Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Cheesecake με μαρμελάδα φραούλας χωρίς πρόσθετη ζάχαρη!

Θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή!

16 Αυγούστου 2019 21:00
Cheesecake με μαρμελάδα φραούλας χωρίς πρόσθετη ζάχαρη!

Θα ξετρελαθείτε με το cheesecake με μαρμελάδα φραούλας Stute χωρίς πρόσθετη ζάχαρη που σας προτείνουμε! Πραγματικά η συνταγή είναι πανεύκολη και πάρα πολύ γρήγορη! Μην χάνετε πια χρόνο για να φτιάξετε το αγαπημένο σας γλυκό!

ΥΛΙΚΑ:

Για τη βάση:


250
γρ. μπισκότα
120
γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
Για την κρέμα:
600
γρ. κρεμώδες τυρί
7
γρ. στέβια
200
γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για την επικάλυψη:
500
γρ. μαρμελάδα φράουλα
2
κ.σ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.

Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Βάζουμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 εκ. πάνω σε μια πιατέλα.

Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και το απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται.

Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Στον κάδο του μίξερ δουλεύουμε με το μίξερ το τυρί με τη στέβια.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει μια λεία κρέμα.

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το τριμμένο μπισκότο, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 - 2 ώρες, να σφίξει η κρέμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα Stute με το νερό για να γίνει πιο ρευστή.

Μόλις κρυώσει καλά το τσιζκέικ το βγάζουμε από το ψυγείο και καλύπτουμε την επιφάνειά του με το μείγμα της μαρμελάδας Stute.

Ξεφορμάρουμε προσεχτικά και σερβίρουμε σε κομμάτια.

Το καλοκαιρινό brownie με σοκολάτα και αμύγδαλα!

Αυτό το brownie με σοκολάτα και αμύγδαλα θα είναι από τ’ αγαπημένα σας γλυκά...
Είναι εύκολο γλυκό (δεν θέλει ούτε μίξερ) και έτοιμο σε λιγότερο από μία ώρα!

Για το brownie
240 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
180 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. βούτυρο
80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ. κακάο σκόνη
3 αυγά
1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, ή 2 βανίλιες
1/3 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη ή σκόνη
1/3 κ.γ. αλάτι
80 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη προς ψιλοκομμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων στα 800 watt για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη, τα αυγά, το τζίντζερ, και τη βανίλια, να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε το μείγμα με τη σοκολάτα, και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι, και τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε τα καρύδια, και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα.
Βουτυροκακαώνουμε καλά τη λαδόκολλα που θα βάλουμε σε ένα ορθογώνιο ταψάκι 20x30 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 18-20 λεπτά.
Το δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα, να έχει κάνει αρκετή κρούστα επάνω, και μέσα να κρατάει ελαφρώς υγρό.
Το αφαιρούμε από το φούρνο, και με ένα μαχαιράκι, ξεκολλάμε τις άκρες γύρω-γύρω. Το αφήνουμε 5 λεπτά να ηρεμήσει.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share