Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021

4+1 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν αν τις κάνεις στο πρώτο ραντεβού!

Για να τα έχεις προετοιμασμένα!

15 Απριλίου 2019 13:44
4+1 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν αν τις κάνεις στο πρώτο ραντεβού!

Τα πρώτα ραντεβού με κάποιον που δεν γνωρίζεις καλά (ή και καθόλου) είναι συνήθως ΠΟΛΥ άβολα και γεμάτα ενοχλητικές σιωπές, όταν ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι δεν έχετε τι άλλο να πείτε. Εξαιρούνται φυσικά οι περιπτώσεις που το ραντεβού πηγαίνει τέλεια και όλα μοιάζουν ιδανικά και για τους δύο. Τι κάνεις όμως όταν δεν ξέρεις τι να ρωτήσεις και πώς να μάθεις καλύτερα τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου; Υπάρχουν κάποιες αθώες και απλές ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις μέσα στη συζήτηση, οι οποίες θα σου δείξουν λίγο καλύτερα το χαρακτήρα του άλλου.

''Πώς περνάς την ημέρα σου;''
Μια πολύ βασική ερώτηση, που για κάποιο λόγο ξεχνάμε να την κάνουμε ενώ μπορεί να μας αποκαλύψει πολλά για το χαρακτήρα του άλλου. Με αυτή την ερώτηση μαθαίνεις πώς λειτουργεί μες στην καθημερινότητα, αν του αρέσει να περνάει χρόνο μόνος του, αν είναι οκ να λιώσει στον καναπέ με σειρά ή αν πηγαίνει κάθε μέρα για μπύρες. Όλα πολύ βασικά για να δεις αν θα έχει μέλλον ή όποια σχέση κάνετε. 4 τρόποι να είσαι ο εαυτός σου στο πρώτο ραντεβού

''Βγαίνεις συχνά με τους φίλους σου;''
Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι λένε ή στην προκειμένη μίλησέ μου για εκείνους ώστε να δω τι σχέση έχετε και πόσο χρόνο τους αφιερώνεις. Αυτή η ερώτηση αφενός θα σου αποκαλύψει αν είναι άνθρωπος που διατηρεί φιλίες (άρα ότι δεν έχει πρόβλημα να ανοιχτεί/ βάλει ανθρώπους στη ζωή του) ή αν έχει απλά γνωστούς, πράγμα που σημαίνει ότι δυσκολεύεται να εμπιστευτεί τους γύρω του.

''Έχεις ακούσει για κανένα ενδιαφέρον event/live την άλλη εβδομάδα;''
Ο καλύτερος τρόπος να μάθεις τι πλάνα έχει ο άλλος ώστε να του στείλεις τάχα μου, δήθεν ένα χαλαρό μήνυμα μες στην εβδομάδα για να κανονίσετε να πάτε μαζί! *τρίβει τα χέρια σατανικά*

''Χρησιμοποιείς αρκετά τα social media;''
Μια πολύ βασική ερώτηση, ειδικά αν είσαι online 23 από τις 24 ώρες της ημέρας και έχεις λογαριασμούς σε όλα τα social media. Όχι, φαντάσου λίγο να είναι από τους ανθρώπους που τσεκάρουν το messenger μία φορά το εξάμηνο· θα του στέλνεις μηνύματα, δεν θα τα βλέπει και εσύ θα τρελαίνεσαι με το ''unread'' που θα αντικρίζεις!

''Ποια είναι η πιο παράξενη δουλειά που έχεις κάνει;''
Αυτή η φαινομενικά αθώα ερώτηση μπορεί να σου δείξει πόσο στα σοβαρά παίρνει κάποιος τον εαυτό του. Αν, π.χ απαντήσει με ύφος ότι δεν θα έκανε ποτέ κάτι παράξενο, δείχνει ότι θέλει να έχει τον έλεγχο της κατάστασης και ίσως όχι τόσο πολύ χιούμορ. Αν όμως σου πει μια γελοία ιστορία τότε δείχνει ότι είναι πιο χαλαρός και ότι δεν έχει πρόβλημα να μιλήσει για τις ''κακές'' στιγμές του, που τον έκαναν αυτό που είναι σήμερα.

Πρώτο ραντεβού: Αν δεν είναι αυτος που θες δες 5 τρόπους για να τον αποφύγεις διακριτικά!

Πρώτο ραντεβού: Αν δεν είναι αυτος που θες δες 5 τρόπους για να τον αποφύγεις διακριτικά!

Μπορείτε να διαφύγετε από ένα αποτυχημένο ραντεβού!

Σε όλους τους ανθρώπους έχει τύχει έστω και μια φορά στη ζωή τους να βγουν ραντεβού και η φαινομενικά όμορφη βραδιά να εξελιχθεί σε μια μεγάλη αποτυχία.
Κάποιες φορές, μάλιστα, θα είναι τόσο χάλια που θα θέλεις να ανοίξει η γη να σε καταπιεί, είτε γιατί ο τύπος που θα βγεις μαζί του θα είναι μεγάλος κόπανος, είτε γιατί δε θα έχεις κανένα κοινό σημείο μαζί του οπότε δεν θες να κάνεις σχέση μαζί του. Το μοναδικό πράγμα που σκέφτεσαι είναι να γλιτώσεις από το άθλιο ραντεβού, να τρέξεις έξω, να αναπνεύσεις τον καθαρό αέρα και να φωνάξεις με όλη σου την δύναμη “ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ”. Πώς μπορείς, όμως, να ξεφύγεις από μια τέτοια κατάσταση; Μην αγχώνεσαι καθόλου εγώ σου έχω τις “ιδανικές” λύσεις για να αποφύγεις τον χειρότερο εφιάλτη σου. Να σου υπενθυμίσω μόνο, πως αυτά που σου προτείνω απευθύνονται σε ανθρώπους, που θέλουν να αποφύγουν ένα πραγματικά άθλιο ραντεβού.

“Δεν έχω κλείσει τον θερμοσίφωνα”

Έχετε καθίσει, έχετε παραγγείλει, έχετε συζητήσει και εκεί πάνω εσύ συνειδητοποιείς, ότι δεν υπάρχει τίποτα κοινό μεταξύ σας. Μπορείς όμορφα και ψύχραιμα να του πεις “Λυπάμαι, αλλά πρέπει να φύγω, έχω ξεχάσει τον θερμοσίφωνα ανοιχτό” και παίρνεις τα πράγματα σου και φεύγεις. Δεν μπορεί να σου προσάψει απολύτως τίποτα, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι η τιμή του ρεύματος έχει ανέβει στα ύψη.

“Δεν έκλεισα την πόρτα”

Κανόνισε να βγεις ραντεβού με τον πιο βαρετό και πολυλογά άνθρωπο στη γη, έχει περάσει ήδη μια ώρα και εσύ δε βρίσκεις κανένα ενδιαφέρον στα λεγόμενα του, άσε που δε σου αφήνει σειρά να αρθρώσεις μια λέξη. Τι κάνεις, λοιπόν; Τον διακόπτεις απότομα και εμφανώς ταραγμένη του λες “Δεν έκλεισα την πόρτα του σπιτιού” και δίχως να το σκεφτείς ξεπηδάς από την πόρτα του μαγαζιού που έχετε κάτσει και όπου φύγει-φύγει.

Πρώτο ραντεβού: Αν δεν είναι αυτος που θες δες 5 τρόπους για να τον αποφύγεις διακριτικά!

“Κάτι με πείραξε”
Έχετε κανονίσει να βγείτε για φαγητό, τρώτε, αλλά εσύ κατά τη διάρκεια της βραδιάς έχεις διακρίνει κάποια στοιχεία στο χαρακτήρα του που δεν σου ταιριάζουν καθόλου και έχεις ήδη μετανιώσει την απόφαση σου να βγεις μαζί του. Σε αυτήν την περίπτωση παίρνεις δραστικότερα μέτρα, ζητάς ευγενικά συγνώμη και πιάνοντας ελαφρώς την κοιλιά σου, κατευθύνεσαι στην τουαλέτα του εστιατορίου. Αργείς οπωσδήποτε ένα 10λεπτο και γυρνάς στο τραπέζι με κακόμοιρο ύφος και του λες “Κάτι με πείραξε”. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα σου προτείνει ο ίδιος να φύγετε από το μαγαζί.

“Ο πρώην μου”

Κανόνισες να βγεις ραντεβού με έναν άνθρωπο που το μοναδικό πράγμα που θέλεις να κάνεις μαζί του είναι να παίξετε μπουνιές. Σου είναι ανυπόφορος και δεν ξέρεις πως να το διαχειριστείς! Αξιοποίησε την ένταση που σου προκαλεί ο χαρακτήρας του και κάνε τον να θέλει να φύγει εκείνος από το ραντεβού. Άρχισε να του μιλάς για τον πρώην σου, να του λες για το πόσο άδικα σου φέρθηκε, ξεκίνα να κλαις, να μιλάς έντονα και να πίνεις σαν άλλος Ορέστης Μακρής, γενικά φρόντισε να φαίνεται πως βρίσκεσαι σε παραλήρημα. Αν δεν σου προτείνει ο ίδιος να φύγετε, πράγμα απίθανο, σήκω από τη θέση σου απότομα, χτύπα τα χέρια σου στο τραπέζι και με δάκρυα στα μάτια του ανακοινώνεις ότι δεν έχεις ξεπεράσει τον πρώην σου, πως είσαι αποφασισμένοι να τον συγχωρέσεις και σήκω φύγε χωρίς δεύτερη σκέψη.

“Έχω παρκάρει παράνομα”

Έχει έρθει να σε πάρει με το αμάξι του από το σπίτι σου, πηγαίνετε σε ένα μαγαζί να πιείτε κρασί και να συζητήσετε προκειμένου να γνωριστείτε και όλα δείχνουν ιδανικά. Έλα μου, όμως, που ο άνθρωπος που έχεις απέναντι σου είναι ένας γλοιώδης κόπανος, ήδη σε έχει προσβάλει και εσύ δεν ξέρεις τι να κάνεις, γιατί έχεις βρεθεί προ εκπλήξεων. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να έχεις γρήγορα αντανακλαστικά και θα πρέπει να τον “βοηθήσεις” να καταλάβει ότι τον παρατάς σύξυλο μέσα στο μαγαζί. Λοιπόν, την ώρα που μιλάει θα γουρλώσεις τα μάτια σου, θα πιάσεις το κεφάλι σου και θα πεις “Χίλια συγνώμη τώρα θυμήθηκα πως έχω παρκάρει παράνομα και πρέπει να φύγω” και πριν προλάβει να αντιδράσει του πετάς και τα λεφτά, για να μην έχει να σου προσάψει τίποτα και γίνε μπουχός πριν είναι αργά.

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share