Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τυλίγει μια βραστή πατάτα σε ένα λουκάνικο! Όταν δείτε τι βγαίνει θα το κάνετε και εσείς!

Μια τέλεια συνταγή!

16 Νοεμβρίου 2019 17:50
Τυλίγει μια βραστή πατάτα σε ένα λουκάνικο! Όταν δείτε τι βγαίνει θα το κάνετε και εσείς!

Μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει, ειδικά αν είστε λάτρεις των χοτ ντογκ! Αυτή η απλή συνταγή που συνδυάζει μια βραστή πατάτα με ένα λουκάνικο δημιουργεί κάτι πραγματικά εξωπραγματικό!

Κάντε επίσης:

Θα χρειαστείτε (για 12 κομμάτια):

700 γρ πατάτες
1,5 κούπα παρμεζάνα
1 κ.σ αλεύρι
1 κ.γ ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
4 λουκάνικα φρανκφούρτης

Οδηγίες:

Ξεφλουδίστε και πλύντε τις πατάτες. Βράστε τις στο νερό για το πολύ 8 λεπτά.

Μόλις κρυώσουν, τρίψτε τις σε ένα μπολ και προσθέστε την παρμεζάνα, το αλεύρι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.

Κόψτε κάθε λουκάνικο σε 3 ίσα κομμάτια, έτσι ώστε να έχετε 12 κομμάτια συνολικά.

Βάλτε μία κουταλιά από το μίγμα πατάτας στο χέρι σας, πιέστε το και βάλτε μέσα του ένα χοτ ντογκ. Κλείστε το καλά μέσα στην πατάτα, έτσι ώστε να είναι εντελώς καλυμμένο.

Ψήστε το χοτ ντογκ για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τελειώσατε!

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Έβαλε τις πατάτες στο ταψί. Μόλις τις έβγαλε από τον φούρνο αντίκρισε το... τέλειο!

Σας έχουμε το τέλειο κολπάκι! Θα βάλετε τις πατάτες στο ταψί και μόλις τις βγάλετε από τον φούρνο θα πάθετε πλάκα. Με την ευκαιρία διαβάστε: Βάζει πατάτες ανάμεσα στον κιμά και από πανω τυρί - Αυτό που γίνεται μετά θα το τρως για μια ζωή!

Οι πατάτες στο φούρνο, είναι μια πολύ πιο υγιεινή και εξίσου γευστική πρόταση, πόσο μάλλον όταν γίνονται τόσο τραγανές όσο οι... τηγανιτές.

Να τι πρέπει να κάνεις για σούπερ τραγανές πατάτες φούρνου:

-Πριν βάλεις το ταψί στο φούρνο, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά πρόσθεσε από πάνω και λίγη φρυγανιά τριμμένη.

-Όταν βγει το φαγητό από το φούρνο, δεν θα καταλάβει κανείς το μικρό μυστικό σου για τραγανές πατάτες.

Οι πιο νόστιμες πατάτες baby στον φούρνο!

Οι πατάτες είναι ένα φαγητό που λατρεύουν όλοι και είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε! Οι παραλλαγές είναι άπειρες και οι ιδέες πολλές! Αυτήν την φορά σας προτείνει το Athensmagazine.gr ονειρεμένες πατάτες φούρνου με βούτυρο!

Υλικά Συνταγής:

1/2 κιλό baby πατάτες με λεπτή φλούδα (κομμένες στη μέση)
50 γραμ. Χωριό βούτυρο αγελάδος
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 φλ. ζωμό κότας
2 κ.σ μουστάρδα
το χυμό από ένα μικρό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
1-2 πρέζες φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη

Εκτέλεση:

Για τις πατάτες βουτύρου, διαλέγουμε μικρές baby πατάτες με λεπτή φλούδα. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τις κόβουμε στη μέση.

Λιώνουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο με το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τις πατάτες για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις πατάτες για 5 λεπτά, να μελώσουν μέσα στο βούτυρο και να αρχίσει να γίνεται διάφανη η σάρκα τους.

Προσθέτουμε το ζωμό, σκεπάζουμε με καπάκι και τις αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες μας, τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα βότανα.

Διαλύουμε τη μουστάρδα μέσα στο χυμό και περιχύνουμε τις πατάτες, όπως είναι μέσα στο τηγάνι.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστές τις πατατούλες με την υπέροχη σάλτσα τους.Στο τέλος η σάλτσα βγαίνει πυκνή και μελωμένη και η πατάτα γίνεται μαλακιά, βουτυράτη και υπέροχη.

Τη σερβίρετε σκέτη με πράσινη σαλάτα σαν γεύμα ή σαν γαρνιτούρα πλάι σε κρέας, ψάρι η πουλερικά. Ιδανική συνταγή για τραπέζι!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share