Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για την έκτακτη επιδείνωση του καιρού: "Σχετικά με τις χιονοπτώσεις θα..."

26 Νοεμβρίου 2017 16:07
Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για την έκτακτη επιδείνωση του καιρού:

Μετά την φονική «Ευρυδίκη» που σάρωσε τη χώρα αφήνοντας πίσω της νεκρούς και μεγάλες καταστροφές, έρχεται μια ακόμη κακοκαιρία με τον Χειμώνα να δείχνει τα δόντια του.

Πιο συγκεκριμένα ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής θα σημειώσει ραγδαία επιδείνωση σε όλη σχεδόν την Ελλάδα με πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα βόρεια τμήματα της χώρας. Μάλιστα το Σάββατο (26/11) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που βρίσκεται σε ισχύ και το οποίο αναφέρει:

«Eπιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής (26-11-2017) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς άνεμους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θανατηφόρο τροχαίο στη Σπάρτη με τρεις νεκρούς: Σοκάρει η "ταυτότητα" ενός από τα τρία θύματα!

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Την Κυριακή (26-11-17) τις βραδινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά. Τη νύχτα πιθανόν η δυτική Μακεδονία, η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως η βορειοδυτική) και τα Δωδεκάνησα.

2. Τη Δευτέρα (27-11-17) τις πρωινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά και πιθανόν η δυτική Μακεδονία. Μέχρι το απόγευμα η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος και πιθανόν πρόσκαιρα η ανατολική Στερεά, οι Σποράδες και η Εύβοια. Μέχρι το βράδυ η ανατολική Μακεδονία, οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Μέχρι τη νύχτα η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

3. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 600 μέτρα) και σταδιακά σε όλα τα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.»

Για την αλλαγή του καιρού αλλά και για την προοπτική χιονοπτώσεων στη χώρα μας βάσει μετεωρολογικών χαρτών κάνει λόγο από το προφίλ του στο Facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου:

«Πολλά τα ερωτήματά σας όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες κοιτώντας τους προγνωστικούς χάρτες και τις ψυχρές εισβολές (πολλά μπλε χρωματάκια) σε μεγάλο τμήμα της Ευρώπης. Είναι αλήθεια ότι οι προγνωστικοί χάρτες δείχνουν ειδικά για τους χιονόφιλους πολλά υποσχόμενοι!

Ομως!

Κατά την ταπεινή μου άποψη το γεγονός ότι πολλές χώρες της Ευρώπης θα βιώσουν απο βδομάδα κρύο και χιόνια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα συμβεί το ίδιο και στην Ελλάδα παρόλο που απο αυριο Δευτέρα έως και την Τετάρτη η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά και κάποιες χιονοπτώσεις σημειωθούν τοπικά και πρόσκαιρα και στα ορεινά.

Στο παρελθόν ανάλογες διατάξεις μας έχουν δείξει τις περισσότερες φορές οτι ψυχρές αέριες μάζες σας κι αυτές που συσσορεύονται στην Ευρώπη δεν καταφέρνουν να φτάσουν στην χώρα μας. Αντίθετα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για κατά διαστήματα βροχερό μεν αλλά ήπιο καιρό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία Ν.Σμύρνη: Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση η μητέρα των 2 νεκρών παιδιών! Το ξύλο και ο Γολγοθάς που πέρασε στο πλευρό του παιδοκτόνου!

Δεν θα με εξέπληττε δηλαδή από την ερχόμενη Πέμπτη και το πρώτο 15ήμερο του φετινού Δεκέμβρη να κυλήσει με μαλακό γενικά καιρό, συχνούς νοτιάδες και ήπιες γενικές θερμοκρασίες για τις περισσότερες τουλάχιστον περιοχές της Ελλάδας ίσως και πρόσκαιρα αρκετά ανεβασμένες στα νότια και με τα χιόνια να περιορίζονται σε μεγάλα υψόμετρα!.

Θα δούμε τι θα μας δώσει και η αναλογική πρόγνωση πάνω στην οποία εργάζομαι τις τελευταίες ημέρες».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share