Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κεφτεδάκια με πετιμέζι και ξινόμηλα!

20 Σεπτεμβρίου 2017 17:00
Κεφτεδάκια με πετιμέζι και ξινόμηλα!

Φθινοπωρινή νόστιμη “συμμαχία”, με τα ξινόμηλα και το πετιμέζι να απογειώνουν τα κλασικά κεφτεδάκια, σε ένα πιάτο που ξεχειλίζει γεύση και αρώματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secret - γκάφα: Μας δουλεύουν; Την ώρα που οι Αγωνιστές μάζευαν την καλύβα τους, δεν φαντάζεστε τι εμφανίστηκε από πίσω τους! (photos)

Υλικά
½ κιλό κιμά χοιρινό (ή χοιρινό και πρόβειο μαζί)
4 ξινόμηλα καθαρισμένα από φλούδες και σποράκια
1½ - 2 φλιτζάνια πετιμέζι
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα
1 κουτ. γλυκού κύμινο, κοπανισμένο
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, κοπανισμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι





Διαδικασία
Κόβετε τα μήλα σε στρογγυλές, χοντρές φέτες, 4 – 5 φέτες το καθένα.

Ανακατεύετε τον κιμά με τα μπαχαρικά, την 1 κουταλιά ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και πλάθετε το μίγμα σε τόσους κεφτέδες όσες και οι φέτες των μήλων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secret - Twitter: Επικό γλέντι από τους χρήστες! "Δεν σας άρεσε το παζελ...φάτε τώρα τα μπουγκιά..."

Σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα αλειμμένη με λάδι, αραδιάζετε όρθιες τις φέτες των μήλων, βάζοντας στη σειρά ανάμεσά τους από ένα κεφτέ. Περιχύνετε το φαγητό με το πετιμέζι, πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και μοιράζετε στην επιφάνεια το βούτυρο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και ψήνετε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι δηλαδή να μαλακώσουν τα μήλα. Συνοδεύετε το φαγητό με άσπρο ρύζι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share