Τετάρτη, 08 Μαΐου 2024

Γιώργος Ρέμπης: "Ο παράδεισος που ονειρεύτηκαν οι μετανάστες δεν υπάρχει πια. Γυρίστε σπίτια σας"!

30 Απριλίου 2012
Γιώργος Ρέμπης:

Ο Γιώργος Ρέμπης, υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες", μιλά για την "κούκλα" Αθήνα, το χαμένο όνειρο των μεταναστών αλλά και την αναβίωση του κέντρου της πόλης.

1. Πώς κρίνετε ως καταναλωτής το επίπεδο των επιχειρήσεων της Αθήνας;

Έπρεπε να περάσουν δια πυρός και σιδήρου σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις για να μπορούν να πλησιάζουν τις βιτρίνες οι Αθηναίοι και ούτε συζήτηση για τους παροικούντες το κλείνον άστυ λόγο τιμών και λόγο "ανακαινίσεων". Είναι στο ναδίρ η επιχειρηματικότητα και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για ανάπτυξη.

2. Πώς έχετε σκοπό να βοηθήσετε ώστε να βγουν από την κρίση και να γεμίσουν με κόσμο;

Η ασφάλεια ή ανάκαμψη ή ευημερία είναι λέξεις μαγικές όπως η Ελλάδα μας σήμερα. Όποιος δεν είναι έτοιμος να συνεργαστεί με την εκάστοτε δημοτική αρχή, την δημοτική αλλά και την ελληνική αστυνομία, όποιος δεν είναι έτοιμος να δεχτεί την πραγματικότητα δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα γυρίσει ο τροχός!

3. Είστε υπέρ της αναβίωσης του Κέντρου; Και με ποια μέσα θα το πετύχετε;

Φυσικά η Αθήνα είναι μια κούκλα που πρέπει να ζωντανέψει αφού πρώτα αρχίσουν να εφαρμόζονται οι Νόμοι και αφού απλοποιηθούν οι διαδικασίες έκδοσης λειτουργίας καταστημάτων, αφού οι μικροπωλητές όπου χρειάζεται αποκτήσουν ταυτότητα, αφού διωχθούν τα λαθραία, αφού καταστρέφονται σύμφωνα με το Νόμο τα κατασχεθέντα. Δεν είναι δυνατόν δεύτερη χρονιά που ισχύει ο Νόμος περί καταστροφής με ανεξίτηλα σπρέι των κατασχόμενων εμπορευμάτων να μην έχει προμηθευτεί ο Δ.Α τα υλικά. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αρχείο και πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής των εμπορευμάτων που υποτίθεται ότι καταστρέφονται!

4. Ποια η γνώμη σας για τους μετανάστες της Αθήνας και πώς θα κινηθείτε επί του θέματος;

Ο παράδεισος που ονειρεύτηκαν όλοι οι μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα μας δεν υπάρχει πια! Όταν στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες, όταν τσακώνονται έξω από τους κάδους απορριμμάτων για ένα κομμάτι ψωμί όταν μοιράζονται μερικές σελίδες χαρτί για να το πουλήσουν, όταν στήνουν μάχες στη χωματερή για να σώσουν ότι μπορούν ώστε να το ξαναπουλήσουν, όταν βιάζουν ψυχές και σώματα κάνοντας αδιάβατες τις γειτονιές της Αθήνας μέρα - νύχτα, εύκολα βγάζεις το συμπέρασμα δεν χωράτε άλλοι , γυρίστε σπίτια σας ή πηγαίνετε κάπου αλλού. Άνεργοι και λαθρομετανάστες είναι πληγή για μια Ελλάδα που τα ποσοστά ανεργίας τους φτάνουν το 23% και στη νεολαία της το 50%. Είναι μονόδρομος ο επαναπατρισμός της πλειοψηφίας των μεταναστών ή η προώθησή τους σε χώρες που αναπτύσσονται και χρειάζονται εργατικά χέρια.

5. Τελευταία βλέπουμε όλο και περισσότερη αστυνόμευση και πρόστιμα εναντίον των επιχειρηματιών. Πιστεύετε ότι είναι η καταλληλότερη περίοδος για κάτι τέτοιο;

Όλα τα πειράματα στου κασίδη το κεφάλι λέει μια παροιμία. Εκεί που πρέπει είναι αδιάφοροι και εκεί που δεν πρέπει αυστηροί. Τον έλεγχο όμως τον διεξάγει ο Δήμος που είναι αρμόδιος για αυτό! Ας χτυπήσει την διαφθορά και την μισαλλοδοξία στο Δήμο και μετά ας βγάλει υπαλλήλους στους δρόμους για να ζητήσει τη συνεργασία δημοτών και καταστηματαρχών για μια νέα Αθήνα.

6. Τι σημαίνει να είσαι «Ανεξάρτητος Έλληνας»;

Απαλλαγμένος από πάθη του παρελθόντος καθαρός στις απόψεις με διάφανο παρελθόν με ελεύθερες σκέψεις με αγωνιστική διάθεση , Έλληνας με προσανατολισμό στην αλήθεια με προσήλωση στην ακέραιη δικαιοσύνη αποφασισμένος να τιμωρήσει όλους όσους πλήγωσαν την αξιοπρέπεια και το κύρος της Ελλάδος.

7. Τι θα θέλατε να αλλάξει στην όψη της πόλης μας την επομένη των εκλογών;

Η κατήφεια στα πρόσωπα των Αθηναίων, η διάθεση όσων θέλουν να την επισκεφθούν. Να ξαναζωντανέψουν οι γειτονιές της, να νοιώσουν όλοι ασφαλείς ώστε να μπορούν να απολαύσουν τα πάρκα, τις πλατείες, και φυσικά δωρεάν τα μουσεία μας, τους αρχαιολογικούς μας χώρους. Δεν κάνουμε εκπτώσεις για την Ελλάδα που αγαπάμε για την Αθήνα του πολιτισμού, της Δημοκρατίας της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

 

Best of

Ροή ειδήσεων

Share