Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019

Τα αφράτα κουλουράκια της γιαγιας: Έτοιμα σε 20 λεπτά !

Ιδανικά για όλους!

9 Νοεμβρίου 2019 12:14
Τα αφράτα κουλουράκια της γιαγιας: Έτοιμα σε 20 λεπτά !

Τα κουλουράκια είναι η συνταγή της γιαγιάς. Μία φορά το μήνα φτιάχνει τρεις δόσεις και μας τα μοιράζει σε ταπεράκια. Δεν υπάρχουν γευστικότερα και πιο μαλακά κουλουράκια!

Αλμυρά κουλουράκια, σκέτη μούρλια!

Η μαστίχα θα δώσει μοναδικό άρωμα σε αυτά τα τραγανά, κουλουράκια, που ετοιμάζετε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μπέικιν πάουντερ! Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή!

Υλικά

500γρ. βούτυρο
300γρ. ζάχαρη
3 αβγά
2/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
χυμό από ½ λεμόνι
1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
½ κουτ. γλυκού σόδα
1/3 φλιτζανιού κονιάκ
½ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
1 καψουλάκι βανίλια
1½ κιλό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. σούπας νερό
σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

 αφράτα κουλουράκια της γιαγιας

Διαδικασία

Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αβγά, το πορτοκάλι, το λεμόνι και τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ.

Ανακατεύετε το Μπέικιν Πάουντερ με ένα φλιτζάνι από το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και προσθέτετε τη μαστίχα και τη βανίλια. Προσθέτετε αρχικά το μίγμα του αλευριού στο βούτυρο και τμηματικά το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Παίρνετε λίγη ζύμη στο μέγεθος ενός καρυδιού, πλάθετε κορδόνια και τα στρίβετε σε πλεξούδα. Τα τοποθετείτε στο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σε απόσταση 2,5εκ. μεταξύ τους.

Αλείφετε τα κουλουράκια με τον κρόκο αβγού, αν θέλετε τα πασπαλίζετε με το σουσάμι, και τα ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Γλυκό ψυγείου με λευκή και μαύρη σοκολάτα: Μ' αυτά τα 4 υλικά και 4 απλές κινήσεις!

Το Athensmagazine.gr είναι εδώ για να σας γλυκάνει με μια ακόμα εκπληκτική συνταγή! Ένα φανταστικό, πανάλαφρο, δροσερό, γλυκό ψυγείου. Μια συνταγή για μια παγωμένη τερίνα με 2 σοκολάτες, μαύρη και άσπρη πανεύκολη με 4 μόνο υλικά σε 4 κινήσεις.

Πάμε να δούμε αναλυτικά την συνταγή παρακάτω στο Athensmagazine.gr:

Υλικά

•200 γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
•570 ml κρέμα γάλακτος
•300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια
•2 μεγάλα ασπράδια αβγών

Εκτέλεση

Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα 22Χ12 εκ. περίπου και απλώνουμε μια λωρίδα λαδόκολλα στην βάση.
Για τη κρέμα μαύρης σοκολάτας: Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη μαύρη σοκολάτα. Μόλις λιώσει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά τα 370 γρ. κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας να ενσωματωθούν. Όση ώρα λιώνει η σοκολάτα μπεν μαρί, έχουμε χτυπίσει τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα της μαύρης σοκολάτας ανακατεύοντας συνεχώς να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για τη λευκή σοκολάτα: Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα υπόλοιπα 200 ml. κρέμα γάλακτος μέχρι να πετύχουμε μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε απαλά, σταδιακά τη σαντιγί στη λιωμένη λευκή σοκολάτα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.

Στρώνουμε το μισό μείγμα της σκούρας σοκολάτας στον πάτο της φόρμας, συνεχίζουμε στρώνοντας από πάνω προσεκτικά και αργά όλη τη λευκή κρέμα σοκολάτας και τελειώνουμε με τη στρώση μαύρης σοκολάτας προσέχοντας να μη χαλάσουμε τη λευκή. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

Το μπισκοτογλυκό της τεμπέλας που έχει μόλις 4 υλικά!

Αυτό το μπισκοτογλυκό της τεμπέλας που έχει μόλις 4 υλικά και θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σας!

Μια εύκολη συνταγή για ένα γλύκισμα με μπισκότα και ανάλαφρες στρώσεις κρέμας σοκολάτα που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε. Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε 5 λεπτά

Το μπισκοτογλυκό με 4 υλικα

Υλικά συνταγής

420-440 γρ. cookies με κομμάτια σοκολάτας (18-20 cookies περίπου)
600 ml (2 ½ φλ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος φυτική για σαντιγί [*]
2 κ.σ. σκόνη κακάο
2/3 φλ. τσαγιού (100 γρ.) σταγόνες σοκολάτας


Εκτέλεση συνταγής

Παίρνετε ένα ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και στρώνετε στη βάση της χαρτί ψησίματος. Ρίχνετε σε καθαρό μεγάλο μπολ τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Κοσκινίζετε από πάνω τις 2 κ.σ. σκόνη κακάο (αν σας αρέσουν οι πολύ γλυκές γεύσεις μπορείτε να προσθέσετε και 2 κ.σ. κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη) και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
Στρώνετε στη βάση του ταψιού/φόρμας μια στρώση cookies φροντίζοντας να σπάσετε μερικά για να καλύψετε τα κενά που υπάρχουν ώστε να έχετε μια ενιαία, το δυνατόν, μπισκοτένια στρώση χωρίς κενά. Από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα λίγο λιγότερο από τη μισή κρέμα σαντιγί και σκεπάζετε με άλλη μια στρώση cookies φροντίζοντας και πάλι να καλύψετε τα κενά δημιουργώντας πάλι μια ομοιόμορφη στρώση.
Τέλος από πάνω απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα σαντιγί, ισιώνετε την επιφάνεια, καλύπτετε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 βράδυ για 8 τουλάχιστον ώρες. Πριν το σερβίρετε το πασπαλίζετε με τις σταγόνες σοκολάτας και προαιρετικά με τρίμματα από κομμένα cookies που περίσσεψαν. “Περνάτε” ένα μαχαίρι περιμετρικά ανάμεσα στα τοιχώματα και το γλυκό σας και το ξεφορμάρετε. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share