Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Η πιο hot πιάτσα της πόλης: Γιατί όλοι συχνάζουν στην πλατεία Αγίας Ειρήνης;

22 Οκτωβρίου 2013
Η πιο hot πιάτσα της πόλης: Γιατί όλοι συχνάζουν στην πλατεία Αγίας Ειρήνης;

Περικυκλωμένη από τις Αιόλου, Κολοκοτρώνη, Καλαμιώτου και Αθηναΐδος, σε περιμένει η πιο φρέσκια πιάτσα της πόλης, όπου σχεδόν κάθε εβδομάδα εμφανίζεται και ένα καινούριο στέκι!

Για socializing, cozy ατμόσφαιρα, χαλαρό περιβάλλον και πολλά ακόμη, μια από τις πιο νέες πιάτσες της πόλης, μια ανάσα από το Μοναστηράκι, σε περιμένει σχεδόν κάθε στιγμή του 24ώρου.

Η αρχή είχε γίνει με το «Magaze» αλλά αυτό που ακολούθησε τα δυο τελευταία χρόνια ήταν μια πραγματική έκπληξη για την περιοχή στην καρδιά της Αθήνας στην οποία μέχρι πριν λίγα χρόνια υπήρχαν μόνο μικρά καταστήματα. Η πάλαι ποτέ κακόφημη γειτονιά (με τα περίεργα στενά και τα κλειστά πια μαγαζιά) δίνει δυναμικό «παρών» στη διασκέδαση. Το «Tailor Made» και το «Throubi» έδωσαν τις πρώτες αφορμές για να αρχίσουμε να ασχολούμαστε μαζί της. To πρώτο με τα εξαιρετικά cocktails και τις ψαγμένες ποικιλίες καφέ και το δεύτερο σαν μια καταπληκτική all day πρόταση.

Μama Roux

Ακολούθησαν το gay friendly «Rooster» και το «Mama Roux», που ήρθε λίγο αργότερα για να δώσει μια πραγματικά νόστιμη νότα με πιάτα από όλο τον κόσμο. Ακολούθήσε λίγο αργότερα το «ZAF» με τους funky ρυθμούς. Εσχάτως εμφανίστηκαν το «Osterman» στο παλιό υφασματάδικο του Συμεωνίδη και λίγο πιο κάτω στην Αιόλου, το ολοκαίνουριο «Harvest».

Ηarvest

Περιμετρικά, υπάρχουν τα (κλασικά πια) «Pure Bliss», «Faust», «Dude»και «Baba Au Rum».

Τέλος, μια... επίσκεψη στην πλατεία Αγίας Ειρήνης δε μπορεί να θεωρηθεί πλήρης αν δεν... χτυπήσεις ένα σουβλάκι στον «Κώστα» (με παράδοση από το 1946). Να ζητήσεις και την καυτερή κόκκινη σάλτσα! (Τιμή: €2. Δευτ.-Παρ. 12:00-17:00. Πλ. Αγίας Ειρήνης 2, τηλ. 210 3232971). Εναλλακτικά, σε περιμένει πάντα ένα... μεσοανατολίτικο σνακ στο -επίσης νέο- Falafellas! Εξίσου απολαυστικά και τα εδέσματα στον Μελίαρτο ή το new age μαγειρείο Μάνας Κουζίνα Κουζίνα!

Aπό τον Μπάμπη Δούκα ([email protected])

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΑΤΣΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Best of

Ροή ειδήσεων

Share