Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Η πιο νόστιμη στριφτή τυρόπιτα!

Εύκολη και γρήγορη!

20 Σεπτεμβρίου 2019 21:40
Η πιο νόστιμη στριφτή τυρόπιτα!

Η Στριφτή Τυρόπιτα παίρνει την ονομασία της από το σχήμα της. Το φύλλο συνήθως είναι χειροποίητο, τραγανό κι αφράτο, αλλά μπορεί να γίνει και με αγοραστό. Δοκιμάστε επίσης λαχταριστή τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές!

Υλικά για 4 άτομα

½ κιλό φύλλο κρούστας για πίτες
500 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
250 γρ. ανθότυρο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
4 αβγά
αλάτι
πιπέρι
λιωμένο βούτυρο (για το άλειμμα των φύλλων)
σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αρχικά, ξεκινάτε τη συνταγή για τυρόπιτα στριφτή αλείφοντας με βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Βάζετε σε βαθύ μπολ τη φέτα, το ανθότυρο, το γιαούρτι και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα.
Ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε. Απλώνετε σε καθαρό πάγκο τα φύλλα κρούστας και με πινέλο αλείφετε ελαφρά το πρώτο φύλλο με βούτυρο.
Βάζετε μια μικρή ποσότητα από τη γέμιση στην άκρη και κατά μήκος του φύλλου και το τυλίγετε σε ρολό.
Στη συνέχεια τυλίγετε το ρολό σαν σαλιγκάρι και το τοποθετείτε στα κέντρο του ταψιού.
Αλείφετε με βούτυρο το δεύτερο φύλλο και αφού βάλετε τη γέμιση και το τυλίξετε σε ρολό, το βάζετε στο ταψί γύρω από το κεντρικό φύλλο.
Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.
Στη συνέχεια, αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με λίγο ακόμα βούτυρο και πασπαλίζετε εάν θέλετε με σουσάμι.
Την ψήνετε για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά. Τη σερβίρετε ζεστή κομμένη σε τρίγωνα κομμάτια.

Φτιάξτε την πιο αφράτη και νόστιμη τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά!

Έχετε τραπέζι και θέλετε να φτιάξετε ένα εύκολο ορεκτικό στα γρήγορα; Η αφράτη τυρόπιτα που έχουμε είναι έτοιμη σε 10 λεπτά κι εννοείται πως δε θα σας δυσκολέψει καθόλου η συνταγή!

Για την αφράτη τυρόπιτα θα χρειαστείτε:
3 φύλλα τεμαχισμένα ‏Φύλλο κρούστας
2 ‏Αυγά
1 ποτήρι νερού ‏Γάλα
1 φλιτζάνι του καφέ ‏Ελαιόλαδο
1 ποτήρι ‏Γιαούρτι
400 γρ τριμμένη ‏Τυρί φέτα
‏Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
‏Σουσάμι ασπρόμαυρο προαιρετικά

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε όλα τα υλικά (εκτός από τον ένα κρόκο αυγού) μαζί και τα φύλλα σας κομμένα με το χέρι σε ακανόνιστα κομμάτια , ανακατεύετε καλά κι αδειάζετε το μείγμα σας σε ένα λαδωμένο ταψί.
Αραιώνετε με λίγο γάλα τον κρόκο που κρατήσατε κι αλείφετε την πίτα από πάνω.

Προαιρετικά πασπαλίζετε με ασπρόμαυρο σουσάμι και ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35 – 40 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο σας) .Σερβίρετε ζεστή και την απολαμβάνετε. Τα μυρωδικά θα κάνουν τη διαφορά σ’αυτή τη συνταγή ! Προτείνουμε στη γέμιση ψιλοκομμένο άνιθο (1/2 ή 1 ματσάκι).

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share