Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Αυτά είναι τα κοινά χαρακτηριστικά όσων χωρίζουν!

Δείτε εδώ!

30 Μαΐου 2019 20:42
Αυτά είναι τα κοινά χαρακτηριστικά όσων χωρίζουν!

Σας βρήκαμε ποια είναι τα κοινά χαρακτηριστικά όσων χωρίζουν! Όταν για παράδειγμα ένας σύμβουλος γάμου βλέπει ένα ζευγάρι δυστυχισμένο, δε σημαίνει απαραίτητα ότι κατευθύνεται προς το διαζύγιο.

Από την άλλη μεριά υπάρχουν ζευγάρια που φαίνονται λιγότερα δυστυχισμένα, όμως είναι πιο πιθανό να χωρίσουν. Η απιστία, η ενδοοικογενειακή βία και η κατάχρηση ουσιών είναι οι τρεις πιο συνηθισμένοι λόγοι χωρισμού, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Couple and Family Psychology. Όμως υπάρχουν κάποια κοινά σημάδια που δείχνουν από την αρχή ότι μια σχέση είναι καταδικασμένη. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Υπερβολικός ενθουσιασμός.

Όταν γνωρίζετε κάποιον είναι λογικό να νιώθετε ενθουσιασμένοι. Όμως εάν το επίπεδο αγάπης μεταξύ ενός ζευγαριού αλλάζει πολύ κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων χρόνων του γάμου, ίσως είναι πιο πιθανό να χωρίσουν. Πρέπει να επικοινωνείτε και να επενδύετε ο ένας στον άλλον καθ όλη τη διάρκεια της σχέσης.

Χωρισμός

Δεν υπάρχει επικοινωνία.

Η επικοινωνία είναι το κλειδί. Μελέτες έχουν δείξει πως ο πιο συνηθισμένος λόγος που χωρίζουν τα ζευγάρια είναι η έλλειψη επικοινωνίας. Ο σύντροφός σας δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σας και δεν πρέπει ούτε εσείς να προσπαθείτε να μαντέψετε τις σκέψεις του. Συζητήστε από την αρχή της σχέσης για τα πράγματα που σας απασχολούν και μην υποθέσετε ότι το έτερο σας ήμισυ ξέρει τι σκέφτεστε.

Οικονομικές διαφορές.

Όταν πρόκειται για την εξοικονόμηση χρημάτων , για άλλη μια φορά, η επικοινωνία έρχεται στο προσκήνιο. Είναι σημαντικό από την αρχή να έχετε ορισει ένα κοινό πρόγραμμα όσο αφορά τα οικονομικά.

Θέματα εμπιστοσύνης.

Η συναισθηματική εξαπάτηση είναι συχνά πιο επιζήμια από τη φυσική εξαπάτηση, λόγω του παράγοντα εμπιστοσύνης. Εάν δεν υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη, είναι δύσκολο να προχωρήσετε στη σχέση.

Διαφωνία γύρω από το θέμα των παιδιών.

Είτε διαφωνείτε με την ύπαρξη ενός παιδιού είτε για το πώς θα το μεγαλώσετε και τα δυο είναι σημάδι πως η σχέση δεν μπορεί να προχωρήσει.

Δεν υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός.

Εκτός από τη επικοινωνία και ο σεβασμός είναι σημαντικό να υπάρχει ανάμεσα στο ζευγάρι. Όταν δεν σέβεστε το σύντροφό σας καταλήγετε σε καυγάδες που δεν οδηγούν πουθενά, παρά μόνο στο χωρισμό.

Περιφρόνηση.

Τα άτομα που περιφρονούν τη σχέση τους, δείχνουν πως δεν την εκτιμούν και δε τη σέβονται. Εάν ο σύντροφός σας, σας περιφρονεί και σας κοροϊδεύει, αυτό με το πέρασμα του χρόνου θα γίνει ανυπόφερτο και τελικά η σχέση θα τερματιστεί.

Τι είναι αυτό που σου μένει μετά από μία τοξική σχέση!

Σχέσεις

Καμία από εμάς δεν μπορεί να είναι βέβαιη πως δε θα βρεθεί στον κυκλώνα μίας τοξικής σχέσης. Το κατά πόσο είσαι έτοιμη να αναγνωρίσεις τα σημάδια και το κατά πόσο είσαι δυνατή να φύγεις μακριά από αυτή είναι άλλο θέμα. Θεωρούμε ως δεδομένο πως πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις και πως εσύ έχεις πάρει την απαραίτητη απόσταση από τη σχέση και τον άνθρωπο που σου έκαναν κακό. Καιρό μετά κοιτώντας πίσω μπορείς να δεις πως η τοξική σχέση στην οποία βρέθηκες μπορεί και να σε ωφέλησε. Η ικανότητα να πηγαίνεις παρακάτω μαθαίνοντας από λάθη και δυσκολίες είναι προσόν μεγάλο. Χρειάζεται χρόνος και καθαρό μυαλό αλλά μπορείς να το καταφέρεις.


Μία τοξική σχέση σε μαθαίνει:


ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
Ο τοξικός άνθρωπος σε αναγκάζει να σκέφτεσαι και να δρας πάντα ως θύτης. Εσύ φταις για όσα συμβαίνουν ενώ εκείνος είναι το θύμα της υπόθεσης. Λάθη γίνονται όμως ταγκό μόνη σου δεν μπορείς να χορέψεις. Οι ευθύνες βαρύνουν και τις δύο πλευρές, αν όχι εξίσου τουλάχιστον κατανεμημένα. Μην τα βάζεις με τον εαυτό σου και μη θεωρείς πως τα λάθη βαραίνουν μονάχα τη δική σου πλευρά.

Σχέσεις

ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Το ότι κατάφερες και έφυγες από μία τοξική σχέση είναι πολύ σημαντικό. Η απόφαση είναι η μισή προσπάθεια. Η άλλη μισή είναι η δράση. Να νιώθεις δυνατή που το έκανες και θα το επαναλάβεις, αν χρειαστεί.

ΝΑ ΣΕ ΑΓΑΠΑΣ
Στόχος δεν είναι να αλλάξει εκείνος αλλά εσύ. Μαθαίνεις να σε αγαπάς μέρα με τη μέρα και να σε βάζεις προτεραιότητα χωρίς αυτό να είναι μία εγωιστική αντίδραση. Μαθαίνεις να μοιράζεσαι αφού πρώτα μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου. Η αυτογνωσία και η αυτοπραγμάτωση μπορούν να σε οδηγήσει σε μία σχέση υγιή.

ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΣΗΣ
Το λάθος που έκανες να μη λες στο σύντροφό σου όσα σε ενοχλούν και σε προβληματίζουν, φοβούμενη την αντίδρασή του, απλά γιγάντωσε την έλλειψη επικοινωνίας. Μία τοξική σχέση σε μαθαίνει πως η συζήτηση λύνει διαφορές πριν προλάβουν να γίνουν προβλήματα.

ΝΑ ΕΚΤΙΜΑΣ ΤΙΣ ΥΓΙΕΙΣ, ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ
Οι τοξικές σχέσεις είναι το καμπανάκι για να εκτιμήσεις τις υγιείς σχέσεις της ζωή σου και τους ανθρώπους που σε εξελίσσουν, σε κάνουν καλύτερη και χαίρονται όταν προοδεύεις.

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share