Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

Φοβερό: Γλυκιά πίτσα με σοκολάτα και μπανάνα!

Δες την συνταγή...

2 Ιουλίου 2019 14:46
Φοβερό: Γλυκιά πίτσα με σοκολάτα και μπανάνα!

Η πίτσα με αλλαντικά ή και η μαργαρίτα, σίγουρα είναι από τις πιο αγαπημένες σας γεύσεις. Όμως σας έχουμε μία συνταγή για το πώς μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας εύκολα μία πίτσα που θα σας ξετρελάνει! Πίτσα γλυκιά με σοκολάτα!

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
• 250 γρ. αλεύρι για πίτσα (εγώ χρησιμοποίησα για όλες τις χρήσεις)
• 1 κ. γ. ξηρή μαγιά
• 1 κ. γ. ζάχαρη
• 1/4 κ. γ. αλάτι
• 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
• 125 ml χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:
• πραλίνα φουντουκιού (περίπου 4-5 κ. σούπας)
• 1 σακουλάκι σοκολάτα γάλακτος σε σταγόνες
• 30 γρ. φουντούκια
• 1 μέτρια μπανάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες

undefined

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


• Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και ανακατεύουμε.
• Κάνουμε λακκουβίτσα και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το νερό.
• Ανακατεύουμε με το χέρι.
• Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται, ώστε να έχουμε μια ζύμη που έχει πάρει όλο το αλεύρι και δεν κολλάει στα χέρια (εάν κολλάει η ζύμη, χρειάζεται λίγο ακόμη αλεύρι).
• Αφήνουμε τη ζύμη 15-20 λεπτά να ηρεμήσει.
• Προθερμαίνουμε το φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς.
• Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και απλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια, κάνοντας λακκουβίτσες με τα δάχτυλά μας.
• Ψήνουμε μόνο τη ζύμη στους 180 βαθμούς με αέρα για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα ελαφρώς.
• Βγάζουμε το ταψί και απλώνουμε την πραλίνα σε όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τις φέτες της μπανάνας και τα φουντούκια. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας και ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο για 5-10 λεπτά στο γκριλ στους 180 βαθμούς.

Να σου θυμίσουμε την πίτσα που αν την φας,τρως κυριολεκτικά και το κουτί!

Πεντανόστιμη πίτσα μοτσαρέλα!

Πεντανόστιμη πίτσα μοτσαρέλα!

Η πιο εύκολη συνταγή για πίτσα με μοτσαρέλα. Μια νόστιμη σπιτική πίτσα με λεπτή ζύμη!

Υλικά

Για τη ζύμη

550 ml νερό, κρύο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. µαγιά, νωπή
20 γρ. ελαιόλαδο
15 γρ. αλάτι
Για τη σάλτσα

3 ξερά κρεµµύδια, χοντροκοµµένα
2 κιλά ντοµάτες, ώριµες, χοντροκοµµένες
1 µατσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκοµµένο
αλάτι
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
ζάχαρη
300 γρ. µοτσαρέλα, βουβαλίσια

Πεντανόστιμη πίτσα μοτσαρέλα!

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ζύµη: Σε µεγάλο µπολ ρίχνουµε το νερό και διαλύουµε καλά τη µαγιά. Προσθέτουµε τα υπόλοιπα υλικά και ζυµώνουµε πολύ καλά, µέχρι να φτιάξουµε ένα λείο ζυµάρι. Κόβουµε σε 6 κοµµάτια τη ζύµη και πλάθουµε µικρές µπάλες. Τις τοποθετούµε σε απόσταση τη µία από την άλλη, σε λαδωµένο ταψί, και τις αλείφουµε µε ελαιόλαδο για να µη σχηµατιστεί κρούστα. Αφήνουµε έξω από το ψυγείο να φουσκώσουν για περίπου 1 ώρα.

Σάλτσα: Σε ρηχή κατσαρόλα σοτάρουµε καλά τα κρεµµύδια µέχρι να µαλακώσουν. Ρίχνουµε τις ντοµάτες και σκεπάζουµε την κατσαρόλα µε το καπάκι, µέχρι η ντοµάτα να βγάλει τα δικά της υγρά. Ξεσκεπάζουµε και αφήνουµε να µαγειρευτεί η σάλτσα σε χαµηλή φωτιά, ώσπου να λιώσουν οι ντοµάτες. Προσθέτουµε τον βασιλικό, το αλάτι, το ελαιόλαδο και όση ζάχαρη χρειάζεται (περίπου 1-2 κ.γ.) για να µην είναι όξινη η σάλτσα. Πολτοποιούµε τη σάλτσα µε το ραβδοµπλέντερ ή την περνάµε από το multi και τη βάζουµε στο ψυγείο για να κρυώσει.

Σύνθεση: Προθερµαίνουµε τον φούρνο στο max (η πίτσα ψήνεται στους 400°C, όποτε θα χρειαστούµε το µέγιστο της απόδοσης του δικού µας φούρνου). Κόβουµε ένα κοµµάτι λαδόκολλα, περίπου 40 εκ., το αλευρώνουµε ελάχιστα και πάνω του ανοίγουµε µε τον πλάστη µια µπάλα ζύµης διαµέτρου 30 εκ. Μεταφέρουµε τη βάση της πίτσας µαζί µε τη λαδόκολλα επάνω σε ένα ταψί ή λαµαρίνα. Απλώνουµε οµοιόµορφα τη σάλτσα στην επιφάνεια της ζύµης και αραδιάζουµε τη µοτσαρέλα κοµµένη σε λεπτές ροδέλες ή σε κοµµάτια. Ψήνουµε µέχρι να ροδίσει η ζύµη και να λιώσει το τυρί.

Τέλεια πίτσα μαργαρίτα!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες συνταγές για την οικογένεια σας! Αυτή τη φορά σας προτείνουμε την τέλεια πίτσα μαργαρίτα!

Υλικά:

Για τη ζύμη

undefined

1 κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
70 ml νερό χλιαρό
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
50 ml ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη

2 μπάλες (περίπου 60 γρ.) μοτσαρέλα, στραγγισμένη, σε λεπτές φέτες
1 δόση σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά (θα αφρίσει λίγο η επιφάνεια του μείγματος). Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ ή σε βαθύ μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με τον γάντζο ή με τα χέρια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη. Αν η ζύμη είναι πιο σφιχτή, ρίχνουμε 1-2 κουτ. σούπας χλιαρό νερό. Αν όμως είναι πιο υδαρής, προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, τη λαδώνουμε και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Την ξεσκεπάζουμε, την ξαναζυμώνουμε ελαφρώς και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για άλλα 20 λεπτά, να ξαναφουσκώσει. Ανοίγουμε το ζυμάρι με τα δάχτυλα ή με τον πλάστη σε διάμετρο περίπου 38 εκ. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί (ρηχό, ειδικό για πίτσα, ή τη λαμαρίνα του φούρνου) και απλώνουμε πάνω του τη ζύμη.

Για την επικάλυψη: Προθερμαίνουμε καλά (για τουλάχιστον 10 λεπτά) τον φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις. Καλύπτουμε τη ζύμη ομοιόμορφα με σάλτσα ντομάτας, απλώνουμε το τυρί και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, στη χαμηλότερη θέση του φούρνου, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια, αλλά να ψηθεί η ζύμη και από κάτω.

*Σάλτσα ντομάτας: Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε 2 πολύ ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου για 15 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε αμέσως 3-4 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένες, και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα φύλλα από φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο, ή ρίγανη, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share