Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019

Λαχταριστή τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές!

Δοκιμάστε τη!

19 Σεπτεμβρίου 2019 14:20
Λαχταριστή τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές!

Τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές. Εύκολη συνταγή και πάρα πολύ νόστιμη που φτιάχνεται πολύ εύκολα σε λίγα λεπτά.

Δείτε επίσης: Τυρόπιτα της γιαγιάς Πιπίνας!

Υλικά:

1 συσκευασία με δύο χωριάτικα φύλλα
300 γρ. φέτα σε τρίμμα
300 γρ. κασέρι τριμμένο
300 ml γάλα
4 αυγά χτυπημένα
1-2 κόκκινες πιπεριές
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Αφήνουμε εκτός ψυγείου τα φύλλα για περίπου 20 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

2.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.

3.Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

4.Βάζουμε τα τυριά σε μεγάλο μπολ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τρία αυγά μαζί με το γάλα. Ρίχνουμε το μίγμα στο μπολ με τα τυριά, προσθέτετε τις σωταρισμένες πιπεριές και ανακατεύουμε.

5.Απλώνουμε το πρώτο φύλλο σε λαδωμένο ταψί, αλειμμένο με ελαιόλαδο. Από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια. Σκεπάζουμε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο, αλειμμένο επίσης με λάδι. Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με χτυπημένο αυγό. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.

Mac n' cheese αλά ελληνικά!

Είναι απολαυστικό! Λατρεύεις το Mac 'n' cheese; Φτιάξ' το κι εσύ με τον Ελληνικό τρόπο! Τώρα μπορείς!

Υλικά
300γρ. ζυμαρικά κοντά
1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας βούτυρο
3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ λίτρο γάλα φρέσκο
150γρ. κασέρι (κατά προτίμηση Ξάνθης), τριμμένο
100γρ. γραβιέρα γλυκιά, τριμμένη
50γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης ή Ζακύνθου, τριμμένο
50γρ. μανούρι, τριμμένο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας πάπρικα (κατά προτίμηση καπνιστή)
½ κουτ. σούπας μοσχοκάρυδο

Διαδικασία
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο και τα κρατάτε ζεστά.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και μόλις λιώσει προσθέτετε το αλεύρι. Καβουρδίζετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πάρει καστανό χρώμα. Προσθέτετε το γάλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα τυριά, τη μουστάρδα, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να λιώσουν ελαφρώς τα τυριά. Ρίχνετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε πολύ καλά. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγη επιπλέον πάπρικα.

Tips
Για επιπλέον γεύση και αρώματα προσθέστε ψιλοκομμένα λαχανικά εποχής (πιπεριές, κολοκυθάκια κ.ά.) και φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό, δυόσμο κ.ά.), του ταιριάζουν πολύ.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share