Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τυροπιτάκια με μανούρι τηγανιτά

Θα σας ξετρελάνουν!

3 Οκτωβρίου 2019 07:43
Τυροπιτάκια με μανούρι τηγανιτά

Υπέροχα, πεντανόστιμα και πανεύκολα τηγανιτά τυροπιτάκια με μανούρι.

Μια απλή συνταγή για να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα, με λίγα υλικά, τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια που θα αγαπήσουν οι μεγάλοι και θα λατρέψουν τα παιδιά για την υπέροχη γεύση τους.

Απολαύστε τα ζεστά ή χλιαρά ως έχουν ή περιχύστε τα με λίγο μέλι και απογειώστε τη γεύση σας!

Υλικά συνταγής

6 φύλλα κρούστας
400 γρ. φρέσκο μανούρι
3-4 κ.σ. γάλα
ελαιόλαδο παρθένο για το τηγάνισμα

Διαβάστε με την ευκαιρία στο Athensmagazine.gr: Φτιάξτε απλά τυροπιτάκια, με σπιτική, εύκολη και αφράτη ζύμη!

Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε σε ένα πλατύ μπολ το μανούρι και το θρυμματίζετε καλά με ένα πιρούνι, προσθέτοντας σταδιακά 3-4 κ.σ. γάλα, όσο χρειαστεί, για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε καθαρό πάγκο εργασίας στρώνετε τα φύλλα κρούστας, το ένα πάνω στο άλλο και τα κόβετε, καθέτως στη μεγάλη πλευρά των φύλλων, σε 4 λωρίδες. Έτσι θα έχετε σύνολο 24 κάθετες λωρίδες φύλλων.
Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζετε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και τη διπλώνετε σε τρίγωνο. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι λωρίδες φύλλων και το μανούρι και έχετε 24 τρίγωνα τυροπιτάκια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, τόσο όσο να καλύπτει τη βάση του όχι περισσότερο και μόλις κάψει τηγανίζετε τα τυροπιτάκια σας, λίγα τη φορά, για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις 2 πλευρές.
Τα βγάζετε από το τηγάνι, τα ακουμπάτε πάνω σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περίσσιο λάδι, και μετά τα σερβίρετε ζεστά ή χλιαρά σκέτα ή περιχυμένα με λίγο μέλι κατά προτίμηση θυμαρίσιο.

Πίτσα στο τηγάνι με ζύμη πατάτας, ζαμπόν και τυρί!

Μια πανεύκολη συνταγή για μια υπέροχη, πρωτότυπη πίτσα με αφράτη, πεντανόστιμη ζύμη πατάτας, με γέμιση ζαμπόν και τυρί στο τηγάνι ή και στο φούρνο αν προτιμάτε. Ένα εξαιρετικό έδεσμα που είναι δύσκολο να αντισταθείς ή να αρκεστείς σε ένα μόνο κομμάτι.

Στο σημείο να σας πούμε ότι σας έχουμε και μια τέλεια συνταγή για τυρόπιτα με πράσο!

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη πατάτας:

500 γρ. πατάτες
120 γρ. αλεύρι
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
αλάτι
3 κ.σ. τυρί τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα
Για τη γέμιση:
5 φέτες ζαμπόν
6 φέτες τυρί μοτσαρέλα ή έμενταλ ή τσένταρ
2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, για βούρτσισμα της επιφάνειας

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τις φλούδες από τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζετε, τις τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ και τις πολτοποιείτε σε πουρέ. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι, το τριμμένο τυρί, το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και το αλεύρι σταδιακά μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη.

Παίρνετε ένα τηγάνι διαμέτρου 24 εκ. και το στρώνετε στη βάση και τα τοιχώματά του με χαρτί ψησίματος. Τοποθετείτε μέσα τη μισή ζύμη πατάτας και την απλώνετε ισομερώς, με αλευρωμένα χέρια, στη βάση του τηγανιού. Στρώνετε από πάνω τις φέτες ζαμπόν και τυριού.(βλέπε πιο κάτω φωτογραφίες με την εκτέλεση της συνταγής.)

Στρώνετε στο πάγκο εργασίας σας χαρτί ψησίματος, τοποθετείτε στο κέντρο της την άλλη μισή ζύμη πατάτας και με αλευρωμένα χέρια την ανοίγετε 1-2 εκ. μεγαλύτερη από τη προηγούμενη. Τη τοποθετείτε πάνω από το ζαμπόν και το τυρί και τη “σφραγίζετε” γύρω γύρω περιμετρικά με τη κάτω ζύμη, ώστε να “θωρακιστεί” καλά το τυρί και το ζαμπόν. Τοποθετείτε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σας, σε μέτρια φωτιά, μαζί με το χαρτί ψησίματος στο κάτω μέρος και το τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά από τη κάτω πλευρά.

Όταν είναι έτοιμο από τη κάτω πλευρά, σκεπάζετε από πάνω τη πίτσα με το δεύτερο χαρτί ψησίματος που χρησιμοποιήσατε για το επάνω μέρος που σκεπάσατε το μείγμα, και με το καπάκι τη γυρίζετε και από την άλλη πλευρά. Ψήνετε και από αυτή τη πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τη βγάζετε από τη φωτιά τη βουρτσίζετε με το βούτυρο και τη σερβίρετε ζεστή.

Εναλλακτικά: Μπορείτε, αντί να τη τηγανίσετε, να ψήσετε τη πίτσα σας σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 15 λ ή μέχρι να ροδίσει.

Πίτσα εξπρές με ζύμη που θέλει μόνο 2 υλικά!

Διαβάστε και σημειώστε αυτή την συνταγή για πίτσα που θα είναι η πιο νόστιμη που έχετε φάει ποτέ! Για την ζύμη θα χρειαστείτε μόνο δυο υλικά! Βρήκαμε ποια είναι η τέλεια πίτσα σύμφωνα με την επιστήμη!

ΥΛΙΚΑ

400 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400γρ γιαούρτι (2 κεσεδάκια)
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ ρίγανη

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 κουτάκι χυμό ντομάτας
2 κ.σ κέτσαπ
2 κ.σ ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
ρίγανη
πάπρικα γλυκιά ή καυτερή

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Ότι αλλαντικά και τυριά μας αρέσουν,πιπεριές,μανιτάρι.

Εκτέλεση

Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί και αφήνω τη ζύμη τυλιγμένη με μεμβράνη να ξεκουραστεί 30 λεπτά.

Την απλώνω σε λαδωμένο μεγάλο ταψί του φούρνου με τα χέρια λαδωμένα κι αυτά,και την ψήνω 10 λεπτά στους 180.

Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί για τη σάλτσα σ ένα μπολ,βγάζω το ταψί από το φούρνο,απλώνω τη σάλτσα,βάζω ότι άλλα υλικά θέλω και ξαναψήνω για άλλα 15 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει.

Εξωτερικά είναι τραγανή και μέσα αφράτη!Είναι απλά πεντανόστιμη!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share