Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Το σωστό ψήσιμο για γευστικά σουβλάκια!

Γρήγορο και απλό!

23 Σεπτεμβρίου 2019 12:23
Το σωστό ψήσιμο για γευστικά σουβλάκια!

To μπάρμπεκιου είναι από τις πιο αγαπημένες συνήθειες και τα σουβλάκια το πιο γρήγορο και γευστικό φαγητό.Το άρωμα της τσίκνας και γενικά το τραπέζι ενώνει την παρεά, δημιουργώντας μια φιλική ατμόσφαιρα. Αν είσαι ο ψήστης, όμως, σπαταλάς μεγάλο μέρος της μέρας εκτός της παρέας, για να ετοιμάσεις τα κρεατικά, που θα γευτείτε.

Δείτε επίσης: Πρωινό σνακ μεμόνο 200 θερμίδες!

Ο διάσημος Αμερικανός παρουσιαστής και foodie, Άλτον Μπράουν έχει ένα πανέξυπνο κόλπο για να γλιτώνουμε αρκετή ώρα από την προετοιμασία του BBQ. Όπως ξέρεις, τα ξυλάκια για τα σουβλάκια χρειάζεται να βυθιστούν σε μία λεκάνη με ζεστό νερό και να μείνουν εκεί για 10-30 λεπτά, ώστε να μπορούν να αντέξουν την υψηλή θερμοκρασία της ψησταριάς.

Ο Άλτον προτείνει να γεμίσουμε ένα μπουκάλι με νερό κάποια στιγμή που να έχουμε χρόνο, να βάλουμε μέσα τα ξυλάκια και να το κλείσουμε. Έτσι θα έχουμε ανά πάσα στιγμή έτοιμα ξυλάκια για τα σουβλάκια μας. «Απλά πιέστε λίγο το μπουκάλι και αυτά θα πεταχτούν έξω», εξηγεί.

Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας στο φούρνο!

Πεντανόστιμες χοιρινές μπριζόλες, χωρίς κόκκαλο, με κρούστα παρμεζάνας στο φούρνο, για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο.

Μια συνταγή τόσο εύκολη και γρήγορη που θα γίνει η … χαρά της νοικοκυράς μιας και θα προσφέρει ένα πολύ εύκολο στη παρασκευή του αλλά πολύ νόστιμο πιάτο της στιγμής που όλοι θα λατρέψουν. Μπορείτε να φτιάξετε επίσης για το τραπέζι σας και στριφτή τυρόπιτα!

Υλικά συνταγής

4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο
1/3 φλ. τσαγιού, τριμμένη (στο μέτριο του τρίφτη) παρμεζάνα
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
2 πρέζες πάπρικα
1 κ.γ. αποξηραμένο μαϊντανό
6 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα πυρέξ
λίγο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα πυρέξ που να χωράει τις 4 μπριζόλες. Το αφήνετε στην άκρη.

Με ένα πινέλο αλείφετε τις μπριζόλες με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, και από τις 2 πλευρές, και τις αλατοπιπερώνετε. (Προσοχή στο αλάτι λόγω της παρμεζάνας που είναι αλμυρή).

Σε ένα μπολ ή μεγάλο βαθύ πιάτο, αναμιγνύετε καλά τη τριμμένη παρμεζάνα, τη τριμμένη φρυγανιά, τη σκόνη σκόρδου, τη πάπρικα και τον αποξηραμένο μαϊντανό. Πανάρετε και από τις 2 πλευρές τις μπριζόλες στο μείγμα τυριού, πατώντας τες ελαφρώς με τα χέρια σας για να κολλήσει καλά και παντού το μείγμα πάνω στις μπριζόλες.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τις παναρισμένες μπριζόλες για 5 λ περίπου από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια τις μεταφέρετε στο λαδωμένο πυρέξ και τις ψήνετε για 25-30 λ περίπου (ή και περισσότερο ανάλογα με το πάχος της μπριζόλας). Τις σερβίρετε ζεστές με συνοδευτικό επιλογής σας.

Λαχταριστό κοτόπουλο γεμιστό με ζαμπόν και τυρί!

Η απόλυτη συνταγή για να φάτε μέχρι και το... ταψί! Κοτόπουλο ρολό γεμιστό με ζαμπόν και τυρί!

Για να ξετρελαθούν μικροί-μεγάλοι στο κυριακάτικο τραπέζι!

Υλικά συνταγής:

1 κοτόπουλο
6 φέτες κασέρι
6 φέτες ζαμπόν
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
πατάτες baby
λίγη ρίγανη
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Ζητάτε από το χασάπη σας να ξεκοκαλίσει ένα κοτόπουλο και να το ανοίξει για ρολό. Εάν θέλετε του ζητάτε και διχτάκι για να το τυλίξετε διαφορετικά θα το δέσετε με σπάγκο.

Αλατοπιπερώνετε εσωτερικά το κοτόπουλο και απλώνετε τις φέτες τυριού και ζαμπόν. Εάν θέλετε προσθέτετε και τις πιπεριές. Τυλίγετε το κοτόπουλο σε ρολό και το δένετε με σπάγκο ή με το διχτάκι.

Βάζετε το κοτόπουλο στο ταψί και ρίχνετε το σκόρδο. Σκορπάτε γύρω γύρω τις πατατούλες που έχετε πασπαλίσει με ρίγανη, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και αν θέλετε 1/2 φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε το φαγητό με λαδόκολλα και ψήνετε για 1 ώρα στους 200° C. Ξεσκεπάζετε και ψήνετε για άλλα 10' .

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share