη ζάχαρη και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο.

Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και το αδειάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Απλώνουμε το μείγμα καλά σε σχήμα παραλληλόγραμμου.

Στη μέση, κατά μήκος, βάζουμε το παγωτό και το τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Το παγωτό θα πρέπει να είναι στο κέντρο του ρολού.

Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη.

Μυστικά

Μπορούμε να προσθέσουμε μισό φλιτζ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ταχίνι νηστίσιμο!

Σοκολατένιογλυκό ψυγείου, νηστίσιμο, με ταχίνι, αμύγδαλα, cranberries και πορτοκάλι.

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα λαχταριστό θρεπτικό σοκολατένιο γλυκό, με ωραία κρεμώδη υφή και αυτή την υπέροχη ιδιαίτερη γεύση, που αν δεν μπορείτε να τη φανταστείτε απλά …. μια δοκιμή θα σας πείσει!

Υλικά συνταγής

250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
200 γρ. ταχίνι
100 γρ. μέλι
1/2 κ.γ. κανέλα
80 γρ. αμύγδαλα ψημένα
60 γρ. cranberries
1/2 πορτοκαλιού το ξύσμα και το χυμό
κακάο σκόνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Στρώνετε με αλουμινόχαρτο ένα τετράγωνο ταψάκι διαστάσεων 20×20 εκ.

Τεμαχίζετε μέσα σε μια κατσαρολίτσα, τη κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τη λιώνετε ανακατεύοντας σε χαμηλή θερμοκρασία.

Την αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και προσθέτετε το ταχίνι, το μέλι, τη κανέλα, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε ζωηρά με ένα κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο, ομοιόμορφο μείγμα.

Προσθέτετε τα αμύγδαλα και τα cranberries και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν και αυτά στο μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.

Το ξεφορμάρετε, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια, τα πασπαλίζετε προαιρετικά με σκόνη κακάο και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share