Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Μοσχάρι στιφάδο! Κλασικό χειμωνιάτικο φαγητό!

Πεντανόστιμο!

29 Ιανουαρίου 2020 15:47
Μοσχάρι στιφάδο! Κλασικό χειμωνιάτικο φαγητό!

Ένα κλασικό πεντανόστιμο φαγητό είναι το μοσχάρι στιφάδο, ενώ μια γλυκιά συνταγή είναι το πεντανόστιμο κέικ βρώμης με πορτοκάλι και κρέμα!

Υλικά:

  • 1 ½ κιλό μοσχάρι ελιά κομμένο σε μικρές μερίδες
  • 2 κιλά κρεμμυδάκια στρογγυλά ξερά στιφάδου καθαρισμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κ. σ. πελτέ τομάτας
  • 5 κ. σ. χυμό τομάτας
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 6 γαρύφαλλα
  • 4 μπαλίτσες μπαχάρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 φλυτζάνι κρασί λευκό
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  • Τσιγαρίζετε πρώτα το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο. Μετά ρίχνετε το μοσχαράκι και τα σοτάρετε ελαφρώς.
  • Ρίχνετε 1/2 φλυτζάνι κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί. Διαλύετε μέσα σε ένα ποτήρι λίγο νερό με το πελτέ τομάτας και το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα και στη συνέχεια ρίχνετε και τον χυμό τομάτας.
  • Προσθέτετε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.
  • Ρίχνετε το γαρύφαλλο, την κανέλα, τη δάφνη, το μπαχάρι, το πιπέρι και κλείνετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει το κρέας. Μόλις βράσει, το τοποθετείτε σε μία πιατέλα.
  • Στην ίδια κατσαρόλα που φτιάξατε το κρέας, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια στιφάδου.
  • Τα αφήνετε να μαραθούν μέχρι να μελώσουν και τα σβήνετε με το ξύδι. Μετά ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρέας.
  • Σιγοβράζετε για 1 ώρα και 30 λεπτά και εάν χρειάζεται νερό προσθέτετε.
  • Μόλις είναι έτοιμο το στιφάδο και μείνει με τη σάλτσα του, αλατοπιπερώνετε, κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε.

Μοσχαρίσιο καρέ με baby πατάτες jacket και γρήγορη σάλτσα μυρωδικών! (Video)

Μοσχαρίσιο καρέ με baby πατάτες jacket και γρήγορη σάλτσα μυρωδικών έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος! Δείτε επίσης μία παραδοσιακή συνταγή, γιουβέτσι με τρυφερά κομμάτια μοσχάρι!

Υλικά:

  • 2 – 2.5 κλ μοσχαρίσιο καρέ γάλακτος
  • 45 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. βαλσάμικο ξύδι
  • Αρκετά φρέσκα μυρωδικά (Δενδρολίβανο, Θυμάρι, Ρίγανη)
  • 1 ρόδι
  • 1 κ.γ. κόκκους πιπεριού
  • 1 – 1.5 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • Corn Flour για το δέσιμο της σάλτσας

Εκτέλεση:

Μοσχάρι με χόρτα και αυγολέμονο με σκόρδο από τον Γιώργο Πορφύρη! (Video)

undefined

Ο Γιώργος Πορφύρης μαγειρεύει μοσχάρι με χόρτα και αυγολέμονο με σκόρδο. Η συνταγή είναι καταπληκτική και αξίζει να την δοκιμάσετε! Δείτε ακόμα: Το παραδοσιακό Ζακυνθινό μαντολάτο!

Υλικά:

500 γρ. μοσχάρι,

500γρ. χόρτα εποχής,

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

2 μεγάλα φρέσκα κρεμμύδια,

½ ποτήρι λευκό κρασί,

1 ζωμό βοδινό,

νερό.

Υλικά για το αυγολέμονο:

2 κρόκους χυμό από 2 λεμόνια,

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο.

Ο πιο γρήγορος και εύκολος μουσακάς!

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην λατρεύει τον μουσακά! Έχετε φτιάξει ποτέ όμως μόνοι σας το ελληνικό παραδοσιακό αυτό φαγητό! Αν όχι τότε διαβάστε την συνταγή παρακάτω! Σας προτείνουμε ακόμα κορμό παγωτού με maltesers!

Υλικά Συνταγής:

Ενάμιση κιλό πατάτες

Συνταγή

Μισό κιλό κιμά

Μισό λίτρο γάλα

Μισό κιλό ντομάτες ώριμες

150 γρ. τριμμένο τυρί

1 ποτηράκι κρασί γλυκό άσπρο

1 φλιτζάνι βούτυρο

1 φρυγανιά τριμμένη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

λίγη κανέλα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά, πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.

Επίσης, ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από τον τρίφτη, ενώ ψιλοκόβουμε και το κρεμμύδι μας.

Βάζουμε μια άλλη κατσαρόλα στη φωτιά με το μισό βούτυρο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον κιμά για να καβουρδιστεί. Προσθέτουμε δυο κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

Όταν ο κιμάς ροδίσει, τον σβήνουμε με κρασί.

Έπειτα προσθέτουμε και τις τριμμένες ντομάτες, την κανέλα σε σκόνη και αλατοπίπερο.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει ώσπου να ψηθεί καλά ο κιμάς.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε τον πουρέ μας. Στραγγίζουμε και τις πατάτες που θα έχουν βράσει και τις ξεφλουδίζουμε.

Συνταγή

Σε μια άλλη κατσαρόλα, αλέθουμε τις πατάτες για να γίνουν πούρες. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο (κρατάμε όμως λίγο για το τέλος) και λίγο αλάτι.

Ανακατεύουμε τον πουρέ καλά με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα.

Προσοχή: Μπορεί οι πατάτες να μην απορροφήσουν όλο το γάλα. Γι αυτό ανάλογα με την απορρόφηση τους, ρίχνουμε το αντίστοιχο γάλα σιγά-σιγά.

Προς το τέλος προσθέτουμε στον πουρέ το μισό τυρί και ανακατεύουμε καλά.

Ταυτόχρονα, κοιτάμε αν έχει ψηθεί και ο κιμάς και του προσθέτουμε πολύ λίγο τυρί και 2-3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά.

Ανακατευτούμε τον κιμά και μόλις δούμε ότι η σάλτσα του έχει «σφίξει», τον αποσύρουμε από την φωτιά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μέσα τον περισσότερο πούρε και επάνω μια στρώση κιμά.

Στρώνουμε πάνω από τον κιμά και τον υπόλοιπο πούρε, τραβάμε μερικές γραμμές με ένα πιρουνάκι και βάζουμε από επάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και κομματάκια βούτυρο.

Τέλος, βάζουμε στον φούρνο μας το ταψάκι για να ψηθεί ο μουσακάς μας, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Ο μουσακάς μας με πουρέ, τυριά και κιμά είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε.

Τον κόβουμε προσεκτικά σε κομμάτια και τον σερβίρουμε ζεστό.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share