Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια!

Η πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή!

11 Απριλίου 2019 15:50
Τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια!

Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια που θα λατρέψεις!

Υλικά

1 κιλό κιμάς
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 ντομάτα τριμμένη
2 κ.σ. γιαούρτι
1/2 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. ρίγανη
2 αυγά
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ ( αφήνουμε μέσα όλο το ζουμί που θα βγεί γιατι βοηθάει πολύ στο να γίνουν αφράτα τα μπιφτέκια)

Τρίβουμε και την ντομάτα

Προσθέτουμε το γιαούρτι , τα αυγά , κύμινο , ρίγανη , αλάτι , πιπέρι και το μπέικιν

Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε μέσα τον κιμά

Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα ( επίσης ένα μυστικό για αφρατα μπιφτέκια ή κεφτεδάκια!!)

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες ( όλη νύχτα ακόμα καλύτερα)

Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα

Ψήνουμε 180 αέρα και από τις 2 πλευρές

Εάν νηστεύεις όμως σου έχουμε μια τέλεια συνταγή για υπέροχο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και γάλα!

Λατρεύετε τα ταρτάκια; Η τέλεια συνταγή με κρέμα και φρούτα!

Πεθυμήσατε μια γλυκιά συνταγή με ταρτάκια κρέμα και φρούτα; Πάρτε μολύβι και χαρτί και σημειώστε την τέλεια συνταγή που σας προτείνουμε! Δείτε ακόμα: Διαχρονικά τρουφάκια! - Ποιος δεν τα λατρεύει!!!

Υλικά:

1 αυγό
100 γρ άχνη ζάχαρη
200 γρ βούτυρο
300 γρ αλεύρι

Δείτε ακόμα: Έτσι θα φτιάξεις τριαντάφυλλα από μήλο για να διακοσμήσεις τα ταρτάκια σου!

Κρέμα ζαχαροπλαστικής

Φρέσκα φρούτα εποχής για το στόλισμα

Εκτέλεση:

1.Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το βούτυρο, την άχνη, το αυγό και λίγο αλάτι.

2. Ανακατεύουμε πολύ καλά,μέχρι η ζύμη να πάρει μια απαλή υφή

3. Τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.

4. Αν χρησιμοποιήσουμε ατομικά φαρμάκια για να κάνουμε μικρά ταρτάκια, ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο ζύμης και με ένα ποτήρι κόβουμε κομμάτια και τα απλώνουμε στα λαδωμένα φαρμάκια να κολλήσουν καλά και στα πλαϊνά. Αν χρησιμοποιήσουμε μια μεγάλη ταρτιέρα, απλώνουμε το φύλλο και το πιέζουμε για να κολλήσει και στα τοιχώματα.

5. Με ένα πιρούνι τρυπάμε πολλές φορές τη βάση από την τάρτα για να μη φουσκώσει στο ψήσιμο.

6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου αν είναι τα ατομικά , και για 30 λεπτά περίπου αν είναι η μεγάλη τάρτα

7. Όσο ψήνονται τα ταρτάκια, ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής για να κρυώνει μέχρι να τα γαρνίρουμε

8. Μόλις ψηθούν οι τάρτες, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις ξεφορμάρουμε

9. Τις γεμίζουμε με την κρέμα και απο πάνω βάζουμε φρέσκα φρούτα

Καλή σας επιτυχία!

Να σας θυμίσουμε: Η πιο νόστιμη συνταγή για σπιτικά donuts με σοκολάτα!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share