Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

Φτιάξτε μπισκοτομπαλάκια με τυρί και λουκανικάκια!

Πεντανόστιμα και μαλακά!

30 Νοεμβρίου 2019 17:33
Φτιάξτε μπισκοτομπαλάκια με τυρί και λουκανικάκια!

Δοκιμάστε να φτιάξετε μπισκοτομπαλάκια με τυρί και αλλαντικά. Μια συνταγή που θα λατρέψετε και θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλα σας. Είναι σαν αφρός που λειώνει στο στόμα!

Κάντε επίσης: Τυλίγει μέσα σε μπέικον κιμά και τυρί! Ο λόγος; Θα σας ξετρελάνει!

ΥΛΙΚΑ

1 φαριν-απ
1 κεσεδακι γιαουρτι
1-2 χουφτες τριμμενο τυρι
1 κεσεδακι σπορελαιο
1 αυγο για τη ζυμη
στη μυτη του κουταλιου αλατι και ελαχιστη ζαχαρη
400-500γρ.φετα θρυμματισμενη
10-15 μικρα λουκανικακια Φρανκφουρτης ψιλοκομμενα
1 αυγο για το αλειμμα

Φτιάξτε μπισκοτομπαλάκια με τυρί και λουκανικάκια!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατευουμε σε μπωλ το φαριν-απ,το γιαουρτι,το σπορελαιο,το τυρι,το αυγο και τη ζαχαρη με το αλατι και ζυμωνουμε

Προσθετουμε τη φετα και τα λουκανικακια και ξαναζυμωνουμε ελαφρα
πλαθουμε μπαλακια,(περιπου οσο το μεγεθος απο ενα κεφτεδακι) και τα Βαζουμε σε ταψι με λαδοκολλα

Αλειφουμε με αυγο και ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισουν
Μπορειτε ακομα να βαλετε μεσα μανιταρι,πιπεριτσες,μεχρι και παστουρμα για πικαντικο γουστο!

Η έξυπνη τυρόπιτα!

Το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς την τέλεια συνταγή για την έξυπνη τυρόπιτα! Είναι πεντανόστιμη!

Με την ευκαιρία διαβάστε: Χατζαπούρι: Η γεωργιανή τυρόπιτα που θα λατρέψετε!

Για το φύλλο

4 κούπες αλεύρι Αλλατίνη κίτρινο
1 φλ . του καφέ ελαιόλαδο
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ. γλ. ξύδι
1 1/3 κουπες νερό
Λιγο κορν Φλάουερ ή νισεστέ για το άνοιγμα του φύλλου

Για τη γέμιση

400 γραμ σκληρή φέτα
1 φλιτζ του καφέ γάλα
4 αβγά
χοντροτριμμένο πιπέρι

τυρόπιτα

Οδηγίες

Ετοιμάζουμε κατ’ αρχήν τη γέμιση. Βάζουμε τη φέτα σε ένα μεγάλο μπολ και τη θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι σε μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε μέσα το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα για ½ ώρα σε δροσερό μέρος.

Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα αβγά και μόλις περάσει η μισή ώρα τα ρίχνουμε μέσα στο τυρί. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το χοντροτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε τη γέμιση να περιμένει.

Ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο και αφήνουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί .Πλάθουμε 8 μικρά μπαλάκια . 4 μπαλάκια απλωμένα και ενωμένα μεταξύ τους μας δίνουν ένα φύλλο . Έτσι με αυτόν τον τρόπο είναι σαν να ανοίγουμε 4 φύλλα με μια κίνηση. Με την ευκαιρία διαβάστε: Τυρόπιτα ήλιος!

Ο τρόπος που τα κάνουμε είναι ο εξής: Πασπαλίζουμε μια λεία επιφάνεια με κορν φλάουρ. Ανοίγουμε τη πρώτη μπάλα σε ενα μικρο φύλλο, όσο το πιάτο της πάστας και πασπαλίζω με κορν φλάου, το αφήνουμε στην άκρη.

Ανοίγουμε τη δευτερη μπάλα όπως και την πρώτη και πασπαλίζω και αυτή με κορν φλάου . Ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο την τριτη και τέταρτη μπάλα και ραντίζουμε με κορν φλάου. Τα 4 αυτά φύλλα τα στιβάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και ανοίγουμε με τον πλάστη 1 μεγάλο φύλλο σε πολύ καλά ραντισμένη επιφάνεια με κορν φλάου, τόσο μεγάλο που να καλύπτει τον πάτο του ταψιού μας , τα τοιχώματα και να περισσεύει και λίγο απ’ έξω. Με προσοχή το βάζουμε μέσα σε καλά λαδωμένο ταψί. Νο 36 στρογγυλό λαδωμένο καλά.

Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση να σκεπάσει όλη την επιφάνεια και την ισιώνουμε με ένα πιρούνι.
Κατά το ίδιο τρόπο ανοίγουμε τα άλλα 4 μπαλάκια σε 1 μεγάλο φύλλο , που να καλύπτει το ταψι και να περισσεύει και λίγο προς τα έξω. Ενώνουμε τις άκρες. Στρίβουμε και φτιάχνουμε κόθρο και με ένα πιρούνι τρυπάμε την πίτα μας σε δέκα διαφορετικά σημεία.

Χαράζουμε τη πίτα απαλά με ένα μαχαίρι σε μερίδες. Το λαδώνουμε καλά . Την ψήνουμε στο φούρνο στους 170ο με το φούρνο αναμμένο πάνω και κάτω και μέχρι το φύλλο να ροδοκοκκινίσει καλά για περίπου 45-60 λεπτά.

Τη βγάζουμε την αφήνουμε να χλιαρύνει , τη κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε. Δεν φυλάμε ποτέ τη πίτα στο ψυγείο.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share