Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019

Εύκολο ρολό παντεσπάνι με μαρμελάδα, έτοιμο σε 25 λεπτά!

Πεντανόστιμο γλυκό!

22 Οκτωβρίου 2019 10:34
Εύκολο ρολό παντεσπάνι με μαρμελάδα, έτοιμο σε 25 λεπτά!

Το πιο εύκολο και γρήγορο ρολό παντεσπάνι με μαρμελάδα που μπορείτε να φτιάξετε κάθε ώρα και στιγμή. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε! Μαρμελάδα λεμόνι για να τους καταπλήξετε όλους!

Κάντε το ρολό όπως προτείνεται σε αυτή την συνταγή ή μοιράστε τη ζύμη του σε δυο ταψάκια πριν το ψήσετε για να φτιάξετε 2 μερίδες. Για να δοκιμάσετε της σοκολατένια εκδοχή του μπορείτε να αντικαταστήσετε το μισό αλεύρι με σκόνη κακάο.

Υλικά συνταγής:

  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 300 γρ μαρμελάδα ροδάκινο (ή οποιαδήποτε άλλη της αρεσκείας σας)
  • Λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής:

  • Ζεστάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  • Χτυπήστε τα ασπράδια των αβγών με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να γίνει μαρέγκα.
  • Προσθέστε τους κρόκους και τη βανίλια και ξαναχτυπήστε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Προσθέστε το αλεύρι και με μια σπάτουλα, ανακατέψτε μέχρι όλα τα υλικά σας να δέσουν.
  • Τοποθετείστε το μείγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και στρώστε το καλά με μια σπάτουλα
  • Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο σας για 20- 25 λεπτά.
  • Αφήστε να κρυώσει, αναποδογυρίστε το παντεσπάνι και αλείψτε με την μαρμελάδα σας.
  • Κάνετε ρολό και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη

Μαρμελάδα φράουλα πανεύκολη!

Συνταγή μαρμελάδα

Η αγαπημένη των παιδιών... κάθε ηλικίας με γεύση ακαταμάχητη όταν είναι σπιτική. Φτιάξτε υπέροχη μαρμελάδα με φράουλα που θα λατρέψετε. Η πιο γρήγορη συνταγή!

Υλικά συνταγής

Συνταγή μαρμελάδα

1 κιλό φράουλες (ώριμες αλλά όχι παραγινωμένες)
730 γρ. ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού νερό
1 λεμονιού το χυμό

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε τις φράουλες, τις σκουπίζετε και αφαιρείτε το πράσινο κοτσάνι με τα φυλλαράκια τους. Αν είναι μικρές τις αφήνετε όπως είναι, αν είναι μεγάλες τις κόβετε στη μέση ή στα τέσσερα.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύετε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε το σιρόπι να βράσει για 5 λ περίπου.

Ρίχνετε τις φράουλες στο σιρόπι και τις βράζετε για 5 λ μέχρι να βγάλουν τους χυμούς τους. Αφαιρείτε τον αφρό, που δημιουργείτε στην επιφάνεια του σιροπιού με τρυπητή κουτάλα.

Βγάζετε τις φράουλες και τις αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε στη κατσαρόλα το χυμό λεμονιού και αφήνετε το σιρόπι να πάρει πάλι 1-2 βράσεις ακόμη. Ξαναρίχνετε στη κατσαρόλα τις φράουλες και τις βράζετε για 5-6 λ ακόμα μέσα στο σιρόπι.

Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τη μαρμελάδα, σκεπασμένη με πετσέτα κουζίνας, για 12 ώρες τουλάχιστον μέχρι να κρυώσει καλά.

Σημείωση: Μπορείτε να κρατήσετε τη μαρμελάδα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα διατηρώντας τη σε αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο σας.

Για εσάς που νηστέυετε σας έχουμε υπέροχο νηστίσιμο σουφλέ!

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share