Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πανεύκολη συνταγή για τάρτα με γέμιση πατάτας!

Μπορείτε να βάλετε και λουκάνικο!

12 Νοεμβρίου 2019 19:10
Πανεύκολη συνταγή για τάρτα με γέμιση πατάτας!

Σας βρήκαμε την καλύτερη συνταγή για τάρτα πατάτας με λουκάνικο που θα γίνει η αγαπημένη σας! Φανταστική τάρτα με μπανάνες και καραμέλα!

Σερβίρετέ την ως ορεκτικό, ως κυρίως πιάτο, σε πάρτι, σε μπουφέ, και αφήστε τους όλους ικανοποιημένους!

Υλικά:

1 φύλλογια τάρτα

6-7 μέτριες ψητές πατάτες, κομμένες σε φέτες

Πράσινα φασόλια, βρασμένα (όσα θέλετε, περίπου 1 φλ.)

1 1/2 φλιτζάνια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

2χοιρινά λουκάνικα

Λίγο ελαιόλαδο

4 αυγά

1 φλιτζάνι γάλα

Αλάτι, πιπέρι

1 φλιτζάνι καπνιστό τυρί Cheddar ή καπνιστό τυρί Gouda, τριμμένο

Μαϊντανός, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε το λουκάνικο και τα μανιτάρια. Ψήνουμε σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία, μέχρι το λουκάνικο να ροδίσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στραγγίζουμε τα πολλά υγρά τους.

Προσθέτουμε το λουκάνικο-μανιτάρι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Στρώνουμε το φύλλο σε μια ταρτιέρα και από πάνω απλώνουμε την γέμιση.

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και το πιπέρι με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ρίχνουμε και το τυρί. Περιχύνουμε πάνω από την τάρτα.

Ψήνουμε 40 έως 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό αν θέλουμε.

Μπρικόπιτα: Φτιάξτε την παραδοσιακή κοτόπιτα με κρέμα από καλαμποκάλευρο!

Η μπρικόπιτα προέρχεται από το Μεσσολόγγι αλλά εντοπίζεται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας! Είναι μια παραδοσιακή λαχταριστή κοτόπιτα με κρέμα από καλαμποκάλευρο. Δείτε την συνταγή και απολαύστε την!

Κάντε επίσης γιαουρτόπιτα αφράτη με λεμόνι και σιμιγδάλι της γιαγιάς!

Βασικές πληροφορίες

Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 60 λεπτά
Ποσότητα: 16 κομμάτια

Υλικά

Τις τελευταίες φορές σκέφτηκα ν΄αντικαταστήσω το απλό χωριάτικο φύλλο με Χωριάτικο Φύλλο «κιχί με καλαμποκάλευρο» .
1 συσκευασία Χωριάτικο Φύλλο «κιχί με καλαμποκάλευρο»
800 γρ. κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες χωρίς πέτσα)
70 γρ. καλαμποκάλευρο
2 ξερά κρεμμύδια
60 γρ. βούτυρο
4 αυγά
Ελαιόλαδο
Χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

Αφήνουμε τα φύλλα να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2 ώρες πριν ξεκινήσουμε να ετοιμάζουμε τη μπρικόπιτα.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Σ΄ευρύχωρη κατσαρόλα σωτάρουμε με το μισό βούτυρο το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε αρκετό χοντροτριμμένο πιπέρι, 1200 ml. ζεστό νερό και αλάτι.
Βράζουμε το κοτόπουλο για 40 λεπτά και κατόπιν το αφαιρούμε από το ζωμό (κρατάμε όλο το ζωμό γιατί θα μας χρεαστεί) και το ξεψαχνίζουμε.

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε 600 ml. ζωμό και το καλαμποκάλευρο, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και αποσύρουμε.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τα αυγά χτυπημένα και αλατοπιπερώνουμε.

Προθερμαίνoυμε το φούρνο στους 200ο C.

Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα 4 φύλλα «τσαλακωμένα» ραντίζοντάς τα με ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη μισή κρέμα από καλαμποκάλευρο, επάνω της το κοτόπουλο και τέλος την υπόλοιπη κρέμα.

Κλείνουμε την μπρικόπιτα με τα υπόλοιπα φύλλα, ραντίζοντάς τα με ελαιόλαδο και ψήνουμε στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά.

Βγάζουμε την πίτα την περιχύνουμε με 300 ml. από το ζωμό που κρατήσαμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο γι΄ακόμη 40 λεπτά. Σερβίρεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Σημειώσεις

Μπορούμε αντί για καλαμποκαλευρο να χρησιμοποιήσουμε σιμιγδάλι ψιλό
Η κοτόπιτα είναι εξαιρετικά νόστιμη χωρίς τυρί όμως, αν θέλουμε, μπορούμε να της προσθέσουμε γραβιέρα ή φέτα

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share