Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Βαράει "κανόνι" κορυφαία αλυσίδα ηλεκτρονική ειδών στην Ελλάδα!

Αγωνία για χιλιάδες εργαζόμενους!

18 Σεπτεμβρίου 2018 15:18
Βαράει

Να βαρέσει «κανόνι» κινδυνεύει η Media Markt στην Ελλάδα, η οποία συμπληρώνει φέτος 13 χρόνια παρουσίας στη χώρα μας.

Μετά από πέντε ζημιογόνες χρήσεις, η Ceconomy, μητρικός όμιλος της Media Markt, φαίνεται πως εξετάζει την πώληση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Ελλάδα και την αποχώρηση από τη χώρα.

Αν και η υπόθεση έφερε στο νου σε πολλούς το «μπαμ» με το «λουκέτο» της «Ηλεκτρονικής Αθηνών», η οποία πτώχευσε τον Απρίλιο του 2016, η περίπτωση της Media Markt είναι πολύ διαφορετική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στην ελληνική αγορά: Διαταγή για δέσμευση περιουσίας πασίγνωστης αλυσίδας σούπερ μάρκετ!

Τα κεφάλαια δεν λείπουν, καθώς ο μητρικός όμιλος μπορεί να χρηματοδοτεί τη θυγατρική του στην Ελλάδα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα το κάνει επ’ άπειρον και μάλιστα όταν την ίδια στιγμή οι περισσότερες χρήσεις εδώ την τελευταία δεκαετία είναι ζημιογόνες.

Διατηρώντας μερίδιο 12% στην αγορά, η Media Markt με 12 καταστήματα και τζίρο 187,3 εκατομμύρια ευρώ (χρήση 2016-17) και βρίσκεται αρκετά πίσω από την κυρίαρχη αλυσίδα στην αγορά, που είναι η Κωτσόβολος με τζίρο 457,1 εκατομμύρια ευρώ (χρήση 2017-18).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρεμιέρα για την Φαίη Σκορδά και το Πρωινό: Τι νούμερα σημείωσε απέναντι σε Τσιμιτσιλή και ΚουΚου;

Έτσι, η εταιρεία πλέον έχει θέσει σε ισχύ το σχέδιο «lead or leave» (ηγούμαστε ή φεύγουμε), με στόχο την οικονομικά αποδοτική λειτουργία της εταιρείας στις αγορές όπου βρίσκεται (σε 15 χώρες στην Ευρώπη).

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share