Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Παγωμένο cheesecake Oreo & Toblerone: H σοκολατένια έκρηξη!

11 Αυγούστου 2017 20:34
Παγωμένο cheesecake Oreo & Toblerone: H σοκολατένια έκρηξη!

Ένα υπέροχο Cheesecake με μπισκότα Oreo και σοκολάτα Toblerone, χωρίς ψήσιμο, με 6 μόνο υλικά. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για το τέλειο επιδόρπιο για όλες τις ηλικίες και όλες τις περιστάσεις. Δοκιμάστε το!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά τα μικρά μυστικά θα σε βοηθήσουν να δείχνεις πιο ψηλή και πιο αδύνατη!

Υλικά συνταγής
200 γρ. μπισκότα digestive
90 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
300 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
300 ml κρέμα γάλακτος πλήρως λιπαρών 35-36%, χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί
200 γρ. σοκολάτα Toblerone λιωμένη + 1 σοκολάτα ολόκληρη Toblerone (400 γρ.) κομμένη σε κομμάτια για διακόσμηση
1 πακέτο μπισκότα Oreo (154 γρ.) + 12 mini Oreo για διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής
Βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 20 εκ. και το στρώνετε καλά με πλαστική μεμβράνη ή με 2 κομμάτια λαδόκολλας στρωμένες καλά σταυρωτά, φροντίζοντας να προεξέχουν 2 εκ. περιμετρικά για να ξεφορμάρετε εύκολα. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε τσέρκι ιδίας διαμέτρου.
Για τη βάση: Θρυμματίστε σε σκόνη, στο multi, τα μπισκότα, τα μεταφέρετε σε μπόλ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Τα στρώνετε ομοιόμορφα, στη βάση του ταψιού, πιέζοντας τα με την ανάποδη ενός κουταλιού. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
Για τη γέμιση: Λιώνετε σε μπεν μαρί τα 200 γρ. σοκολάτας Toblerone ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώνει.


Σε μέτριο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε δυνατά με σύρμα ή με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει μια λεία κρέμα. Προσθέτετε σταδιακά το λιωμένο Toblerone μέσα στο τυρί κρέμα χτυπώντας συνεχώς, σε χαμηλή ταχύτητα, ή με σύρμα, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να έχετε μια ελαφριά σαντιγί και τη προσθέτετε σταδιακά, στο σοκολατένιο μείγμα τυριού, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ ή σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζετε το 1 πακέτο μπισκότα όρεο σε σακούλα ή poli bag και τα πιέζετε με πλάστη μέχρι να ψιλοθρυμματιστούν. Εναλλακτικά τα ψιλοκόβετε, λίγα λίγα σε μούλτι. Ρίχνετε και τα θρυμματισμένα όρεο στο μείγμα και συνεχίζετε το απαλό ανακάτεμα με τη μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς.
Για τη συναρμολόγηση και διακόσμηση: Ρίχνετε τη γέμιση πάνω από τη μπισκοτένια βάση, την απλώνετε ομοιόμορφα με τη μαρίζ, ισιώνετε την επιφάνειά της και βάζετε το cheesecake σας στο ψυγείο για 5 τουλάχιστον ώρες ή και για ένα βράδυ μέχρι να πήξει καλά το μείγμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η συγκλονιστική περιγραφή ενός θύματος του γιου του Πρέκα: «Δεν τον κάνανε καλά τέσσερις αστυνομικοί..κλήθηκε φρουρά από το υπόγειο του κτιρίου»
Όταν πρόκειται να σερβίρετε, ξεφορμάρετε το γλυκό σας σε πιατέλα σερβιρίσματος και το κόβετε πρώτα κάθετα στη μέση και μετά σε 6 οριζόντιες φέτες έχοντας συνολικά 12 φέτες. Πάνω από κάθε φέτα βάζετε από 1 κομμάκι Toblerone και ένα mini Oreo (βλέπε φωτογραφία) και σερβίρετε.

πηγή: newsone.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share