Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Η πιο νόστιμη συνταγή για σπιτικά donuts με σοκολάτα!

Ο πιο γλυκός πειρασμός!

9 Απριλίου 2019 17:53
Η πιο νόστιμη συνταγή για σπιτικά donuts με σοκολάτα!

Μία συνταγή που πίστευες πως δύσκολα θα δοκίμαζες αλλά είναι πολύ πιο εύκολη απ΄όσο νόμιζες. Ντόνατς με σοκολάτα και σοκολάτα-φράουλα για την επικάλυψη
Υλικά
(25 μικρά)

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. ζάχαρη

50 γρ. βούτυρο

2 αυγά

200 γρ. γάλα χλιαρό

2 φακελάκια μαγιά ξηρή

1 κουτ.γλυκού αλάτι

Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Για γαρνίρισμα
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος

200 γρ. σοκολάτα φράουλα

Πολύχρωμη τρούφα

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ αναμειγνύουμε το αλεύρι, κοσκινισμένο, τη ζάχαρη και την μαγιά διαλυμένη μέσα στο γάλα. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα το βούτυρο κ το αλάτι και ανακατεύουμε την ζύμη με το γάντζο του μίξερ μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος για μια ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.

Μεταφέρουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού και κόβουμε με κουπατ στο σχήμα που επιθυμούμε. Χρησιμοποίησα ένα ποτήρι και ένα καπάκι από νερό για να κάνω την τρύπα στη μέση.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε ακόμα 30 λεπτά για να διπλασιαστούν σε όγκο. Τηγανίζουμε σε κατσαρόλα με ζεστό σπορέλαιο και από τις δυο πλευρές ώστε να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Λιώνουμε τις σοκολάτες και γαρνίρουμε.

Εύκολο γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ!

Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια και θα λατρέψετε την συγκεκριμένη συνταγή!

Υλικά συνταγής

1 λίτρο γάλα + 250 ml επιπλέον για τα μπισκότα
2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπέρ
3 κρέμες Άνθος Αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια (62 γρ. η μία) [*]

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τη σκόνη από τις κρέμες στιγμής με το 1 λίτρο γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τοποθετείτε τα 250 ml γάλα σε ένα μπολ. Βουτάτε στο γάλα (για πολύ λίγο για να μη μουλιάσουν) τα μπισκότα, ένα τη φορά, και τα τοποθετείτε σε μια στρώση στη βάση ενός, κατά προτίμηση, τετράγωνου ή ορθογώνιου ταψιού.

Φροντίστε να μην αφήνετε κενά ανάμεσα στα μπισκότα.

Απλώνετε από επάνω τη μισή κρέμα, συνεχίζετε με άλλη μια στρώση μπισκότων βουτηγμένων στο γάλα και από πάνω στρώνετε την υπόλοιπη κρέμα. Τρίβετε με τα χέρια σας τα μπισκότα που σας περίσσεψαν και τα πασπαλίζετε στην επιφάνεια του γλυκού σας.

Προαιρετικά κοσκινίστε και λίγη ζάχαρη άχνη πάνω από τα θρυμματισμένα μπισκότα ή περιχύστε τα με έτοιμο σιρόπι σοκολάτας ή φράουλας. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη κρέμα στιγμής βανίλια με κρέμα στιγμής σοκολάτας ή φράουλας ή άλλης γεύσης επιλογής σας.

Εάν όμως θες ακόμα μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα γλυκό που θα σε ξετρελάνει σου έχουμε και το πιο εύκολο και οικονομικό μπισκοτογλυκό ψυγείου

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr: 

Οι πιο τραγανές baby πατάτες στον φούρνο με σκόρδο και δενδρολίβανο!

Ονειρεμένο προφιτερόλ! - Θα σας στείλει στα ουράνια!

Δείτε όλα τα νέα και συνταγές στο Athensmagazine.gr!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share