Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

Βάζει αυγά σε μία σακούλα τροφίμων και τα βουτάει στην κατσαρόλα! Ο λόγος; Καταπληκτικός!

Τέλειο κόλπο!

14 Ιανουαρίου 2020 15:32
Βάζει αυγά σε μία σακούλα τροφίμων και τα βουτάει στην κατσαρόλα! Ο λόγος; Καταπληκτικός!
Follow us on Google News

Βάζει αυγά σε μία σακούλα τροφίμων και τα βουτάει στην κατσαρόλα! Ο λόγος; Καταπληκτικός!

Η ομελέτα είναι το αγαπημένο πρωινό πολλών ανθρώπων καθώς περιέχει την τέλεια αναλογία πρωτεΐνης και λαχανικών για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας.

Αν όμως μέχρι σήμερα χρησιποιούσατε τηγάνι, ήρθε η στιγμή να το αφήσετε στο ντουλάπι! Το μόνο που χρειάζεστε είναι τα υλικά σας και μία σακούλα τροφίμων!

Η συνταγή της γιαγιάς Ευθυμίας: Αφράτη τυρόπιτα με 4 φθηνά υλικά!

Αυτή είναι μια κλασσική τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά! Με λίγα και φθηνά υλικά!

Μια συνταγή για μια απλή, πανεύκολη αλλά πεντανόστιμη τυρόπιτα. Μια τυρόπιτα με 4 μόνο υλικά έτοιμη σε 30-35 λεπτά για να την απολαύσετε ζεστή και λαχταριστή στο πιάτο σας.

Υλικά συνταγής

5 φύλλα κρούστας
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο [2 +2 για άλειμμα]
380 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη *
3 αυγά χτυπημένα [2+1 για άλειμμα]

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 25 Χ 35 εκ. περίπου.
Σε μπολ βάζουμε τη φέτα, τις 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και τα 2 αυγά χτυπημένα, [προαιρετικά προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μοσχοκάρυδο ή δυόσμο] και ανακατεύουμε καλά.

 Κλασσική τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά

Απλώνουμε 3 φύλλα κρούστας τσαλακωμένα ή σουρωμένα στον πάτο του ταψιού σε μία στρώση, το ένα δίπλα στο άλλο, με τρόπο ώστε οι άκρες να προεξέχουν από το ταψί. Το βουτυρώνουμε ελαφρώς και ρίχνουμε από πάνω [και στρώνουμε ισομερώς] το μείγμα της φέτας και το καλύπτουμε με τα φύλλα που προεξέχουν.
Κομματιάζουμε με τα τα χέρια το ένα από τα δύο υπόλοιπα φύλλα, τα σκορπίζουμε πάνω από τη φέτα, τα αλείφουμε ελαφρώς με λίγο βούτυρο και σκεπάζουμε με το 1 υπόλοιπο φύλλο.
Με κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε κομμάτια στο επάνω φύλλο.

Χτυπάμε και το τρίτο αυγό με 1 κ.σ. νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας. Ψήνουμε για 20 λεπτά στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να έχουμε ένα τραγανό φύλλο και σερβίρουμε ζεστή τη πίτα μας.
* Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε μισή ποσότητα φέτας και μισή ανθότυρο.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share