Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φανταστική τάρτα με μπανάνες και καραμέλα!

Δεν έχετε φάει καλύτερη!

10 Νοεμβρίου 2019 20:50
Φανταστική τάρτα με μπανάνες και καραμέλα!

To Athensmagazine.gr σας βρήκε την καλύτερη συνταγή για τάρτα μπανάνα με καραμέλα! Το μυστικό σε αυτή την συνταγή είναι ότι είναι ανάποδη!!!

Εύκολη και λαχταριστή τάρτα σοκολάτα-πραλίνα! (Video)

Υλικά

50 γρ. βούτυρο

1 φασόλι βανίλιας, ανοιγμένο στα δύο (κρατάς τους σπόρους) ή 2 βανιλίνες

1/2 κ.γ. κόκκους ροζ πιπέρι κοπανισμένους

1/2 κ.γ. κόκκους μαύρο πιπέρι κοπανισμένους

100 γρ. καστανή ζάχαρη

6 μεγάλες ώριμες μπανάνες καθαρισμένες

1 φύλλο σφολιάτας ή ειδικό για τάρτες

Εκτέλεση

Προθερμένουμε το φούρνο στους 200oC

Απλώνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα ρηχό τηγάνι 20εκ με λαβή που μπαίνει στο φούρνο. Ρίχνουμε τους σπόρους και το φασόλι της βανίλιας και πασαπαλίζουμε με το 1/3 της ποσότητας των πιπεριών

Τέλος, ρίχνουμε τη ζάχαρη, παπασλίζοντας σε όλο τον πάτο του ταψιού

Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια 3-4 εκατοστά και τις απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τη ζάχαρη.

Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα πιπέρια

Στο μεταξύ απλώνουμε το φύλλο σε στρογγυλό πιάτο με διάμετρο μεγαλύτερη από εκείνη του ταψιού, κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα και σκεπάζουμε τις μπανάνες. Βυθίζουμε το φύλλο στην άκρη του τηγανιού. Με ένα μαχαιράκι τρυπάμε το φύλλο σε διάφορα σημεία

Βάζουμε το τηγάνι σε μάτι που καίει για 3-4 λεπτά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Στο μεσοδιάστημα ανακινούμε απαλά να μην κολλήσει η καραμέλα εως ότου αρχίσει να κάνει φουσκάλες στα πλάγια

Μεταφέρουμε την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε για 30’ με 35’ λεπτά να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Αφήνούμε την τάρτα να σταθεί για 10′ λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε πιατέλα

Λαχταριστή μηλόπιτα με σπιτική ζύμη (Video)!

Όλοι μας θυμόμαστε από μικρά παιδιά πως ακριβώς είναι η μυρωδιά της φρεσκοψημένης μηλόπιτας. Τα είδη της είναι πάρα πολλά κυρίως στις εναλλακτικές επιλογές της ζύμης.

Τα αφράτα κουλουράκια της γιαγιας: Έτοιμα σε 20 λεπτά !

Η αναποδογυριστή, στα στρούντελ, το κέικ μήλου, η ψιχουλιαστή ζύμη, τα pancakes με μήλο, οι ζύμες μπριζέ και άλλες πολλές παραλλαγές. Όλες τις αγαπάμε όμως, πάντοτε αναζητάμε την κλασική κλειστή μηλόπιτα με σπιτική ζύμη, όπως τις έψηνε η γιαγιά Ντακ στα κόμιξ του Ντίσνεϋ και τις άφηνε στο παράθυρο να κρυώσουν.

Έτσι ένα πρωΐ φτιάξαμε μια τέτοια μηλόπιτα με σπιτική ζύμη, μόνο που αντί για καστανή ζάχαρη βάλαμε μίγμα με μαύρη ζάχαρη και με γλυκαντικό από το φυτό stevia, έτσι, για να την ελαφρύνουμε. Το σπίτι μοσχομύρισε, μας ζάλισε και -όπως η γιαγιά Ντακ-μεταφέραμε το ταψάκι δίπλα στο παράθυρο να κρυώσει. Ελπίζω οι περαστικοί κάτω στο δρόμο να μην περνούσαν πεινασμένοι!

Μηλόπιτα με σπιτική ζύμη

Μερίδες: 8-10
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45-50 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 1 ώρα

Υλικά για τη ζύμη

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. μίγμα με μαύρη ζάχαρη και με γλυκαντικό από το φυτό stevia
ξύσμα από 1 λεμόνι
250 γρ. βούτυρο, κρύο, σε κυβάκια
1 αυγό
2 κ.σ. κρύο νερό

Υλικά για τη γέμιση
35 γρ. μίγμα με μαύρη ζάχαρη και με γλυκαντικό από το φυτό stevia
½ κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. κορν φλάουρ
3 μήλα, ξεφλουδισμένα, σε φέτες
Άλλα υλικά
1 αυγό, χτυπημένο

Εκτέλεση
1) Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τo μίγμα με μαύρη ζάχαρη και με γλυκαντικό από το φυτό stevia, το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο. Τρίβουμε τα υλικά με τα δάχτυλά μας μέχρι να έχουμε ψιχουλιαστή ζύμη.

2) Ρίχνουμε το νερό στο αυγό, ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στο μπολ. Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μαλακή ζύμη.

3) Κόβουμε το ⅓ της ζύμης και το αφήνουμε στην άκρη.

4) Ανοίγουμε την υπόλοιπη πάνω σε λαδόκολλα. Την τοποθετούμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα και την πιέζουμε να προσαρμοστεί στον πάτο και στα τοιχώματα.

5) Την τρυπάμε με πιρούνι. Τη βάζουμε στο ψυγείο για λίγα λεπτά, όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση.

6) Σε μπολ βάζουμε το μίγμα με μαύρη ζάχαρη και με γλυκαντικό από το φυτό stevia, την κανέλα, το κορν φλάουρ και τα μήλα και ανακατεύουμε καλά.

7) Βάζουμε τη γέμιση στην ταρτιέρα.

8) Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη. Καλύπτουμε με αυτή τη γέμιση και πιέζουμε τις άκρες να κλείσουν. Ανοίγουμε μερικές τρύπες στο πάνω φύλλο, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.

9) Αλείφουμε τη ζύμη με το χτυπημένο αυγό.

10) Ψήνουμε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για 45-50 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει καλά η ζύμη.

11) Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα πρίν την κόψουμε.

[/OEmbed]

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share