Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Παραδοσιακή τυρόπιτα με 4 υλικά!

Σαν αυτή που τρώγαμε παιδιά!

15 Ιανουαρίου 2020 10:33
Παραδοσιακή τυρόπιτα με 4 υλικά!

Αυτή είναι μια κλασσική τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά! Με λίγα και φθηνά υλικά!

Μια συνταγή για μια απλή, πανεύκολη αλλά πεντανόστιμη τυρόπιτα. Μια τυρόπιτα με 4 μόνο υλικά έτοιμη σε 30-35 λεπτά για να την απολαύσετε ζεστή και λαχταριστή στο πιάτο σας.

Υλικά συνταγής

5 φύλλα κρούστας
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο [2 +2 για άλειμμα]
380 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη *
3 αυγά χτυπημένα [2+1 για άλειμμα]

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 25 Χ 35 εκ. περίπου.
Σε μπολ βάζουμε τη φέτα, τις 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και τα 2 αυγά χτυπημένα, [προαιρετικά προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μοσχοκάρυδο ή δυόσμο] και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε 3 φύλλα κρούστας τσαλακωμένα ή σουρωμένα στον πάτο του ταψιού σε μία στρώση, το ένα δίπλα στο άλλο, με τρόπο ώστε οι άκρες να προεξέχουν από το ταψί. Το βουτυρώνουμε ελαφρώς και ρίχνουμε από πάνω [και στρώνουμε ισομερώς] το μείγμα της φέτας και το καλύπτουμε με τα φύλλα που προεξέχουν.
Κομματιάζουμε με τα τα χέρια το ένα από τα δύο υπόλοιπα φύλλα, τα σκορπίζουμε πάνω από τη φέτα, τα αλείφουμε ελαφρώς με λίγο βούτυρο και σκεπάζουμε με το 1 υπόλοιπο φύλλο.
Με κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε κομμάτια στο επάνω φύλλο.

Χτυπάμε και το τρίτο αυγό με 1 κ.σ. νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας. Ψήνουμε για 20 λεπτά στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να έχουμε ένα τραγανό φύλλο και σερβίρουμε ζεστή τη πίτα μας.
* Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε μισή ποσότητα φέτας και μισή ανθότυρο.

Το φιλέτο του φτωχού: ένα κόλπο για να λιώνει το κρέας στο στόμα σας!

Το φιλέτο του φτωχού...ένα κόλπο για να λιώνει το κρέας στο στόμα σας!

Για τους λάτρεις του κρέατος που ξέρουν πως να εκτιμούν μια καλή, ζουμερή μπριζόλα. Ένα μυστικό που θα σας βοηθήσει στο μαγείρεμα!
θα γνωρίζουν επίσης πόσο ακριβό μπορεί να είναι ένα καλό κομμάτι κρέας.

Το παρακάτω τρικ ονομάζεται «Το Φιλέτο Mignon του Φτωχού» και μπορεί να αναβαθμίσει άμεσα το κρέας σας, ασχέτως της ποιότητάς του!

Το μυστικό κρύβεται στο αλάτι: απλώστε μια γερή δόση αλατιού σε όλο το κρέας και αφήστε το. Στο τέλος ξεπλύνετε πολύ καλά, ώστε να μη μείνει καθόλου αλάτι.
Ο χρόνος που απαιτείται να μείνει το κρέας στο αλάτι εξαρτάται από το μέγεθος του κομματιού και μπορεί να είναι από 15 λεπτά, μέχρι και 2 ώρες!

Παίρνει κιμά, βάζει ένα ποτήρι στη μέση του και φτιάχνει κουλουράκια! Ο λόγος; Θα σας εκπλήξει!

Η πιο περίεργη συνταγή για μπιφτέκια και μπέργκερ, είναι αυτή εδώ. Μοιάζει με ντόνατ, και μπορείτε να βάλετε γέμιση στο κέντρο, με ό, τι υλικά θέλετε. Πλάστε τον κιμά σε σχήμα κουλουριού και..έτοιμο!

Τα μπιφτέκια είναι το αγαπημένο φαγητό όλων, και υπάρχουν πολλές συνταγές για να επιλέξεις. Άλλη μια που κάνει πάταγο είναι ζουμερά και πεντανόστιμα μπιφτέκια με ανάμεικτο κιμά. Θα την λατρέψετε επίσης!

Όσον αφορά τα κουλουρομπιφτέκια...το μυστικό για να κάνετε την τρύπα στο κέντρο είναι με ένα άδειο βάζο ή ένα ποτήρι. Αφού έχετε πλάσει τον κιμά σε μπάλα, πιέστε στο κέντρο του ένα αναποδογυρισμένο ποτήρι, και με μια σπάτουλα τοποθετήστε το στο γκριλ ή στο τηγάνι για να μη χάσει το σχήμα του.

Ενώ ψήνετε τα μπιφτέκια, μπορείτε να προσθέσετε τυρί, αυγό ή ό, τι άλλα υλικά της επιλογής σας, και είστε έτοιμοι να το προσθέσετε στο ψωμάκι σας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share