Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αφράτα μπιφτέκια με σελινόριζα!

Η πιο απλή και νόστιμη συνταγή!

25 Νοεμβρίου 2019 13:44
Αφράτα μπιφτέκια με σελινόριζα!

To Αthensmagazine.gr σας βρήκε την απόλυτη συνταγή για αφράτα μπιφτέκια με σελινόριζα! Τυλίγει μια φέτα μπέικον γύρω από τα μπιφτέκια... το αποτέλεσμα θα σας κάνει να λιποθυμήσετε!

Υλικά:

600 γρ πατάτες (3)

300 γρ καρότα (2)

280 γρ σελινόριζα (1)

500 γρ κρεμμύδια ξερά (2 μεγάλα)

3 κ.σ ελαιόλαδο

αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)

λεμόνι

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πατάτες, τα καρότα και τη σελινόριζα και βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 12-15 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος τους)

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε αλάτι και τα σοτάρουμε με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά (περίπου 6-9 λεπτά)

Σουρώνουμε πολύ καλά τα λαχανικά και τα πατάμε με το ειδικό εργαλείο. Προσοχή θέλουμε να φύγουν όλα τα υγρά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι εάν χρειάζεται

Δείτε ακόμα: Το πιο γρήγορο και νόστιμο γαλακτομπούρεκο με φύλλο κρούστας!

Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε καλά

Εάν θέλετε να προσθέσετε ένα αυγό και τυρί, μπορείτε να το κάνετε τώρα.

Πλάθουμε στο επιθυμητό μέγεθος, τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει καλά χωρίς να προσθέσουμε ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Θέλουμε να μαυρίσουν λίγο από κάτω.

Έπειτα προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Θα μαυρίσουν λίγο αλλά θα είναι πεντανόστιμα. Αν θέλετε προσθέστε και άλλο ελαιόλαδο. Μην βλέπετε τις φωτογραφίες μου και ξεγελιέστε. Τα δικά σας θα μαυρίσουν περισσότερο. Εγώ το σταμάτησα σε αυτό το σημείο για να βγάλω τις φωτογραφίες και μετά συνέχισα το μαγείρεμα.

Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο, σκουπίζουμε με χαρτί το τηγάνι και συνεχίσουμε και στα επόμενα. Μπορείτε να τα ψήσετε βέβαια και στο φούρνο

Πεντανόστιμο σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο! (Video)

Σας βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή της ημέρας! Αν δεν έχετε μαγειρέψει ακόμα μπορείτε να φτιάξετε σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο στο φούρνο! Είναι πεντανόστιμο!

Υλικά (για 6 άτομα)

500 γρ. ορικέτι (μικρόσχημα ζυμαρικά που μοιάζουν με αυτάκια – αντικαθιστούμε με κοχυλάκια)

300 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στα 4 ή στη μέση αν είναι μικρά

300 γρ. μπρόκολο, σε μικρά κομμάτια

1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

500 ml φρέσκο γάλα

60 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό

70 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κόβει σε κύβους τις πατάτες, τις αλευρώνει και προσθέτει σκόρδο και κρεμμύδι. Το αποτέλεσμα; Μαγευτικό!

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ στο Athensmagazine.gr:

Η τυρόπιτα της μαμάς με 2 κινήσεις έτοιμη σε 10 λεπτά

Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10 λεπτά με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνακ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας. Εύκολη τυρόπιτα έτοιμη σε 30 λεπτά!

Υλικά συνταγής

200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300γρ. φέτα θρυμματισμένη
50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
1 αβγό
1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
120 ml γάλα
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Διαβάστε με την ευκαιρία: Τυρόπιτα με ζαμπόν ξεσκέπαστη!

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ,
Aνοίγετε μια τρύπα στη μέση
Σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.
Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά
Tο ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share