Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Eurovision 2022: Το σήκωσε και συγκίνησε η Ουκρανία - Μαγευτική Αμάντα έφερε την 8η θέση στην Ελλάδα

Υπέροχη εμφάνιση της χώρας μας που θα μπορούσε και ψηλότερα!

15 Μαΐου 2022 07:27
Eurovision 2022: Το σήκωσε και συγκίνησε η Ουκρανία - Μαγευτική Αμάντα έφερε την 8η θέση στην Ελλάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μεγάλη νικήτρια της φετινής Eurovision αναδείχθηκε μέσα από τη διαδικασία του televoting, με το κοινό να ψηφίζει... Ουκρανία «δαγκωτό» και να της χαρίζει την πρωτιά στο διαγωνισμό, όπου η Ελλάδα επίσης ήταν εξαιρετική και πήρε ξανά θέση στη 10άδα, αυτή την φορά στην 8η θέση με την Αμάντα Γεωργιάδη αντί της περσινής 10ης της Στεφανίας Λυμπερακάκη.

Ως προς τους νικητές, το τραγούδι Stefania που είχε γραφτεί προπολεμικά για τη μητέρα του τραγουδιστή, έγινε ύμνος στη μητέρα πατρίδα μετά τη ρωσική εισβολή. Δεν συγκίνησε τόσο τις επιτροπές, που έδωσαν στην Ουκρανία 192 βαθμούς, αλλά συγκίνησε τον κόσμο, που χάρισε στη δοκιμαζόμενη από τον πόλεμο χώρα 439 (!) βαθμούς και την έφερε στην πρώτη θέση με 631. Είναι η τρίτη φορά που η Ουκρανία κερδίζει τη Eurovision μετά το 2004 και το 2016.

Το μέγα θέμα τώρα είναι αν η Eurovision του 2023 θα γίνει στο Κίεβο ή όχι. Πολύ νωρίς για να απαντηθεί αλλά η συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει.

Η διαδικασία της βαθμολογίας εξελίχθηκε σε θρίλερ, όχι τόσο για την Ουκρανία όσο για τη Βρετανία, τη Σουηδία και την Ισπανία. Η πρώτη κατάφερε να είναι στη δεύτερη θέση με 466 βαθμούς, αφού είχε μεν τις περισσότερες ψήφους από τις επιτροπές (283) αλλά όχι τόσες πολλές από το κοινό (183). Στην τρίτη θέση ήταν η Ισπανία με 459 βαθμούς και τέταρτη η Σουηδία με 438.

Μέσα στη 10άδα όπως ήταν ο στόχος και συγκεκριμένα στην 8η θέση τερμάτισε η Ελλάδα, αφού η Αμάντα Γεωργιάδη με το Die Together κέρδισε τις εντυπώσεις. Η ελληνική συμμετοχή με έξι 12αρια (Ολλανδία, Νορβηγία, Βουλγαρία, Κύπρος, Ελβετία, Δανία) ήταν 6η μετά τις ψήφους των επιτροπών με 158 βαθμούς και κατέληξε 8η με τους επιπλέον 57 βαθμούς από το κοινό.

Το Twitter αποθέωσε Ουκρανία, Αμάντα και... Ισπανία - Το μήνυμα της φον ντερ Λάιεν

Στην Ευρώπη το μήνυμα υπέρ της Ουκρανίας υπήρξε πανίσχυρο, με τους Έλληνες επίσης να αποθεώνουν την ελληνική συμμετοχή, ενώ αρκετοί εναντιώθηκαν στους τελικούς νικητές, θεωρώντας πως άλλα τραγούδια, όπως της Ισπανίας και της Σουηδίας το άξιζαν περισσότερο.

Tweet για τη νίκη της Ουκρανίας έκανε και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Κομισιόν:

«Συγχαρητήρια #KalushOrchestra και Ουκρανία για τη νίκη στη #Eurovision

Απόψε το τραγούδι σας κέρδισε τις καρδιές μας.

Γιορτάζουμε την νίκη σας με όλο τον κόσμο.

Η Ευρώπη είναι μαζί σας».

Ο επίσημος λογαριασμός της ουκρανικής κυβέρνησης σχολίασε στο Twitter. Ζεστάνατε τις καρδιές μας, φίλοι μας #Eurovision…

και έχει μεγάλη σημασία για μας αυτή την περίοδο

στέλνουμε την αγάπη μας και την υποστήριξή μας στους γενναίους ελεύθερους υπερασπιστές του Azovstal και στην πρώτη γραμμή.

Συγχαρητήρια KALUSH Orchestra».

 

Eurovision

Ροή ειδήσεων

Share