Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κουτσουλιές περιστεριών στο παμπρίζ: Εξαφανίστε τις εύκολα και δραστικά με 6 θαυματουργά κόλπα

Θα σας λύσει τα χέρια!

5 Νοεμβρίου 2022 14:09
Κουτσουλιές περιστεριών στο παμπρίζ: Εξαφανίστε τις εύκολα και δραστικά με 6 θαυματουργά κόλπα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κουτσουλιές είναι ο χειρότερες εχθρός του χρώματος του αμαξιού μας. Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί μόλις βγάλεις το αυτοκίνητο από το καθαριστήριο, είναι να το παρκάρεις και να βρεις κουτσουλιές από περιστέρια. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα καθαρίσετε αποτελεσματικά τους υαλοκαθαριστήρες.

Σίγουρα, ούτε η βροχή είναι ένα ευχάριστο σενάριο, αλλά και πάλι με ένα ξέπλυμα γλιτώνεις σε αντίθεση με τις επίμονες και πολύ καταστρεπτικές για το χρώμα κουτσουλιές.

Δες λοιπόν τους 6 τρόπους για να προστατέψεις το αυτοκίνητο σου από τις κουτσουλιές και τις μελλοντικές φθορές τους.

Αφαίρεση με πανί / χαρτί

Όσο οι κουτσουλιές είναι φρέσκιες, πάρε ένα πανί ή ακόμα καλύτερα χαρτί κουζίνας και αφαίρεσε τις γρήγορα. Με αυτό τον τρόπο φροντίζεις να μην ξεραθούν και ξεκινήσουν τη διάβρωση του σμάλτου στο χρώμα του αμαξώματος. Είναι σημαντικό σε αυτό το βήμα να χρησιμοποιήσεις στη συνέχεια υγρά μαντιλάκια, απορρυπαντικό ή έστω νερό για να φύγουν και τα τελευταία υπολείμματα.

Κουτσουλιές περιστεριών στο παμπρίζ: Εξαφανίστε τις εύκολα και δραστικά με 6 θαυματουργά κόλπα

Τρίψε με σφουγγαράκι

Εάν η κουτσουλιά έχει μείνει μερικές μέρες ή βδομάδα και έχει γίνει συμπαγής, τότε ο καλύτερος τρόπος είναι με ένα απαλό σφουγγαράκι να ξεκινήσεις να την τρίβεις, ρίχνοντας νερό και απορρυπαντικό. Έτσι φροντίζεις να κάνεις την «σκληρή δουλειά», χωρίς όμως να δημιουργήσεις γρατζουνιές στο χρώμα του αυτοκινήτου. Είναι πολύ σημαντικό το σφουγγαράκι να είναι μαλακό και να μην έχει σκληρές επιφάνειες που θα αφαιρέσουν τις κουτσουλιές, αλλά και μέρος του σμάλτου.

Βοράκας

Ένας άλλος τρόπος για να αφαιρέσεις τις κουτσουλιές από το αυτοκίνητο, είναι ο βοράκας. Θα τον προμηθευτείς από το φαρμακείο σε σχετικά χαμηλή τιμή. Είναι ένα ορυκτό με έντονη αλκαλική δράση που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση λιπαρών λεκέδων ή την αδρανοποίηση των οξέων, όπως οι κουτσουλιές. Ρίξε μία κούπα σε έναν κουβά γεμάτο νερό και ξεκίνα το τρίψιμο με ένα μαλακό πανί ή σφουγγάρι. Ο βοράκας θα απολυμάνει, όμως φρόντισε να βάλεις γάντια γιατί ερεθίζει το δέρμα.

Καθάρισμα με βενζίνη

Αποτελεσματικός τρόπος είναι να βάλετε βενζίνη σε ένα πανί και να τρίψετε την επιφάνεια. Η βενζίνη έχει την ιδιότητα να «καίει» τους λεκέδες από τις κουτσουλιές. Φυσικά θέλει προσοχή και να μην αφήσετε βενζίνη για ώρες πάνω στο χρώμα γιατί μπορεί να έχετε άλλες αλλοιώσεις. Κάντε το με επιμονή και επαναλάβετε αν χρειαστεί. Σημαντικό, να ξεπλύνετε την περιοχή στο τέλος της διαδικασίας με άφθονο νερό.

Πήγαινε στο καθαριστήριο

Ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος τρόπος αφαίρεσης για τις κουτσουλιές, αν έκανες το λάθος και το άφησες κάτω από καλώδια, είναι το καθαριστήριο. Με αυτό τον τρόπο γλιτώνεις μία και καλή από την βρώμικη δουλειά και εξασφαλίζεις πως το αυτοκίνητο σου θα είναι καθαρό.

Γυάλισμα – Κέρωμα

Αν έχεις κάνει όλα τα παραπάνω, αλλά οι κουτσουλιές είχαν μείνει βδομάδες και άφησαν σημάδια στο χρώμα, η μόνη λύση για σένα είναι το γυάλισμα – κέρωμα. Είναι μία διαδικασία στην οποία γίνεται αφαίρεση μίας στοιβάδας του σμάλτου του χρώματος που έχει διαβρωθεί και στη συνέχεια γίνεται επίστρωση με ειδικό κερί για να διατηρήσει το χρώμα και να προσφέρει λάμψη σαν να βάφτηκε ξανά το αυτοκίνητο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share