Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θόλωσε το παρμπρίζ από υγρασία: Ο ζεστός ή ο κρύος αέρας δίνει πιο γρήγορα τη λύση;

Πολλοί το αγνοούν...

10 Νοεμβρίου 2022 17:52
Θόλωσε το παρμπρίζ από υγρασία: Ο ζεστός ή ο κρύος αέρας δίνει πιο γρήγορα τη λύση;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι ένα φαινόμενο που σύντομα θα αντιμετωπίσουν οι οδηγοί, καθώς χειμωνιάζει: όταν θολώνει το παρμπρίζ του αυτοκινήτου και πρέπει να αποκαταστήσουν την ορατότητα. Με την ευκαιρία, δείτε πώς θα εξαφανίσετε αποτελεσματικά τις κουτσουλιές από το τζάμι του αμαξιού.

Αυτό συμβαίνει λόγω διαφοράς της εξωτερικής και της εσωτερικής θερμοκρασίας, αλλά και επειδή είναι αυξημένα τα επίπεδα υγρασίας μέσα στο αυτοκίνητο.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η λύση δίνεται από το σύστημα κλιματισμού, όμως η επιλογή που θα γίνει μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία για να ξεθολώσει το παρμπρίζ. Βασική προϋπόθεση είναι να επιλέξει ο οδηγός την εισροή αέρα από έξω και όχι την ανακύκλωση.

θολό παρμπρίζ αυτοκινήτου

Το επόμενο βήμα γίνεται με το air condition, η χρήση του οποίου θα μειώσει σημαντικά τα επίπεδα υγρασίας μέσα στο αυτοκίνητο. Κατευθύνοντας τον αέρα στο παρμπρίζ, ενισχύεται η αποτελεσματικότητα.

Η τελευταία κίνηση αφορά τη θερμοκρασία του συστήματος κλιματισμού: ψυχρός ή θερμός αέρας; Ο ζεστός αέρας αποδεικνύεται αποτελεσματικότερος στις περισσότερες περιπτώσεις, σύμφωνα με το car and motor. Μάλιστα, αυτό φαίνεται να ισχύει ακόμη και στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Κόλπα που σώζουν: Ήξερες ότι πρέπει να τυλίγεις το κλειδί του αυτοκινήτου σε αλουμινόχαρτο

Μην θεωρήσετε ότι είναι τρελός εκείνος που σας προτείνει να τυλίξετε με αλουμινόχαρτο το κλειδί του αυτοκινήτου σας τη νύχτα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Δεν τις είχατε φανταστεί: Άγνωστες χρήσεις του αλουμινόχαρτου μέσα στο σπίτι που θα σας αφήσουν άφωνους

Πλέον τα κλειδιά του αυτοκινήτου έχουν αλλάξει πολύ σε σχέση με το παρελθόν και στην ουσία είναι μικροί υπολογιστές, οι οποίοι μέσω ειδικών κωδικών επικοινωνούν με το αυτοκίνητο και το ενεργοποιούν ή απενεργοποιούν.

Το απίστευτο ενός κόλπου που θα σώσει το αμάξι σου

Κόλπα που σώζουν: Ήξερες ότι πρέπει να τυλίγεις το κλειδί του αυτοκινήτου σε αλουμινόχαρτο

Και όπως όλες οι υπολογιστικές μηχανές, είναι δυνατόν να πέσουν θύματα χάκινγκ, από απατεώνες που μέσω νομίμων συσκευών ενισχύουν το σήμα του κλειδιού και έτσι είτε ξεκλειδώνουν τα οχήματα είτε κλέβουν τους κωδικούς.

Το τύλιγμα του κλειδιού με αλουμινόχαρτο ή η τοποθέτησή του σε τσίγκινο κουτί παρέχει προφύλαξη. Οι ειδικοί, πάντως, υπογραμμίζουν ότι πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά η αυτοκινητοβιομηχανία με το ζήτημα και να φτιάξει πιο ασφαλή κλειδιά.

 

Αυτοκίνητο

Ροή ειδήσεων

Share