Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Λερώσατε κάτι στο σπίτι με κόκκινο κρασί; - Οι λύσεις για να εξαφανίσετε τους λεκέδες!

Δείτε εδώ!

12 Απριλίου 2019 12:00
Λερώσατε κάτι στο σπίτι με κόκκινο κρασί; - Οι λύσεις για να εξαφανίσετε τους λεκέδες!

Έχει συμβεί σε πολλούς να χυθεί κρασί σε κάποιο σημείο του σπιτιού και να λερωθεί κάτι που δεν θέλαμε! Σας βρήκαμε όμως τις λύσεις για το πως θα μπορείτε να καθαρίσετε τους λεκέδες από κόκκινο κρασί!

Λένε ότι δεν πρέπει να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα...Τι γίνεται όμως όταν αυτό που έχει χυθεί είναι κόκκινο κρασί και μάλιστα έχει λεκιάσει το τραπεζομάντηλο, το λευκό χαλί ή τα ρούχα μας; Τότε θα κλάψουμε στα σίγουρα, αν δεν ακολουθήσουμε τις παρακάτω συμβουλές!

Αρχικά ταμπονάρουμε αμέσως τον λεκέ με ένα καθαρό ύφασμα. Προσοχή, δεν τρίβουμε απλά πιέζουμε απαλά με το ύφασμα για να απομακρύνει όσο περισσότερο υγρό γίνεται. Στη συνέχεια για την εξουδετέρωση του λεκέ υπάρχουν οι εξής τρόποι:

Να σας θυμίσουμε: Kόλλησε η τσίχλα στο χαλί σου; Δες πως να τη βγάλεις!

1. Χρησιμοποιούμε λευκό κρασί!

Το λευκό κρασί βοηθάει στο να εξουδετερώσει την οξύτητα του κόκκινου κρασιού έτσι ώστε να είναι εύκολο να βγει το χρώμα από το χαλί ή το τραπεζομάντηλο. Απλά ρίχνουμε λευκό κρασί στη λεκιασμένη περιοχή και πιέζουμε τον λεκέ με μια λευκή πετσέτα. Αν ο λεκές είναι ακόμα εμφανής τότε προσθέτουμε αλάτι ή σόδα για να αφαιρεθεί περισσότερο χρώμα.

2. Χρησιμοποιούμε ξύδι και σόδα

Το ξύδι κάνει εξαιρετική δουλειά στην καταπολέμηση λεκέδων από κόκκινο κρασί. Πάνω από το ξύδι προσθέτουμε σόδα και περιμένουμε μερικά λεπτά μέχρι να απορροφηθεί από τον λεκέ. Στη συνέχεια ξεπλένουμε καλά με νερό και πλένουμε με απορρυπαντικό ή σαπούνι.

3. Χρησιμοποιούμε αλάτι

Το αλάτι μπορεί να μας βοηθήσει έτσι ώστε να μην μείνει στάμπα στη λεκιασμένη περιοχή. Το αλάτι βοηθάει έτσι ώστε το κρασί να μην απορροφηθεί από την λεκιασμένη περιοχή. Είναι μια προσωρινή αλλά αποτελεσματική λύση, μέχρι να επέμβουμε δυναμικά και να καθαρίσουμε με τους παραπάνω τρόπους τον λεκέ.
Όποια κι αν είναι η μέθοδος που θα επιλέξουμε, ένα πράγμα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας: Δεν πρέπει να αργήσουμε να επέμβουμε, γιατί όσο πιο πολύ απορροφηθεί το κρασί από το ύφασμα τόσο πιο δύσκολο είναι να αφαιρεθεί.

Δείτε ακόμα: Εναλλακτικό καθάρισμα: 3 πράγματα που μπορείς να καθαρίσεις με αλάτι στο σπίτι!

Σπασμένα γυαλιά; Δες πως θα τα μαζέψεις με μια μόνο κίνηση!

Σε κανέναν δεν αρέσουν οι ζημιές όμως τα ατυχήματα συμβαίνουν παρά τη θέλησή μας. Ακόμα και όταν σπάσει κάποιο αγαπημένο μας αντικείμενο ή κάτι που έχει χρηματική αξία αν όχι και συναισθηματική ή αν σπάσει απλά ένα γυάλινο ποτήρι, αυτό που έχει σημασία είναι να μην τραυματιστεί κανένας.

Διαβάστε επίσης: Θέλετε να ανοίξετε μπουκάλι κρασιού χωρίς ανοιχτήρι; Σας έχουμε 5 τρόπους!

Με λίγη ψίχα ψωμιού μπορείτε να μαζέψετε τα σπασμένα γυαλιά από το πάτωμα.


Αρκετές φορές ένας τραυματισμός είναι πιθανό να συμβεί μετά τη θραύση του αντικειμένου και συγκεκριμένα την ώρα που καθαρίζετε τα σπασμένα γυαλιά. Γι' αυτό ο πιο σίγουρος και ασφαλής τρόπος για να μην κοπείτε όταν μαζεύετε κομμάτια από σπασμένο γυαλί είναι να τα «πάρετε» με μπόλικη ψίχα από ψωμί! Έτσι θα προφυλάξετε τα χέρια σας από κοψίματα και θα μπορέσετε άμεσα και πριν τη χρήση της ηλεκτρικής σκούπας να πετάξετε και το πιο μικρό κομμάτι γυαλιού!

Με τη βοήθεια λίγης κολλητικής ταινίας μπορείτε να μαζέψετε τα μικρογυαλιά ακόμα και από το χαλί.
Ένας επίσης αρκετά γρήγορος, εύκολος, οικονομικός και αποτελεσματικός τρόπος για να μαζέψετε τα γυαλιά από το πάτωμα είναι να χρησιμοποιήσετε κολλητική ταινία. Η ταινία θα μαζέψει ακόμα και τα πιο μικρά κομμάτια γυαλιού. Προτιμήστε την πιο παχιά ταινία που μπορείτε να βρείτε έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να κοπείτε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share