Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τέλειο αρνί με πατάτες στο φούρνο!

Με την συνταγή αυτή θα τους εκπλήξετε όλους!

18 Αυγούστου 2019 17:04
Τέλειο αρνί με πατάτες στο φούρνο!

Ξεκινήστε να φτιάχνετε το αρνάκι στο φούρνο με πατάτες που σας προτείνει η ομάδα του Athensmagazine.gr και δεν θα χάσετε! Διαβάστε προσεχτικά την συνταγή και φτιάξτε το για την οικογένεια σας! Ονειρεμένες πατάτες φούρνου με... βούτυρο!

Υλικά για 6 άτομα

2 κιλά αρνίσιο μπούτι

1 1/2-2 κιλά πατάτες
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κομματάκια
2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια φρέσκου δενδρολίβανου
1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
4-5 μέτριες σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τα ανακατεύουμε καλά και κόβουμε τα σκόρδα στα δύο.

Με ένα μικρό μαχαίρι ανοίγουμε τρύπες στο κρέας και με το δάκτυλο μας βάζουμε σε κάθε τρύπα λίγο από το μείγμα του αλατοπίπερου και κατόπιν μισή σκελίδα σκόρδο. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα σκόρδα.

Πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τοποθετούμε τις πατάτες μαζί με τις πιπεριές στο ταψί γύρω γύρω από το αρνί.

Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη και τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου.

Ρίχνουμε στον πάτο του ταψιού λίγο ζεστό νερό και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς με πάνω και κάτω αντίσταση για περίπου 1 ώρα.

Το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμη 30 λεπτά στον αέρα περίπου, μέχρι το αρνί και οι πατάτες να ροδίσουν.

Λουκάνικο με γίγαντες στον φούρνο... ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό!

Οι γίγαντες στον φούρνο με λουκάνικο είναι ένα φαγητό της Ελλάδας που είναι παραδοσιακό και το προτιμούν πολλές οικογένειες ώστε να συνδυάσουν τα όσπρια με κρέας! Μην χάνετε χρόνο για να σημειώσετε την συνταγή! Θα μπορούσατε να το συνδυάσετε και με το αφράτο αγιορείτικο ψωμί μόνο με 4 υλικά!

Υλικά συνταγής

1/2 κιλό γίγαντες

200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο χλιαρό νερό. Την επομένη στραγγίζουμε τους γίγαντες και τους βράζουμε σε κοχλαστό νερό (που θα σκεπάζει τους γίγαντες) ξαφρίζοντάς τους στην αρχή, για 45 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε μέσα σε ένα ταψί.

Κόβουμε το λουκάνικο σε φετούλες. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φέτες κρεμμυδιού και τα σκόρδα για 4 λ περίπου σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε και τις φέτες λουκάνικου και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 2 λ ακόμα.

Προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ το ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλ. τσαγιού νερό με τη ζάχαρη, το μαϊντανό και αλατοπίπερο και βράζουμε το μείγμα για 10 λ περίπου.

Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και περιχύνουμε τους γίγαντες που ήδη έχουμε βάλει σε ταψί. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 3/4 φλ. τσαγιού ζεστό νερό και ψήνουμε το φαγητό στους 190 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 50 λ περίπου. Το σερβίρουμε ζεστό με φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα.

Φανταστικές αλμυρές κρέπες στο φούρνο!

Μην χάνετε χρόνο πάρτε μολύβι και χαρτί να σημειώσετε τα υλικά της συνταγής για να φτιάξετε φανταστικές αλμυρές κρέπες στον φούρνο! Cheesecake με μαρμελάδα φραούλας χωρίς πρόσθετη ζάχαρη!

ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τις κρέπες:

120 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.

120 ml Νερό

120 ml. Γάλα, πλήρες

2 Αυγά

¼ κ.γ. Αλάτι

1 κ.σ. Βούτυρο, λιωμένο & έξτρα για το ψήσιμο της κρέπας

Υλικά για τη μπεσαμέλ:

20γρ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
20γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
500 ml. Γάλα, πλήρες

150 γρ. Τυρί gouda , τριμμένο και έξτρα για το πασπάλισμα της κρέπας

Αλάτι

Πιπέρι

Υλικά για τις κρέπες:

6 Φέτες μπέικον, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

6 Φέτες ζαμπόν, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

5 Λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

300 ml. Κρέμα γάλακτος, πλήρης

Ελαιόλαδο για το άλλειμα του σκεύους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Εκτέλεση για τις κρέπες: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά το αδειάζουμε σε ένα μπολάκι και το αφήνουμε στην άκρη.

2 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός όλα τα υλικά για τις κρέπες, μαζί με αυτά και το λιωμένο βούτυρο που είχαμε αφήσει στην άκρη.

3 Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 20εκ. σε μέτρια φωτιά.

4 Ρίχνουμε 60 ml από το μείγμα μέσα στο τηγάνι απλώνουμε τη ζύμη κουνώντας το τηγάνι και ψήνουμε για 1 λεπτό.

5Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε την κρέπα και ψήνουμε για 1 ακόμη λεπτό.

6Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλες τις κρέπες και τις αφήνουμε στην άκρη.

7Εκτέλεση για τη μπεσαμέλ: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνουμε το γάλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, το αφήνουμε στην άκρη.

8Βάζουμε ένα δεύτερο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και το λιώνουμε. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε καλά. Μόλις μαγειρευτεί λίγο το αλεύρι, ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας γρήγορα για να μη σβολιάσει η μπεσαμέλ. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το τυρί, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

9Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις φέτες μπέικον και ζαμπόν και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενό του μέσα στο μείγμα της μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλα.

10Σύνθεση πιάτου: Απλώνουμε μία κρέπα πάνω στον πάγκο εργασίας μας και τοποθετούμε στο κέντρο του 2-3 κ.σ. από τη γέμιση. Ρολάρουμε το φύλλο της κρέπας και το μεταφέρουμε σε ένα ορθογώνιο πυρέξ διαμέτρου 25x30 εκ. . Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα κρέπας μέχρι να γεμίσουμε το πυρέξ. Τέλος, περιχύνουμε πάνω από τις κρέπες την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με τυρί.

11Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά.

12Σερβίρουμε ζεστές.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share