Βρήκαμε ποια είναι η τέλεια πίτσα σύμφωνα με την επιστήμη!
Μήπως φτιάχνετε κι εσείς την ίδια;
Βρήκαμε ποια είναι η τέλεια πίτσα σύμφωνα με την επιστήμη! Μπορεί να φτιάχνετε ή να παραγγέλνετε πολύ συχνά αλλά σίγουρα δεν ξέρατε ποιο είναι το καλύτερο μυστικό! Δείτε ακόμα: Γλυκιά πίτσα με σοκολάτα και μπανάνα!
Δύο φυσικοί και ένας ανθρωπολόγος παρουσίασαν μια νέα μελέτη με τίτλο «Η Φυσική για το ψήσιμο μιας καλής πίτσας», στην οποία παρέχουν επιστημονικές συμβουλές για μια καλή «Μαργκερίτα» με ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό.
Σε έναν ξυλόφουρνο από τούβλα -που ψήνει καλύτερα την πίτσα από όλες τις πλευρές- η σωστή πίτσα γίνεται μέσα σε ακριβώς δύο λεπτά, εφόσον η θερμοκρασία βρίσκεται στους 330 βαθμούς Κελσίου. Όταν χρειάζονται και άλλα πρόσθετα υλικά πάνω στην πίτσα, χρειάζεται άλλο μισό λεπτό.
Στο συνηθισμένο μεταλλικό ηλεκτρικό φούρνο που έχει κάθε κουζίνα σπιτιού, η τέλεια πίτσα -για να μη γίνει «κάρβουνο»- απαιτεί 170 δευτερόλεπτα σε χαμηλότερη θερμοκρασία 230 βαθμών Κελσίου. Όσα περισσότερα λαχανικά που περιέχουν νερό, προσθέτει κανείς από πάνω, τόσο περισσότερο χρόνο πρέπει να μείνει η πίτσα στο φούρνο.
Για πιο επιστημονικές λεπτομέρειες, μπορεί κανείς να συμβουλευθεί τις ίδιες τις…εξισώσεις (και καλή τύχη!).
Η αυθεντική συνταγή για ιταλικό ζυμάρι πίτσας. Πραγματικά νόστιμη!
Η πίτσα είναι από τα πιο εύκολα και πιο ωραία φαγητά. Βέβαια η σπιτική πίτσα είναι και η καλύτερη. Γι αυτό σήμερα σας έχουμε μια συνταγή για την πιο σουπερ ζύμη για πίτσα!
Υλικά
• 10 γρ. ξηρή μαγιά
• 20 γρ.ζάχαρη
• 1 ποτήρι χλιαρό νερό περίπου
• αλάτι
• 12 γρ. ελαιόλαδο
• 400 γρ.άλευρο
Εκτέλεση
1. Βάζετε τη μαγιά σε ένα μπωλ με 25 ml. χλιαρό νερό και μια πρέζα ζάχαρη, ανακατεύετε και αφήνετε για 10 λεπτά .
2. Κοσκινίστε το αλεύρι, ρίξτε το σε ένα μπολ ,προσθέστε ζάχαρη, αλάτι, ελαιόλαδο και νερό. Προσθέστε τη μαγιά και ζυμώνετε .
3. Στη συνέχεια, βγάλτε τη ζύμη από το μπολ και τοποθετήστε τη στο τραπέζι. Αλείψτε τα χέρια με ελαιόλαδο και συνεχίστε να ζυμώνετε τη ζύμη για περίπου 5 λεπτά.
4. Αφήστε τη ζύμη σε ζεστό μέρος σκεπασμένη να φουσκώσει και χρησιμοποιείστε τη.
Και αφού σας είπαμε για τη ζύμη...τώρα σας προτείνουμε την πιο υγιεινή πίτσα!
Πίτσα στο τηγάνι με ζύμη πατάτας, ζαμπόν και τυρί!
Μια πανεύκολη συνταγή για μια υπέροχη, πρωτότυπη πίτσα με αφράτη, πεντανόστιμη ζύμη πατάτας, με γέμιση ζαμπόν και τυρί στο τηγάνι ή και στο φούρνο αν προτιμάτε. Ένα εξαιρετικό έδεσμα που είναι δύσκολο να αντισταθείς ή να αρκεστείς σε ένα μόνο κομμάτι.
Υλικά συνταγής
Για τη ζύμη πατάτας:
500 γρ. πατάτες
120 γρ. αλεύρι
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
αλάτι
3 κ.σ. τυρί τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα
Για τη γέμιση:
5 φέτες ζαμπόν
6 φέτες τυρί μοτσαρέλα ή έμενταλ ή τσένταρ
2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, για βούρτσισμα της επιφάνειας